Αεροναυπηγων Μηχανικων

  • Thread starter giorg
  • Ημερομηνία δημιουργίας

giorg

Νέο μέλος (Tourist)
Εγγραφή
30/11/2014
Μηνύματα
2
Likes
0
Καλησπερα,

Ηθελα να κανω μια ερωτηση οσον αφορα το επαγγελμα του αεροναυπηγου στην Ελλαδα και οχι στο εξωτερικο.αξιζει καποιος να σπουδασει και να στραφει στην αεροναυπηγικη,η ειναι πολυ αρνητικες οι προοπτικες?Γενικα υπαρχουν πολλοι αεροναυπηγοι μηχανικοι αεροσκαφων στην ελλλαδα και η ζητηση εινια μικρη η δεν ισχυει αυτο?Και κατι ακομα απο απολαβες πως ειναι το επαγγελμα γιατι δεν εχω καθολου εικονα??Ευχαριστω πολυ

Γιωργος
 
Το πραγματικό πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι πόσοι αεροναυπηγοί υπάρχουν, αλλά πόσες θέσεις εργασίας υπάρχουν.
Σε μια χώρα που δεν υπάρχει αεροναυπηγική κατασκευαστική βιομηχανία οι προοπτικές δεν είναι καθόλου ευχάριστες. Το ίδιο και οι αποδοχές.
Διαφέρει αν σκοπεύεις να βρεις κεφάλαια και να αναπτύξεις δική σου κατασκευαστική βιομηχανία, νομίζω όμως ότι δεν ρωτάς για την περίπτωση αυτή!
 
Δεν υπάρχει αεροναυπηγική στην Ελλάδα πλην κάποιων μεμονωμένων προσπαθειών.
Αν σε ενδιαφέρει η αεροναυπηγική αποκλειστικά και μόνο στην Ελλάδα τότε ΟΧΙ δεν αξίζει να ασχοληθείς.
Αν πάλι σκέφτεσαι το εξωτερικό τότε ναι υπάρχουν πολλές επιλογές και προοπτικές.

Η Ελλάδα είναι μία χώρα με δεκάδες σχολές μηχανικών και καμία βιομηχανία.Ουσιαστικά δημιουργούμε μηχανικούς τους οποίους εξάγουμε έτοιμους στις βιομηχανίες του εξωτερικού.Ο Έλληνας πληρώνει μέσω φόρων για τις σπουδές του μηχανικού και αφού τον στείλει έξω δεν παίρνει ΤΙΠΟΤΑ από αυτά που έδωσε πίσω.Αν δεν αλλάξει η χώρα πολιτική και δεν επενδύσει στη δημιουργία βιομηχανίας καμία προοπτική δεν θα έχουν οι νέοι μηχανικοί στην Ελλάδα.
 
Φιλε giorg προφανως εισαι σε ηλικια επιλογης σπουδων. Πριν παρεις οποιαδηποτε αποφαση σχετικα με τις σπουδες σου πρεπει να ξεκαθαρισεις στο μυαλο σου τα εξης: Σ αρεσουν γενικως τα αεροπλανα οποτε αφου δε θελεις να γινεις πιλοτος θελεις να γινεις αεροναυπηγος ή σ αρεσουν οι θετικες επιστημες οπως μαθηματικα, μηχανικη των ρευστων και θερμοδυναμική? Αν σ αρεσουν γενικως τα αεροπλανα και λες αεροναυπηγος καλη φαση, εγω θα λεγα να το βγαλεις απο το μυαλο σου. Οτι χειροτερο για τα ελληνικα δεδομενα, γινε καλυτερα υπαλληλος αεροδρομιου. Αν σ αρεσουν οι θετικες επιστημες τοτε φυγε απο τωρα απο την Ελλαδα. Αλλα να ξερεις..δε θα μπορεσεις να γυρισεις ποτε πισω σαν αεροναυπηγος, θα κανεις ομως αυτο που σ αρεσει στο εξωτερικο!
 
Ευχαριστω πολυ ,τοπιασα το θεμα!
 
Εάν σε ενδιαφέρουν σπουδές αεροναυπηγικής στην Ελλάδα, υπάρχει στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας στην σχολή Μηχανικών ειδικότητα Αεροναυπηγού. Η μόνη περίπτωση να βρεις δουλειά στην Ελλάδα στο αντικείμενο σου θα είναι η Ε.Α.Β. αν και με πρόσφατες δηλώσεις της κυβέρνησης δεν πρόκειται να γίνουν προσλήψεις στην εταιρεία παρόλο ότι έχει μειωθεί το προσωπικό στα 1.320 άτομα από τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και την φυγή των εργαζομένων για να μην χάσουν τα θεμελιωμένα δικαιώματά τους. Η έλλειψη προσωπικού για την υλοποίηση των υποχρεώσεων της εταιρείας αντιμετωπίζεται με υπεργολάβους.
Πάντως και δική μου απορία είναι γιατί το Πανεπιστήμιο Πάτρας βγάζει μηχανικούς ειδικότητας αεροναυπηγού όταν δεν υπάρχει δυνατότητα για απορρόφηση τους στην βιομηχανία. Νομίζω η απάντηση βρίσκετε στο να πληρωθούν απαιτήσεις θέσεων καθηγητών Πανεπιστημίων.
 
Θέσεις αεροναυπηγών υπάρχουν επίσης και στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (αλλά ενδεχομένως και στις μεγάλες αεροπορικές εταιρίες). Όμως συνήθως δεν υπάρχει κενή θέση.
 
Προφανως και μετρημενες θεσεις στα δαχτυλα παντα θα υπαρχουν για οποιοδηποτε επαγγελμα. Οι συμβουλες και οι γνωμες δινονται για ενα μεσο υποψηφιο που δεν ειναι ανηψιος του Σαμαρα, του Βενιζελου ή του Τσιπρα.
 
Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε συνεργασία με την υποστήριξη του Καθηγητή Περικλή Παπαδόπουλου (Department of Aerospace Engineering, San Jose State University, USA και NASA) και του Κορυφαίου Ινστιτούτου Αεροδιαστημικής της Ευρώπης Von Karman Institute for Fluid Dynamics (Βέλγιο) προσκαλεί εκδήλωση ενδιαφέροντος για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Σχεδίαση Διαστημικών Συστημάτων/Space Systems Design» (ΥΑ 113997/B7, ΦΕΚ 2103/31-7-2014) που χορηγεί Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ).
Ημερομηνία έναρξης του προγράμματος είναι η 9η Μαρτίου 2015. Η χρονική διάρκεια για την απονομή του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης έχει ορισθεί σε τέσσερα (4) διδακτικά εξάμηνα. Η γλώσσα διδασκαλίας είναι η Αγγλική. Τα μαθήματα του Προγράμματος θα πραγματοποιούνται στην Αθήνα, στο Δημόκριτο.
Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και θα διαρκέσουν έως τις 30 Ιανουαρίου 2015.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Προγράμματος

http://space.uop.gr/
 
airzena":3fl9djnr said:
Εάν σε ενδιαφέρουν σπουδές αεροναυπηγικής στην Ελλάδα, υπάρχει στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας στην σχολή Μηχανικών ειδικότητα Αεροναυπηγών.
Το τμήμα μηχανικών τεχνολογίας αεροσκαφών στην Χαλκίδα? Τι προσφέρει σε σχέση με της Πατρας? Μπορει ενας αποφοιτος να πιασει δουλεια ειτε στο εξωτερικ ειτε στο εσωτερικο ισως με καποιο μεταπτυχιακο ή και χωρίς?
 
Top