flesland έγραψε:Τι εννοείς δωρεάν για τους Εσθονούς; Οι υπόλοιποι πολίτες της ΕΕ πληρώνουν δηλαδή; Μήπως εννοείς μόνιμους κατοίκους;
Giorgosmrc έγραψε:Καλησπέρα σας,
έχω μία απορία, το παράθυρο των 72 ωρών για το test σημαίνει ότι άν για παράδειγμα κάνω test 31/12 μπορώ να πετάξω έως και 3/01 ή έως και 2/01. Δηλάδη 3 ημέρες από την ημερομηνία που το έκανα ή αρχίζει να μετράει οχρόνος από την επόμενη μέρα;
Ευχαριστώ
Angel Aviation έγραψε:Giorgosmrc έγραψε:Καλησπέρα σας,
έχω μία απορία, το παράθυρο των 72 ωρών για το test σημαίνει ότι άν για παράδειγμα κάνω test 31/12 μπορώ να πετάξω έως και 3/01 ή έως και 2/01. Δηλάδη 3 ημέρες από την ημερομηνία που το έκανα ή αρχίζει να μετράει οχρόνος από την επόμενη μέρα;
Ευχαριστώ
Θεωρητικά με βάση την ανακοίνωση το τεστ να εχει γίνει το αργότερο 72 ωρες πριν την άφιξη. τωρα σε περίπτωση. πχ φτανεις Αθήνα 17.00 στις 3/1, 31/12 17.00 ειναι 72 ωρες πριν.
Το ερώτημα ειναι, 72 ωρες που να εχει βγει το τεστ; το χαρτί αναφέρει την ωρα της δειγματοληψίας; την ωρα της εκρτύπωση; την ημερομηνία? και στην τελική πόσο αυστηροί είναι, δε ξερω. Ετσι και αλλιώς ο σκοπός ειναι να μειώσεις πιθανότητα, διαφορετικά σε ενα αεροπλάνο γεμάτο από ανρθώπους με αρνητικό τεστ, μπορείς να επαναφέρεις πλήρες γεύμα και μη υποχρέωση μάσκας, αλλά οκ 72 ωρες ειναι αρκετός χρόνος να κολλήσεις![]()
Αs said, its all about statistics.
As of November 11, 2020 all people traveling to Greece from foreign countries will be required to have a negative molecular test result (PCR) for COVID-19, performed up to 72 hours before their entry to Greece. This includes air and land arrivals to Greece.
jerry έγραψε:Ξέχασες να αναφέρεις πως εκτός του PCR test (εντός 72 ωρών) θα γίνεται ΚΑΙ rapid test στην άφιξη (για όλους ή δειγματοληπτικά;). Τώρα τι νόημα έχουν όλα αυτά μαζί με τη καραντίνα δε ξέρω.
Montezouma έγραψε:Προφανώς κ δεν έχει λογική. Νομίζω όλο αυτό γίνεται για την αποτροπή όσων θέλουν να ρθουν για γιορτές στην Ελλάδα
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες