Δημοσίευσηαπό Tolis » 19 Ιαν 2007, 13:58
Φίλε μου ARGO καλημέρα,
Διάβασα με προσοχή τα γραφομενά σου σχετικά με την ίδρυση αεροπορικής εταιρείας με υδροπλάνα στην Ελλάδα και σου εύχομαι καλή επιτυχία!!!
Επέτρεψε μου μέσα από αυτό το FORUM να σου αναφέρω κάποια πράγματα σχετικά με το αντικείμενο που θα επιχειρήσεις.
Υπήρξα από τα ιδρυτικά στελέχη της AirSea Lines την περίοδο 2001-2003, το άκουσμα των υδροπλάνων ήταν κάτι που μού κίνησε το ενδιαφέρον όχι μόνον εμένα αλλά και πολλών Ελλήνων.
Η πρωτοπορειακή αυτή ιδέα φόβισε αρκετά το Υπουργείο Ναυτιλίας, την ΥΠΑ και το Υπουργείο Συγκοινωνιών και αυτό διότι το αντικείμενο ήταν μέν δοκισμαμένο επί σειρά ετών στον Καναδά αλλά σε πειραματικό στάδιο στην Ελλάδα.
Οι ανυσυχίες των παραπάνω είχαν εστιαστεί στους εξής παράγοντες,
α. Κανονισμοί που διέπουν το συγκεκριμένο εγχείρημα
β. Ασφάλεια πτήσεων
γ. Υδατοδρόμια
δ. Χώροι παραμονής και ασφάλειας επιβατών
ε. Πιλότοι
Μέσω μακροχρόνιων συζητήσεων και αποδείξεων των παραπάνω με τους παραπάνω φορείς, καταφέραμε να αδειοδοτηθούμε και να επιχειρούμε τις πρώτες πτήσεις από την Κέρκυρα προς Παξούς.
Το υδατοδρόμιο καθώς και οι γνώσεις κατασκευής αυτών υλοποιήθηκαν με την συνεργασία έμπειρων ανθρώπων που είχαν έρθει από τον Καναδά.
Στην πορεία και με μεγάλο κόπο κατορθώσαμε και πήραμε άδειες λειτουργείας για Ιωάννινα, Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά, Λευκάδα, Πάτρα.
Θέλω να επισημάνω ότι σαν εγχείρημα είναι πολύ καλό με την προυπόθεση ότι, θα πρέπει να έχεις υπόψιν σου τα εξής:
1. Σωστή και ενδελεχή έρευνα αγοράς στους προορισμούς που έχεις επιλέξει να πετάς, τόσο από πλευράς επιβατικής κίνησης όσο και από πλευράς καιρικών συνθηκών και προιστορίας καιρικών φαινομένων από τους ντόπιους κατοίκους που σίγουρα θα έχουν κάτι παραπάνω να σου υποδείξουν.
2. Τον σωστό και επαρκή στόλο αεροσκαφών ώστε να είσαι σε θέση να επιχειρείς με ασφάλεια και βάσει των προγραμματισμένων ώρων.
3. Την κατάλληλη υποδομή σχετικά με εγκαταστάσεις μηχανικής συντήρησης αεροσκαφών.
4. Την σωστή εκπαίδευση πληρωμάτων και μηχανικών στο συγκεκριμένο εγχείρημα.
5. Την εγκατάσταση καυσίμων στους προορισμούς που έχεις επιλέξει τον ανεφοδιασμό σου
6. Την συνεργασία με τοπικούς πράκτορες για την πώληση εισητηρίων
7. Ταχύπλοο σκάφος σε κάθε προορισμό για την τήρηση τις ασφάλειας πρίν από την απογείωση και την προσγείωση των αεροσκαφών
8. Ράδιο συχνότητες
9. Σωστό και δυναμικό τμήμα Sales
10. Ζήτηση αρχικά της τεχνογνωσίας από έμπειρα άτομα του χώρου ώστε να αποφύγεις τα λάθη.
Και άλλα πολλά που θα τα μάθεις στην πορεία της ίδρυσης.
Θα ήθελα να σου πώ ότι είναι ένα εγχείρημα που θα πρέπει να βάλεις βαθειά το χέρι στην τσέπη΄και να οπλιστείς με υπομονή και επιμονή για να πετύχεις τον στόχο σου.
Είναι ένα εγχείρημα το οποίο στην αρχή θα σου αποφέρει πολλές πικρίες και ανασφάλειες και θα βρείς αρκετά εμπόδια που θα σε απογοητεύσουν, μην απογήτεύεσαι, συνέχισε σωστά και οργανωμένα και θα δείς τους κόπους σου να αποφέρουν καρπούς στα επόμενα τρία χρόνια από την ημέρα έναρξης.
Συμβουλή μου, μην βασίσεις τα σχεδιά σου στην ήδη περπατημένη οδό, προσπάθησε να αποδείξης στην αγορά ότι μπορείς να κάνει κάτι διαφορετικό από τους άλλους και βάλτο σε εφαρμογή.
Να ξέρεις ότι η διαφορά κάνει την επιτυχία, πρέπει να διαφέρεις σε αυτό που κάνουν οι άλλοι.
Σου εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία σε αυτό το δύσκολο έργο που θα επιχειρήσεις και να θυμάσαι πάντα,
ΣΩΣΤΗ ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ,
ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΘΕΣΗ
ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ!!!
Καλή Τύχη.
0 x