Β738 της Ryanair γεμιζει με καπνο και καταληγει στη Ρουμανια.

Kalamariotis

Low-Cost-Class-Member
Εγγραφή
10/06/2019
Μηνύματα
77
Likes
11
Περιοχή
SKG
Website
www.accessible-websolutions.gr
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGTS
https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... smoke.html

Ο χειροτερος εφιαλτης.... Η καμπινα των επιβατων γεμισε με καπνους. Αλλη μια ιστορια επιτυχιας απο την Boeing. Ειλικρινα, για καθε ενα ατυχημα και συμβαν που αφορα Airbus, αντιστοιχουν πολλαπλασια σε Boeing! Tι γινεται ρε παιδια;
 
Re: Β738 της Ryanair γεμιζει με καπνο και καταληγει στη Ρουμανια. Μηδενικες απωλειες, ευτυχως.

Χμμ... Η πτήση ήταν OTP-STN, το Mayday ακυρώθηκε σχεδόν αμέσως, ο καπνός δεν ήταν καπνός, το αεροσκάφος (ΕΙ-EVH) πέταξε κανονικά την άλλη μέρα και η Daily Mail είναι σκουπίδι.

Στο Simple Flying αναφέρεται ότι ο πιλότος δήλωσε Mayday το οποίο στη συνέχεια ακύρωσε αφού η ατμόσφαιρα στην καμπίνα καθάρισε (άσε που όπου διάβασα για το συμβάν κανείς δεν μίλησε για μυρωδιά καμμένου), το αεροσκάφος έκανε κύκλους με την ησυχία του για να κάψει (και όχι να απορρίψει) καύσιμα και προσγειώθηκε κανονικά μετά από μία ώρα (και πουθενά δεν διάβασα για τσουλήθρες, άρα μάλλον κανονικά αποβιβάστηκαν).
https://simpleflying.com/ryanair-boeing ... bucharest/

Γενικά, ας αποφεύγουμε δημοσιεύματα τύπου "Τρόμος στον αέρα!" και "Τον χάρο με τα μάτια τους είδαν οι επιβάτες..." κλπ. Υπάρχουν εξαιρετικές αεροπορικές πηγές, πολύ πιο ενημερωμένες. (η δε σύγκριση Airbus-Boeing εντελώς εκτός θέματος).

Για την ιστορία, ο «καπνός» ήταν υλικό από το deicing (είχε -4 στο Βουκουρέστι) που με κάποιο τρόπο βρήκε τον δρόμο του στο σύστημα εξαερισμού της καμπίνας, αυτό υποστήριξε η FR. Φυσικά, κάτι σημαίνει αυτό, κάτι δεν δούλεψε σωστά ενδεχομένως. Προς το παρόν δεν υπάρχει απάντηση από κάποια επίσημη αρχή. Θα δούμε.
 
Re: Β738 της Ryanair γεμιζει με καπνο και καταληγει στη Ρουμανια. Μηδενικες απωλειες, ευτυχως.

Το βιντεο αποδεικνυει οτι δεν εγινε κανονικη αποβιβαση αλλα.... οι επιβατες πηδηξαν πανικοβλητοι απο τα φτερα του αεροσκαφους μολις ακινητοποιηθηκε στον διαδρομο προσαπογειωσης. Επισης αναφερθηκαν προβληματα στην αναπνοη. Δεν ειναι και τοσο αθωα τα χημικα που ριχνουν για τον αποχιονισμο των φτερων. Οι αναφορες μιλουν για πανικο και για σχεδον μηδενικη ορατοτητα κατα την κορυφωση της καπνας. Ατομα με προβλημα στο αναπνευστικο πρεπει να περασαν δυσκολες στιγμες. Μεχρι να καταλαβουν πως δεν ηταν φωτια, πηγε η ψυχη τους στην κουλουρη. Επισης γινεται αναφορα για μη ανακοινωση (PA) απο τον κυβερνητη, σχετικα με την φυση του προβληματος.
 
Re: Β738 της Ryanair γεμιζει με καπνο και καταληγει στη Ρουμανια. Μηδενικες απωλειες, ευτυχως.

Το βίντεο που έχει η είδηση που παρέθεσες δεν δείχνει κανένα evacuation, λέει μόνο WE PAY CASH FOR VIDEO στο τέλος. Αν υπάρχει τέτοιο βίντεο, σε παρακαλώ δώσε το λινκ.

Η άλλη μπούρδα που γράφει η Daily Mail επικαλούμενη επιβάτη είναι «Τρομερό! Με τόσο καπνό δεν έπεσαν οι μάσκες!» χωρίς να επισημαίνει ότι οι μάσκες πέφτουν με την αποσυμπίεση. Τέλος πάντων... :rolleyes:

Κανείς δεν είπε ότι το περιστατικό ήταν αθώο. Απλώς προσπαθώ (αφού δώσω τα πραγματικά γεγονότα) να σου πω όσο γίνεται πιο φιλικά να μην αναπαράγεις την κάθε μπούρδα που βρίσκεις στα ταμπλόιντ όταν έχουμε θαυμάσιες, αξιόπιστες και πιο ενημερωμένες αεροπορικές πηγές.
 
Re: Β738 της Ryanair γεμιζει με καπνο και καταληγει στη Ρουμανια. Μηδενικες απωλειες, ευτυχως.

Συμπτωματικά ήμουν στην Aegean που αναχωρούσε από Βουκουρέστι, λόγω ακύρωσης της πτήσης μου με TAROM. Από το terminal πρόσεξα ότι σε αρκετά αεροπλάνα, αλλά όχι σε όλα. έγινε ψεκασμός με αντιπαγωτικό στην ουρά.

Όταν τροχοδρομήσαμε, και είμαστε έτοιμοι για απογείωση στον 08R, ο πιλότος μας ενημέρωσε ότι είμαστε #3 (μπροστά μας ήταν μια άλλη FR και ένα της EL-AL) αλλά θα περιμένουμε γιατί κάποιο αεροσκάφος που μόλις απογειώθηκε επιστρέφει με πρόβλημα. Είδα τουλάχιστον 2 πυροσβεστικά οχήματα να κινούνται από τον χώρο κοντά στο terminal προς τον 08L χωρίς φάρους.

Δεν είδαμε τι συνέβη με την επίμαχη προσγείωση, δεδομένου ότι χρησιμοποίησε τον 08L.
 
Re: Β738 της Ryanair γεμιζει με καπνο και καταληγει στη Ρουμανια. Μηδενικες απωλειες, ευτυχως.

@ kalamariotis
Το ενα εκ των δυο βιντεο που παρεθεσες (το πρωτο) ΔΕΝ ειναι απο το περιστατικο της Ryanair.
Οπως εγραψε και ο OveLix, μην αναπαραγουμε ψευδεις ειδησεις.
 
Re: Β738 της Ryanair γεμιζει με καπνο και καταληγει στη Ρουμανια. Μηδενικες απωλειες, ευτυχως.

Πάντως στο FR24 το αεροπλάνο πριν τη συγκεκριμένη πτήση, δεν είχε κάνει για μέρες προγραμματισμένη πτήση, μόνο 2 (μάλλον) δοκιμαστικές πτήσεις. Στη συνέχεια έκανε την FR1006 και την επόμενη μέρα (22/11) την FR1008, όπου έμεινε μέχρι τώρα στο STN.
 
Tέτοια φαινόμενα συμβαίνουν σχετικά συχνά...το χειρότερο είναι όταν λαμβάνουν χώρα στο πιλοτήριο...τότε είναι δύσκολα τα πράγματα...

Πριν χρόνια θυμάμαι διαφήμιζαν το EVAS σε MD-80...

https://www.youtube.com/watch?v=XC0gvBRVLbQ
 
Top