Καταρχάς να σας ευχαριστήσω όλους για τις άμεσες και κατατοπιστικές απαντήσεις, πραγματικά η απόκριση σας ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Μόλις έγραψα το ποστ μου στο forum, είδα ότι κάποιοι και από το twitter με συμβούλευαν να κάνω τα ίδια, οπότε παραθέτω τις κινήσεις που έκανα, σε περίπτωση που κάποιος μελλοντικός αναγνώστης συναντήσει το ίδιο πρόβλημα:
1) Email σε Airtickets.gr , CSA Πράγας και CSA Αθήνας. Έως τώρα μου έχει απαντήσει μόνο η Airtickets, με την οποία συνεννοήθηκα να μπει ένα έξτρα σημείωμα πάνω στην κράτηση για αυτό το λάθος. Με προέτρεψαν μάλιστα να πάρω τηλέφωνο και στην ίδια την αεροπορική για να επιβεβαιώσω ότι το σημείωμα υπάρχει...
2) ...Πράγμα που έκανα στο καπάκι. Τηλεφώνησα λοιπόν στο Call Center της CSA στην Τσεχία, όπου και είχα να αντιμετωπίσω μια -επιεικώς- εκνευρισμένη υπάλληλο με τραγική προφορά στα αγγλικά, όπως επίσης και με έλλειψη βασικών γνώσεων της αγγλικής γλώσσας, που οδήγησε σε ασυνεννοησία μεταξύ μας, μιας και δεν μπορούσε να καταλάβει ότι όταν έλεγα "κιου" εννοούσα "Q" και οχι "του", δηλαδή "2". Εν πάσει περιπτώσει, η υπάλληλος βρήκε την πτήση μας και τα ονόματά μας, βρήκε το διορθωτικό σημείωμα από την Airtickets, και μάλιστα με ρώτησε ελαφρώς ειρωνικά "OK, where is the problem now?".
3) Για να επιβεβαιώσω ότι η επικοινωνία με την Τσέχα δεν ήταν ό,τι νά'ναι, πήρα τηλέφωνο και στην CSA Αθήνας, όπου με διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, βλέπουν το σημείωμα και πως, ακόμη και αν δεν το έβλεπαν, θα αρκούσε να πούμε τα ονόματα ανάποδα στο γκισέ κατά το check in.
Μ!ke, ευτυχώς δεν με χρέωσαν τίποτα. Και όντως θα ήταν κοροιδία να με χρεώσουν, μιας και όντως, το λογικό είναι ότι επρόκειτο για 2-3 κλικ.
IATA/TASOS, σε ευχαριστώ για την απάντηση

matilaw, να'σαι καλά, μου έδωσες ιδέα για δικαιολογία σε περίπτωση που μου πουν κάτι! Και... 50€ για ΚΑΘΕ σκέλος του ταξιδιού;;; Στην περίπτωση μου, αυτό βγαίνει παραπάνω από το ίδιο το εισιτήριο!!! Έλεος!