ΤΕΑ english proficient in aviation.

ipilot27

Low-Cost-Class-Member
Εγγραφή
04/11/2006
Μηνύματα
87
Likes
0
Περιοχή
Αθηνα
Website
www.bestaviation.net
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
DAL
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAT
πολλοί από εσάς ίσως να γνωρίζετε και ίσως όχι ,για το certificate του ICAO όσον αφορά τα αγγλικά .

όσοι είναι κάτοχοι πτυχίων JAA και FAA (PPL CPL ATPL ) επισης και για τους χειριστες εναεριας κυκλοφοριας.
με έκδοση πριν τον απρίλιο του 2008 πρέπει να επικοινωνήσουν με την αρμόδια αρχή τις
εκάστοτε χώρας που εκδόθηκε το πτυχίο και να ζητήσουν την επανέκδοση του με το endorsment English Proficiency.
Η ισχύ του θα είναι για 3 χρονια
μετά το πέρας των τρίων χρονων θα πρέπει να εξεταστούν στα αγγλικα για τη αποκτηση του πιστοποιτικου.

όσοι τώρα είναι κάτοχοι πτυχίων μετά την παραπάνω ημερομηνία που προανέφερα πρέπει εξεταστουν στα αγγλικά για την απόκτηση πιστοποιητικού TEA
TRAINING ENGLISH AVIATION).

το TEA είναι ένα πιστοποιητικό του ICAO που "αποδεκνει" ποσο καλά ξέρετε να μιλάτε να γράφετε και να καταλαβαίνετε αγγλικά εξετάζεστε στο
pronunciation, structure, vocabulary, fluency, comprehension and interactions. ανεξάρτητα αν η μητρική σας γλώσσα είναι τα αγγλικά.
όλη η εξέταση διαρκεί περίπου 30 λεπτά περιλαμβάνει 3 sections. απο οσο γνωριζω ειναι προφορικη εξεταση και οχι γραπτα πχ εκθεση.

οι "βαθμολογιες" οριζονται με κλίμακα από το 1 ως το 5 για να περάσετε πρέπει να πάρετε συγκέντρωτικο βαθμό πάνω από 3 ,δηλ 4 .
εξετάζονται ακόμα και άτομα τα οποια έχουν ιθαγένεια αγγλική αμερικανικη γερμανικη ,κλπ κλπ..

εξεταστικά κέντρα αυτη την στιγμή δεν υπάρχουν στην ελλαδα , υπάρχουν σχολες όμως που έχουν πάρει την πιστοποίηση και απλώς
περιμένουν τα γραφειοκρατικά για να γίνουν επίσημα εξεταστικά κέντρα. επίσης υπάρχουν στην ιταλία από όσο γνωρίζω στην αγγλία και στην australia. το κοστος της εξετασης θα ανερχεται στα 300 ευρω.



http://www.maycoll.co.uk/aviation-english/tea.html plirofories gia to TEA.


http://www.faa.gov/licenses_certificate ... oficiency/ link για επανέκδοση πτυχίου από την faa :) :) :)
 
Αλλο ενα νταβατζιλικι :rant:
 
Για τα παιδια με FAA Πτυχιο δεν χρειαζεται τιποτα μονο 2 δολαρια να δωσετε στην FAA και θα σας στειλουν το νεο πτυχιο μεσα σε 10 μερες.
 
Δηλαδη οποιος εχεις παρει το πτυχειο απο αμερικη δεν χρειαζετε καποια εξεταση απλα κατι σαν παραβολο σωστα φιλε μ? :?:
 
Πολυ σωστα... πηγαινετε στο http://www.faa.gov .
Το εκανα πριν 1 μηνα, μια χαρα μου ηρθε.
 
Αν κατάλαβα καλά τα παραπάνω μηνύματα υπάρχουν κάποιες λάθος αναφορές. Η ICAO δεν προσφέρει κανένα test of aviation English. Απλά έχει θεσπίσει κάποιες γλωσσικές προδιαγραφές τις οποίες πιλότοι και ελεγκτές κυκλοφορίας πρέπει να πληρούν. Διάφορα τεστ παρέχονται απο διάφορους οργανισμούς, τα οποία ισχυρίζονται ότι πιστοποιούν τη γνώση της γλώσσας σε σχέση με τις προδιαγραφές ICAO.

Πριν περίπου 1 χρόνο συμμετείχα σε ομάδα που αξιολόγησε ένα συγκεκριμένο τεστ (http://elpac.info/). Στην αναφορά (http://elpac.info/index.php?option=com_ ... &Itemid=42) υπάρχει συζήτηση για τα περισσότερα τεστ που κυκλοφορούν στη αγορά, περιλαμβανομένου και του ΤΕΑ.

Σπύρος
 
Η Global Flight Academy θα ήθελε να σας ενημερώσει σχετικά με την εξέταση Επάρκειας Αγγλικής Γλώσσας (Aviation English Language Proficiency).

Λίγα λόγια για τα Aviation English: Το θέμα προέκυψε όταν μία έρευνα του ICAO κατέληξε στο ότι μεγάλο ποσοστό των αεροπορικών ατυχημάτων ή συμβάντων προκλήθηκαν ή έστω επιδεινώθηκαν από την αδυναμία συνεννόησης χειριστών και ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας (εεκ). Η αδυναμία αυτή οφειλόταν στην έλλειψη επαρκούς γνώσης της Αγγλικής γλώσσας από ένα ή και περισσότερα μέλη. Ως αποτέλεσμα ο ICAO αποφάσισε να θεσπίσει κάποιες γλωσσικές προδιαγραφές τις οποίες πρέπει να πληρούν όλοι οι χειριστές και εεκ. Ο ICAO θέσπισε και μία κλίμακα από το Level 1 έως το Level 6 για την κατάταξη των εξεταζόμενων. Λόγω έλλειψης των απαιτούμενων πόρων ο ICAO δεν θέσπισε κάποιο συγκεκριμένο τεστ αλλά έδωσε στις εκάστοτε υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας την δικαιοδοσία, βάσει προδιαγραφών, να εγκρίνουν διαφορετικά tests που δημιουργήθηκαν από οργανισμούς που κατείχαν την απαιτούμενη τεχνογνωσία και πόρους (πανεπιστήμια ή κολλέγια με εμπειρία στην αγγλική γλωσσολογία). Στην Ελλάδα η ΥΠΑ έχει εγκρίνει 2 tests, προερχόμενα από την Αγγλία και την Αυστραλία, και τους εκπαιδευτικούς οργανισμούς που πραγματοποιούν τις εξετάσεις (Test Centers). Αυτά είναι η Global Flight Academy και η Didavia.

Εμείς μπορούμε να μιλήσουμε μόνο για το test που χρησιμοποιεί η Global Flight Academy, το TEA (Test of English for Aviation) του Mayflower College της Αγγλίας, χωρίς όμως να παραλείψουμε ότι και το test της Didavia είναι επίσης διεθνώς πιστοποιημένο και αντίστοιχα υψηλού επιπέδου. Το TEA είναι ένα test που εξετάζει την δυνατότητα του εξεταζόμενου να επικοινωνεί ασφαλώς στα Αγγλικά. Με άλλα λόγια να κατανοεί τον συνομιλητή του και τα γίνεται κατανοητός σε εκείνον. Για αυτόν το λόγο το TEA ακολουθώντας τις οδηγίες του ICAO είναι προφορικό και ακουστικό και δεν περιέχει καμία γραπτή εξέταση. Διαρκεί από 20 έως 30 λεπτά, γίνεται εξολοκλήρου πρόσωπο με πρόσωπο με έναν πιστοποιημένο εξεταστή και ηχογραφείται. Δεν απαιτείται κάποια συγκεκριμένη προετοιμασία ούτε κάποιο υποχρεωτικό διδακτικό υλικό για να δώσει κανείς την εξέταση. Το κόστος είναι 300 ευρώ. Το TEA μπορεί να απονείμει στον εξεταζόμενο όλους τους πιθανούς βαθμούς την κλίμακας του ICAO, από Level 1 έως και Level 6. Στην περίπτωση που ο εξεταζόμενος πάρει Level 1, 2 ή 3 αποτυγχάνει και μπορεί να ξαναδώσει την εξέταση όποτε θελήσει και όσες φορές θελήσει. Εάν πάρει Level 4, παίρνει την πιστοποίηση για Επάρκεια Αγγλικής Γλώσσας για τα επόμενα 3 χρόνια. Με Level 5, για τα επόμενα 6 χρόνια και με Level 6 για την υπόλοιπη ζωή του.

Ποιοι πρέπει να πάρουν τουλάχιστον το Level 4: Όλοι οι χειριστές και όλοι οι εεκ. Οι χειριστές και οι εεκ οι οποίοι έχουν πτυχίο που έχει εκδοθεί πριν από το Μάρτιο του 2008 απολαμβάνουν την αναβολή 3 ετών που έδωσε ο ICAO στις αρχές πολιτικής αεροπορίας, ή αλλιώς Grandfather Right. Ως αποτέλεσμα, όλοι αυτοί οι χειριστές και εεκ που έχουν πτυχίο ελεγχόμενο από την Ελληνική ΥΠΑ, ασχέτως εάν αυτό ήταν FAA κατά το παρελθόν, θα κλιθούν το Μάρτιο του 2011 να περάσουν το test για την Επάρκεια της Αγγλικής Γλώσσας και να επιτύχουν Level 4 και άνω. Είναι προφανές, και η ΥΠΑ συμμερίζεται την ανησυχία μας, πως θα είναι αδύνατον να περάσουν χιλιάδες πτυχιούχοι την εξέταση τους τελευταίους μήνες πριν το Μάρτιο του 2011. Συν της άλλης εάν κάποιοι δεν καταφέρουν να πάρουν το Level 4 δεν θα υπάρχει αρκετός χρόνος να βελτιώσουν τα Αγγλικά τους και θα μείνουν αναγκαστικά χωρίς πτυχίο για κάποιο διάστημα. Εμείς προτείνουμε στους χειριστές και εεκ να αρχίζουν να σκέφτονται το test αρκετά νωρίτερα, τουλάχιστον 1 χρόνο πριν το πέρας του Grandfather Right. Εάν κάποιος κάτοχος του Grandfather Right δώσει το test και αποτύχει δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο πτυχίο του μέχρι το πέρας του Grandfather Right.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εξέταση Επάρκειας Αγγλικής Γλώσσας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας ή με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
 
Aρα οι χειριστές που πετάνε μόνο στην Ελλάδα (εκπαιδευτές, ελικοπτεράδες κλπ) πάνε από χέρι για level 4 (αν δείτε κανέναν με 5 ή 6 γράψτε ονοματεπώνυμο και διεύθυνση να του στείλουμε λουλούδια), κι αν ανοίξει η τύχη κάποιου και πιάσει δουλειά σε αερογραμμές θα πάει στις επόμενες εξετάσεις για 5 και στις επόμενες για 6 αν θέλει να πετάξει πχ στην τερματική του Heathrow.
Αρα θα χώσει έκαστος 300 επί 3 = 900 ευρώ μίνιμουμ...για να πάρει επάρκεια 5.
Αρα να μη μας κακοφαίνεται που έφτασε το skill test 600 ευρώ αμοιβή εξεταστού!
 
Γειά σας
Εγώ με τη σειρά μου θα ήθελα να ρωτήσω κάποιος με γνώσεις αγγλικών επιπέδου lower ή proficiency σε τι level θα αντιστοιχούσε σύμφωνα με τα tests :3:
 
:) :) 4 πιστευω .. το 5 μονο αν ειναι μιτρικη σου γλωσσα...
 
Top