Συντριβή ΤΚ 6491 ( Τουρκικό Εμπορευματικό 747 )

Χμμ, οι Τουρκικές Αερογραμμές προσπαθούν να αποστασιοποιηθούν από το δυστύχημα:
Ανακοίνωση στο twitter
 
Έτσι ακριβώς! Η ορίτζιναλ ΤΚ είχε ένα ταπεινό τέιλ στράικ το περασμένο Σάββατο....
 
Αν και λίγο εκτός θέματος σχετικά με το tailstrike νομίζω πως έχει κάνει ένα "ψιλολαθος" το avHerald. Το TC-JYP έκανε μόνο την TK 413/4 εκείνη την μέρα του συμβάντος προς Μόσχα όπου και άργησε όντως 2+ ώρες για την αναχώρηση του προς Κωνσταντινούπολη και όχι την TK415 που λέει.
Όλα αυτά σύμφωνα με το FR24.
Τέλος off Topic.
 
Σύμφωνα με τα καταχωρημένα στοιχεία για το α/φος:
Boeing 747, MSN 32897, TC-MCL, Airline: MyCargo Airlines
Accident description
Type: Boeing 747-412F
Operating for: THY Turkish Airlines
Leased from: MyCargo Airlines
Registration: TC-MCL
C/n / msn: 32897/1322
Από αυτά τα στοιχεία δεν φαίνεται να ανήκε στην ΤΗΥ αλλά επιχειρούσε για λογαριασμό της. Ποιά σημασία όμως έχει σε ποιόν ανήκε και για λογαριασμό ποιού εκτελούσε το δρομολόγιο. Το ατύχημα είναι δεδομένο και είχε μάλιστα και πολλούς νεκρούς που δεν φταίγανε. Εξαρτάται από το είδος της ενοικίασης όσον αφορά το ποιάς εταιρείας πλήρωμα χειριζόταν το α/φος.
 
CHRISTOS55":3p5p8cej said:
Ποιά σημασία όμως έχει σε ποιόν ανήκε και για λογαριασμό ποιού εκτελούσε το δρομολόγιο.
Φυσικά και έχει σημασία για την εικόνα (την βιτρίνα) των Τουρκικών Αερογραμμών, για τις οποίες κάθε στοιχείο έντονα αρνητικής δημοσιότητος (π,χ, Wikipedia Incidents and accidents ) μεταφράζεται μεσοπρόθεσμα σε ζημιές δεκάδων εκατομμυρίων. Και μην ξεχνάμε ότι η THY είναι flag carrier με όλη την ιστορική σημασία του όρου (όπως η παλιά κακή Ολυμπιακή στα μέρη μας), άρα για τους Τούρκους η αρνητική δημοσιότητα θεωρείται ότι έχει αντίκτυπο στο ίδιο το τουρκικό κράτος.
 
Έτσι είναι, φυσικά και έχει σημασία.

Η ΤΚ δυστυχώς κάθε χρόνο μας "προσφέρει" incidents" κάποια τραγικά και κάποια κωμικοτραγικά. Και όπως γράφουν στο twitter δεν συλληπήθηκαν καν τις οικογένειες των θυμάτων.

Κρίμα για αυτή την εταιρεία και τη χώρα γενικότερα...
 
Πάντως φαίνεται για ανεπιτυχή προσπάθεια go around μιας και το 747 προσγειωνόταν στο Bischek σύμφωνα με το FR24. Προς το παρόν δεν έχει ακουστεί αιτία ή πως ακριβώς συνέβη.
 
Top