MindTraveller έγραψε:Τώρα για τον καιρό στο Αιγαίο δεν ξέρω….αλλά στο λέω με σιγουριά ότι από και προς τους Παξούς, το Υδροπλάνο έχει φύγει και έχει έρθει με πολύ άσχημους καιρούς, με λίγη ορατότητα, ΠΟΛΥ αέρα, αρκετά άσχημες συνθήκες γενικότερα.
Να προσθέσω κάτι για τον Hastaroth. Προσθαλάσσωση / αποθαλάσσωση γίνεται σχεδόν μέσα στο λιμάνι. Ίσως σε κάποιο κομμάτι του λιμανιού που δεν έχει τόση κίνηση.
Στην Κέρκυρα ασπούμε γίνεται σε μία μαρίνα λίγο έξω από την πόλη.
Δεν είναι ανάγκη να πάνε μεσοπέλαγα.
Και όσο για τα υπόλοιπα πλεούμενα, τις ώρες εκείνες υπάρχει υπεύθυνος που ελέγχει.
Αυτά δεν τα λέω για να προσβάλω κανέναν. Ούτε να επαινέσω κάποιον μιας και δεν έχω κανένα όφελος. Αν κάποιος διαφωνεί μαζί μου ή σε κάποιο σημείο κάνω λαθος, όλες οι απόψεις είναι καλοδεχούμενες. Απλά ήθελα να παραθέσω κάποια πράγματα από την μεριά μου, όπως τα έχω ζήσει εγώ. Πιστεύω ότι τέτοιες προσπάθειες είναι αξιέπαινες, εφόσον γίνονται με επαγγελματισμό, προγραμματισμό, σοβαρότητα και πάνω απ’ όλα ειλικρίνεια ως προς το που αποσκοπούν.
Η Air Sea Lines καλά ξεκίνησε και ελπίζω να συνεχίσει έτσι όπως ξεκίνησε γιατί στο ενδιάμεσο μας τα χάλασε λίγο.
Η Argo Air Ways αν ξεκινήσει κάποια στιγμή εύχομαι να κρατήσει υψηλά standards, και προπαντός να έχει επαγγελματισμό και ειλικρίνεια…(την οποία ΝΑΙ εξακολουθεί εκτιμάει ο κόσμος).
alex96 έγραψε:Φίλε Ηastaroth,ίσως να μην έχεις μάθει οτι διακόπτονται δρομολόγια πλοίων στο Ιόνιο αλλά αυτό συμβαίνει πολύ συχνά.Να σου θυμίσω απλά οταν δεν υπήρχε η γέφυρα Ρίου-Αντιρίου το πόσο συχνα έκλεινε λόγω καιρού το πορθμείο/quote]
Φίλε alex,αναφέρομαι σέ πλοία κλειστού τύπου και όχι σέ πλοία ανοικτού τύπου όπως είναι τά εν λόγω πορθμεία.Αυτά πράγματι διακόπτουν πολύ συχνά τά δρομολόγιά τους λόγω καιρού,όμως δέν έχω ακούσει ποτέ να βγαίνη απαγορευτικό γιά τά μεγάλα,κλειστού τύπου πλοία που επιχειρούν στο Ιόνιο,ενώ είναι σύνηθες φαινόμενο γιά τά επίσης μεγάλα,κλειστού τύπου πλοία που επιχειρούν στο Αιγαίο.Οπως είναι επίσης σύνηθες φαινόμενο η δυσκολία προσέγγισης τών πλοίων αυτών σέ πολλά λιμάνια όταν επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες.
Χτές π.χ. διάβασα οτι το ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ έκανε 2.5 ώρες να "δέση" στο λιμάνι τού Εύδηλου στην Σάμο,λόγω καιρικών συνθηκών.Πιστεύεις οτι στίς καιρικές αυτές συνθήκες ένα Twin Otter -ή ακόμα και Beriev- θα μπορούσε
α) νά προσθαλασσωθή στην τρικυμισμένη θάλασσα και β) νά μπή στο λιμάνι;Ωστόσο θέλω να ρωτήσω:τα ελικόπτερα στα οποία αναφέρεσαι είναι περισσότερο ανθεκτικά απο τα υδροπλάνα στις καιρικές συνθήκες;
Τά ελικόπτερα στά οποία αναφέρομαι μπορούν να προσγειωθούν σέ ένα αιγαιοπελαγίτικο νησί όταν επικραοτούν άνεμοι π.χ. 3-4 μπωφόρ γιατί απλούστατα θά προσγειωθούν σέ μιά σταθερή επιφάνεια,ενώ το υδροπλάνο έχει να αντιμετωπίση,μέ τον ίδιο ακριβώς άνεμο,έναν κυματισμό ύψους περίπου 2-3 μέτρων,επομένως δέν μπορεί να προσθαλασσωθή.
Συνεπώς μιά πτήση που θα ματαιωνόταν άν ήταν προγραμματισμένη να γίνη μέ υδροπλάνο,μέ το ελικόπτερο είναι εφικτή.Όσο για το θέμα του airtraffic,αυτό είναι σαφές:Τα α/φοι επιχειρούν εδώ και δυο χρόνια.
Hastaroth έγραψε:Ωστόσο,αυτά τά δεκάδες νησιά (κυρίως στο Αιγαίο,γιατί περί αυτού φαντάζομαι οτι πρόκειται) δέν χωρίζονται από τόσο μεγάλες αποστάσεις ώστε να είναι τόσο απαραίτητο να συνδέωνται αεροπορικώς μεταξύ τους.Στίς περισσότερες περιπτώσεις η διαδρομή μέ το πλοίο διαρκεί γύρω στήν μία ώρα (και μέ τό ταχύπλοο λιγώτερο),καί επί πλέον οι έχοντες όχημα και επιθυμούντες να το πάρουν μαζί τους,έχουν την δυνατότητα αυτή.
GP707 Δημοσιεύτηκε: 22 Μαρ 2007 - 9:06 Θέμα δημοσίευσης:
Μα δε μιλάμε για σύνδεση νησιών του στυλ Παρος-Νάξος, αλλά για νησια με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους.
Επιστροφή σε “Κλειστές ελληνικές και κυπριακές εταιρείες”
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 1 επισκέπτης