Τιμολογιακή πολιτική της Aegean

Σε κάποιες πτήσεις πραγματικά δεν καταλαβαίνω τη λογική της Α3… Στο ATH-SKG σε πτήσεις με Α321 και μόνο μια σειρά business αρχικά η διαθεσιμότητα είναι C4 D4 Z2 A2 I4, ενώ μόλις ένα (1) άτομο κλείνει Ι ή Z, αλλάζει σε C3 D2 Z0 A0 I0. :wall: Το διαπίστωσα τώρα 3 φορές (δύο φορές σε Miles&More Award XXX-ATH-SKG, και μία φορά ανταπόκριση από πτήση με LH σε Z).

Δηλαδή, εάν ένα άτομο έχει πληρώσει business, θέλει να του εξασφαλίσει μια ολόκληρη σειρά; Ή νομίζει ότι όποιος πετάει business, θα πληρώσει οποιαδήποτε τιμή, και πάνω από 220 Ευρώ για Αθήνα – Θεσσαλονίκη;

Για να μην μιλάω για περιπτώσεις που το ATH-SKG είναι ανταπόκριση εξωτερικού, και αναγκαστικά την κλείνεις σε ξεχωριστό εισιτήριο (40 Ευρώ σε P Economy…), γιατί διαφορετικά λόγω αυτού του σκέλους θα κατέληγες σε C (αντί Z) για ολόκληρο το ταξίδι :rolleyes:

Καλημέρα σας,

πρόκειται να ταξιδέψω στις 27/12 από MJT σε FCO, από την ιστοσελίδα της AEGEAN δεν μου δίνει την δυνατότητα να βγάλω ενιαίο εισιτήριο διότι μετά από επικοινωνία με το call center με ενημέρωσαν ότι αυτό οφείλετε στο γεγονός ότι το connectιon είναι πάνω από 6 ώρες, συγκεκριμένα είναι 6 ώρες και 20 λεπτά. Μου είπαν να μου κλείσουν εκείνοι τη θέση αλλά με επιβάρυνση 20 ευρώ λόγω χρήσης του call center!! Σε ερώτηση μου γιατί να με χρεώσουν εφόσον με υποχρεώνουν να βγάλω το εισιτήριο τηλεφωνικά, μου είπαν ότι αυτός είναι ο κανονισμός και εάν θέλω να βγάλω το εισιτήριο σπαστά, πράγμα που σημαίνει, α) ακριβότερο εισιτίριο κατά περίπου 20 ευρώ, β) το booking class είναι U οπότε δεν μπορώ να κάνω αναβάθμιση θέσης, γ)λιγότερα tier μίλια για να την διατήρηση της βαθμίδας, Σε γρήγορη αναζήτηση βρήκα ότι η airtickets δίνει την συγκεκριμένη πτήση 107,19 ευρώ σε S booking class, με σπαστό εισιτήριο η Aegean το δίνει 124,19. Καταλαβαίνω ότι ο κανονισμός αναφέρει ότι υπάρχει χρέωση 20 ευρώ για τη χρήση του call center, όμως μήπως θα έπρεπε να είναι λιγάκι πιο ευέλικτη από τη στιγμή μάλιστα που δεν δίνουν στον επιβάτη τη δυνατότητα να κλείσει μόνος του το εισιτήριο, δεν καταλάβαίνω γιατί να μπαίνει χρονικό όριο 6 ωρών στο connection, παλαιότερα δεν υπήρχε αυτό.

Η Olympic Air (δηλαδή η Aegean) προέβη σήμερα σε αύξηση στην πλειοψηφία των ναύλων στο δρομολόγιο ATH-JTR-ATH.

Ενδεικτικά:
α) οι ναύλοι P, U, T, S παραμένουν σταθεροί. Είναι οι φθηνότεροι και άρα οι πιο δυσεύρετοι.
β) ο Κ αυξάνεται κατά €1
γ) ο L αυξάνεται κατά €4
δ) ο W αυξάνεται κατά €7
ε) ο Q αυξάνεται κατά €10
στ) ο H αυξάνεται κατά €14
ζ) ο Μ αυξάνεται κατά €18
η) ο Υ αυξάνεται κατά €20

Όλες οι αυξήσεις είναι ανά διαδρομή.

Από καθαρή περιέργεια, υπάρχει κάποιος πίνακας τιμολόγησης των ναύλων?

Αναζητούσα εισιτήρια προς Ελλάδα και με έκπληξη διαπίστωσα ότι η Aegean στις πτήσεις εξωτερικού κοντινά και μακρινά έχει αυξήσει τις τιμές για επιπλέον αποσκευές για την περίοδο 1/07 - 10/09.

Κοντινά εξωτερικού:
Από £16/€20 ---> £20/€27
Μακρινά εξωτερικού:
Από £22/€30 ---> £30/€40

Ξεζουμίσουμε όσο περισσότερο μπορούμε, ε Aegean ? Αύξηση 36,36% και όποιος αντέξει.

Το έκαναν και τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια.

Πάντως αυτό το Πάσχα η Aegean το παράκανε με τις τιμές. Πανάκριβα όλα ακόμα και 2 μήνες πριν να έβλεπες.

aakunz":7oj3g88c said:
Το έκαναν και τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια.

Μάλιστα, δεν το είχα διαπιστώσει νωρίτερα γιατί προτιμούσα την SAS που είχε λογικότερες τιμές σε κατηγορία SAS Go (Flex equivalent). Όποτε έχω κλείσει έξτρα βαλίτσα ήταν εκτός της καλοκαιρινής περιόδου και ήταν το κλασσικό £22 με την Α3.

polman":7oj3g88c said:
Πάντως αυτό το Πάσχα η Aegean το παράκανε με τις τιμές. Πανάκριβα όλα ακόμα και 2 μήνες πριν να έβλεπες.

Φέτος συμπίμπτουν το Ορθόδοξο με το Καθολικό οπότε ένας ακόμη λόγος να υπάρχει αυξημένη ζήτηση και τιμές. Τον Ιανουάριο που κοιτούσα ήθελε >£300 για Καβάλα ή Θεσσαλονίκη.

Πριν δύο χρόνια περίπου έψαχνα τρόπο να γυρίσω Ελλάδα για Πάσχα. Εεε λοιπόν, η Aegean να έχει... 200άρια (αλέ-ρετούρ) για κάτι πτήσεις τα χαράματα. Να 'ναι καλά η Ryanair που με πήγε και με έφερε με 50€. Γενικώς τα τελευταία χρόνια πετώ με οτιδήποτε άλλο εκτός από Α3 και έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Από £22/€30 ---> £30/€40

Ξεζουμίσουμε όσο περισσότερο μπορούμε, ε Aegean ? Αύξηση 36,36% και όποιος αντέξει.
Ότι και να λέμε με την Aegean έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.
Τώρα με αυτές τις αυξήσεις θα αναγκαστούμε να βρούμε άλλη εταιρία η θα περνω μονό χειραποσκευές.
Λογικά στην εταιρία πρέπει να δουλεύουν έξυπνα παΐδια γιατί βλέπω μεσώ της Ελλάδας αγοράζουν εισιτήρια για Ευρώπη πολλοί ρωσοι η αυτή που γνωρίζουν ρωσικά.
Τι να κάνουμε αφοί δεν θέλουν θα βρούμε άλλη εταιρία.Το θέμα είναι ότι όταν κάποιος θα φύγει μετά δύσκολα τον φέρνεις πίσω.