Τα DC-3 / C-47 στην Ελλαδα!!!

  • Thread starter GP707
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Τα DC-3 / C-47 που υπαρχουν ακομα καπου στην Ελλαδα!!!

Η θρυλική Dakota, που ήταν το πρώτο πτητικό μέσο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για τον έλεγχο αεροβοηθημάτων, βρίσκεται τις τελευταίες μέρες στις εγκαταστάσεις της ΥΠΑ
Μάλλον τα τελευταία 30 χρόνια, βρίσκεται εκεί! :?
 
Re: Τα DC-3 / C-47 που υπαρχουν ακομα καπου στην Ελλαδα!!!

Καλοσυντηρημένο, σχεδόν έτοιμο να πετάξει!
 
http://Www.Flickrhivemind.net/blackmagi ... RL=http%3a%&clockwork=http://www.flickr.com/photos/75122977@No5/6772958706
Αυτές οι ντακότες υπήρχαν μέχρι το 1996 στο χώρο τής πρώην Αμερικανικής βάσης στο Ελληνικό. Το 1997 ή 1998 εξαφανίστηκαν. Τί απόγιναν άραγε; Δεν άφησαν ούτε για δείγμα.Πόσο θά 'θελα να είχαμε μία τώρα!
 
Πουλήθηκαν όλες ( εκτός από τη λευκή που βρίσκεται στο μουσείο στο Τατόι) για scrap, καθώς και ένα YS-11 που ήταν εκεί κοντά.
 
Συγνώμη αν αυτό που θα πω είναι ακυρο , αν είναι θα παρακαλεσω διαχειριστές κλπ να αποσύρουν την δημοσίευση μου. Λοιπον έχω μια φωτο στην οποία είναι κάποια άτομα μου σε μια περιοχή αναψυχής κοντα στα γιαννενα επονομαζόμενη "γιαννιωτικο σαλόνι" την δεκαετία 1980-90 στην οποία πρεπει να είναι DC3 της πολεμικής αεροπορίας. Ειναι σε ενα χώρο πολύ ανοιχτό στην συγκεκριμένη περιοχή. Το χαρακτηριστικο που με έκανε να καταλάβω οτι είναι DC3, ειναι: το φτερο και οτι είναι ψιλά η μύτη και χαμηλά η ουρά.

ΥΓ. Δεν είχα γεννηθεί τοτε,η πληροφορίες που έχω είναι απο την φωτο που μου έκανε εντύπωση. Δεν υπάρχει πια εκεί.
 
Θα χαρούμε να δούμε την φωτογραφία σου και να την σχολιάσουμε παρέα.
 
Συγγνώμη που ξεθάβω αυτό το ιστορικό thread αλλά δεν βρήκα κάποιο πιο κατάλληλο για να γράψω..

Το DC-3 που είναι στην είσοδο της ΥΠΑ θα μεταφερθεί σύντομα στο μουσείο της ΠΑ στο Τατόι. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα γίνει η μεταφορά... Ακέραιο ή θα κοπεί και θα ξανασυναρμολογηθεί εκεί άραγε...;
 
Και γιατί να μην παραμείνει στο Ελληνικό και να κάνει παρέα στα άλλα α/φ όταν δημιουργηθεί το Μουσείο Πολιτικής Αεροπορίας. :idea:
Η Π.Α. έχει άλλη Dakota η οποία είναι και επιχειρησιακή. :great:

https://en.wikipedia.org/wiki/Hellenic_Air_Force_Museum
 
Top