Σχετικά με την κατασταση που έχει δημιουργηθεί με τον ιο, η εταιρεία έχει ανακοινώσει:
Όλα τα Silver και Gold μέλη των οποίων η βαθμίδα λήγει από 11 Μαρτίου έως 30 Απριλίου θα έχουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν τα παρακάτω για να διατηρήσουν τη βαθμίδα τους:
Να αγοράζουν περισσότερα 2.000 μίλια αναβάθμισης σε σχέση με το επιτρεπόμενο όριο κάθε βαθμίδας. Άρα, κάθε Silver μέλος θα μπορεί να αγοράσει έως 4.000 μίλια, και κάθε Gold μέλος έως 5.000 μίλια αναβάθμισης.
Να αγοράσουν μίλια αναβάθμισης με έκπτωση 25%.
Ελπίζω να ειναι προσωρινό μετρο και αν συνεχιστει η κατασταση με το 80% των πτησεων να μην λειτουργεί, η Α3 να κοιταξει λιγο το θεμα των μελών της καλύτερα. Πώς μπορεί κάποιος να μαζέψει μίλια αν δεν πετάει η εταιρεία; Προσωπικά θέλω ακόμα 700 μιλια για να διατηρήσω την βαθμίδα μου μεχρι τον Ιουλιο και νομίζω ότι θα τα βρω αν τον Μαιο ξαναρχίσουν οι πτήσεις. Αλλά εχουν ήδη ακυρωθεί πτήσεις που θα έπαιρνα καμια 30Κ μιλια. Καταλαβαίνω την ζημια στην εταιρεία αλλά ελπίζω να δώσει 1-2 μήνες παράταση για τους τακτικούς επιβάτες που δεν μπορούν να πετάξουν.