Tarom στην Αθήνα - Παρακαλώ βοήθεια!

  • Thread starter cnom
  • Ημερομηνία δημιουργίας

cnom

Νέο μέλος (Tourist)
Εγγραφή
03/04/2017
Μηνύματα
5
Likes
4
Γεια σας, είμαι νέος στο φόρουμ.
Παρακαλώ συγχωρήστε μου κάποια λάθη στη διαδικασία, είμαι αρκετά απειρος αλλά και αρκετά αγχωμένος...

Έχω πρόβλημα με την κράτησή μου για Βουκουρέστι και δε μπορώ να βρω στα τηλέφωνα επικοινωνίας της Tarom κανένα, δεν απαντάνε.
Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει;
Καλώ στα: (210) 3530405-6

Το πρόβλημά μου είναι ότι έκλεισα 2 ενηλίκων κι ένα βρέφους (23 μηνων) από Αθηνα Βουκουρέστι και δήλωσα έγγραφα ταυτότητες.
1) Της γυναίκας μου η ταυτότητα είναι μεν με λατινικους χαρ. στο ονοματεπώνυμο, αλλά έχει το γραμμα Φ που το έγραψα F πριν τον αρ. Ταυτοτητας. (εκδόθηκε το 2001)
2) Το site τους ζητάει ημ. λήξης του εγγράφου, και εγώ δεν ήξερα τι να βάλω οπότε έβαλα ετος 2020
 
Επισήμως, η ισχύς των Ελληνικών ταυτοτήτων είναι 10 έτη από την ημερομηνία έκδοσης των. Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν ασχολούνται με την ισχύ των ταυτοτήτων αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που δεν επιτρέπουν την επιβίβαση. Καθώς η επιβίβαση θα γίνει στην Ελλάδα ενδέχεται να μην υπάρχει πρόβλημα, αλλά από Ρουμανία δεν είναι σίγουρο.
Το τηλ του αεροδρομίου είναι 210-3530406 συνήθως όμως όλες οι αεροπορικές εταιρείες δεν απαντούν στο τηλέφωνο καθώς προτεραιότητα είναι η εξυπηρέτηση επιβατών στο αεροδρόμιο.
 
AirNamibia":19xtcchl said:
Επισήμως, η ισχύς των Ελληνικών ταυτοτήτων είναι 10 έτη από την ημερομηνία έκδοσης των.
Μια μικρή διόρθωση:
Σύμφωνα με τον Νόμο 3585 (ΦΕΚ 148-Α΄) που ψηφίστηκετην 5-7-2007, ο χρόνος ισχύος των δελτίων ταυτότητας των Ελλήνων πολιτών ορίζεται σε δεκαπέντε (15) έτη από την ημερομηνία έκδοσής τους
Πηγή: http://www.ypes-dt.gr/index.php?option= ... Itemid=365
 
Δηλαδή επισήμως έχω πιθανότητα να έχω πρόβλημε με την ταυτότητα του 2001.... κι ας έχει το ονομ/μο με λατινικούς...
:cry:

Παρεμπιπτώντως μάλλον την πάτησα γιατί μίλησα με την Ταρομ στο τηλ που μου λέτε εδώ και μου είπαν ότι θα είμαι οκ και ότι οι Ελληνικές ταυτότητες δεν ελέγχονται για ημ. λήξης... οπότε εξόφλησα και τα εισητήρια μου... οπότε τώρα το πρόβλημά μου είναι οριστικό??!??
 
Σου είπε η Tarom, ότι δε θα έχεις πρόβλημα και εσύ εξακολουθείς να αναρωτιέσαι αν θα έχεις;

Καλό ταξίδι και μην αγχώνεσαι.
 
Ω ευχαριστώ για την υποστήριξη... Αγχώνομαι μ αυτά... Υποθέτω πως αφού μου το είπαν από την ίδια την εταιρεία είμαι όντως οκ. Ευχαριστώ.
 
Πάντως, αν θες τη γνώμη μου, καλύτερα να βγάλετε νέες ταυτότητες για τα μελλοντικά σας ταξίδια, αν δεν υπάρχει λόγος να δώσετε τα €85 του διαβατηρίου. Με δεδομένο, ότι οι βιομετρικές ταυτότητες θα αργήσουν να βγουν, καλό είναι να έχετε μια έννοια λιγότερη. Η διαδικασία έκδοσης είναι σχετικά σύντομη και εύκολη.
 
Μα οταν αλλάζεις ταυτότητα πρέπει και να το δηλώσεις σ ένα κάρο τράπεζες, υπηρεσίες, στρατό κτλ...

Έυκολο να τη βγάλεις.. αλλά μανίκι να τη δηλώσεις παντού μετα...
 
Ετσι για να είναι πλήρες το θέμα, να συμπληρώσω με το τι τελικά εγινε.

Όπως μου είπαν και αλλα μέλη εδώ, όντως δεν είχα κάποιο θέμα, ούτε στο check-in ούτε σε κάποιο έλεγχο διαβατηρίων-ταυτοτήτων.

Παρόλα αυτά και η σύζυγος θα πάει πλέον για νέα ταυτότητα (αφού είναι όντως πολύ παλιά) και για το μωρό θα ανανεώσουμε το διαβατήριο στο επόμενο ταξίδι εξωτερικού.

Ευχαριστώ όλους για τη βοηθεια!
 
Είσαι από τα λίγα μέλη, που επιστρέφουν σε ένα topic για να μας ενημερώσουν. Οι περισσότεροι, που μπαίνουν σε παρόμοιες περιπτώσεις, δεν επιστρέφουν, δε μας λένε τι συνέβη τελικά, πόσο μάλλον να ευχαριστήσουν αυτούς που μπήκαν στον κόπο να τους απαντήσουν και να τους βοηθήσουν.

:great:
 
Top