Σύλλογος Φίλων Αεροπορίας "Απογείωση"

  • Thread starter GP707
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Σύλλογος φίλων αεροπορίας "Απογείωση"

Το αφιέρωμα του Mega μπορείτε να το δείτε εδώ:
http://invideo-pro.live24.gr/rep/news/2 ... 0-proi.flv

Ευχαριστούμε το μέλος ariadgr για το link.
 
Re: Σύλλογος φίλων αεροπορίας "Απογείωση"

Αγαπητοί φίλοι,

καθώς ο Σύλλογος "Απογείωση" αγκαλιάζει όλες τις εκφράσεις και όλα τα ήδη ενασχολήσεων με το αεροπορικό αντικείμενο αποφασίσαμε να διοργανώσουμε μια ημέρα αφιερωμένη στους εξομοιωτές πτήσης.

Έτσι λοιπόν, το Σάββατο 24 Απριλίου 2010 και από τις 10 το πρωί, είστε όλοι καλεσμένοι στον ημιώροφο του Olympus Plaza, στο Εμπορικό Πάρκο του Δ.Α.Α. “Ελ. Βενιζέλος” για μια ημέρα γεμάτη με εικονικές πτήσεις με το Flight Simulator X, αεροπορική κουβέντα και καλή παρέα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πτήσεις για όλα τα επίπεδα, από εντελώς αρχάριους έως πεπειραμένους ενώ παράλληλα θα γίνει και επεξήγηση των διαδικασιών και όλων τον μυστικών του υπέροχου κόσμου των εικονικών πτήσεων.

Η εκδήλωση αυτή είναι ανοικτή για όλους και όχι μόνο για τα μελή του Συλλόγου και δύναται να διαρκέσει μέχρι το βράδυ. Μοναδικός “όρος” είναι η μη κατανάλωση καφέδων, αναψυκτικών ή τροφίμων που αγοράστηκαν από καταστήματα εκτός του Olympus Plaza.

Σας περιμένουμε όλους!
 
Re: Σύλλογος φίλων αεροπορίας "Απογείωση"

Αγαπητοί φίλοι,
το 2006 ο Σύλλογος πραγματοποίησε μία από τις σημαντικότερες δραστηριότητες του, διοργανώνοντας ένα ταξίδι στο πολύ γνωστό (στους αεροπορικούς κύκλους) αεροδρόμιο του Saint Maarten, στα νησιά της Καραϊβικής. Όσοι από εμάς (συμπεριλαμβανομένου και του γράφοντος) ήταν μεταξύ των 26 ατόμων που βίωσαν αυτή την αξέχαστη εμπειρία, το θυμούνται με μεγάλη νοσταλγία. Πέντε χρόνια αργότερα από εκείνη την εβδομάδα και μετά από προτροπές μελών που δεν είχαν συμμετάσχει αλλά και νέων μελών, το ΔΣ αποφάσισε να επαναλάβει το ταξίδι αυτό, το Μάρτιο του 2011 και συγκεκριμένα από 4 έως 13 Μαρτίου.

Επειδή έγινε ειδική συμφωνία με την Air Caraibes (με της οποίας το Α330 θα πετάξουμε) και εξασφαλίσαμε αρκετές θέσεις σε προνομιακή τιμή, έχουν μείνει κάποιες διαθέσιμες. Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στο ταξίδι αυτό, παρακαλώ να μου στείλει πμ για να του στείλω με τη σειρά μου τις λεπτομέρειες.

Μπορείτε να διαβάσετε το trip report του πρώτου ταξιδιού
viewtopic.php?f=7&t=3365
και να δείτε τις φωτογραφίες του στο
gallery/album.php?album_id=20
 
Re: Σύλλογος φίλων αεροπορίας "Απογείωση"

Αύριο Κυριακή 21/11 το Έθνος της Κυριακής έχει αφιέρωμα στο planespotting μέσω του Συλλόγου "Απογείωση".
 
Re: Σύλλογος φίλων αεροπορίας "Απογείωση"

Συνεχίζοντας την παράδοση από την πετυχημένη περσινή εκδήλωση, η "Απογείωση" διοργανώνει και φέτος μία ημέρα αφιερωμένη στους εξομοιωτές πτήσης!

Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 10 Απριλίου 2011, και ώρα έναρξης 12.00, στον ημιόροφο του Olympus Plaza, στο Εμπορικό Πάρκο του Δ.Α.Α. “Ελ. Βενιζέλος”. Θα είναι μια ημέρα γεμάτη με εικονικές πτήσεις με το Flight Simulator X, αεροπορική κουβέντα και καλή παρέα.

Είτε είστε σε προχωρημένο επίπεδο, είτε θέλετε να ξεκινήσετε να πετάτε εικονικά, μπορείτε να έρθετε για να μάθετε ή να μοιραστείτε τα μυστικά ενός εξομοιωτή πτήσης!

Η εκδήλωση είναι ανοικτή πέραν από τα μέλη και σε όσους το επιθυμούν να παρευρεθούν και δύναται να διαρκέσει μέχρι το βράδυ.

Σας περιμένουμε όλους!
 
Re: Σύλλογος φίλων αεροπορίας "Απογείωση"

Στα πλαίσια της αναβάθμισης του site του Συλλόγου και των πληροφοριών που παρέχει, προστέθηκε ένα section με κινήσεις των σημαντικότερων Ελληνικών αεροδρομίων. Στο http://www.air-born.gr/planespotting/ab ... nts_hl.php επιλέξτε ένα από τα αεροδρόμια στα δεξιά και μπορείτε να δείτε τις κινήσεις που έχουν περαστεί έως τώρα με όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες για κάθε εγγραφή. Μπορείτε να τις διαχωρίσετε ανά μήνα ή να τις δείτε όλες μαζί με χρονολογική σειρά, από το pull-down menu πάνω δεξιά. Εφ' όσον η στήλη του registration παραπέμπει σε link, μπορείτε να δείτε και φωτογραφία του συγκεκριμένου αεροσκάφους, την ημερομηνία και στο αεροδρόμιο της συγκεκριμένης κίνησης. Στη λίστα αεροδρομίων έχει προστεθεί για καθαρά ιστορικούς λόγους και το "Ελληνικό" μιας και έχει να επιδείξει πολλές ενδιαφέρουσες κινήσεις του παρελθόντος.

Για το ίδιο αεροδρόμιο έχει προστεθεί και spotting guide
http://www.air-born.gr/planespotting/He ... map_hl.php
με τα σημεία φωτογράφησης και ενδεικτικές φωτογραφίες από κάθε σημείο για να πάρετε μια ιδέα από που είναι τραβηγμένες οι φωτογραφίες που βλέπετε κατά καιρούς.

Σημειωτέον ότι το πλήθος των κινήσεων των αεροδρομίων είναι ακόμα μικρό μιας και το όλο εγχείρημα ξεκίνησε πρόσφατα, αλλά ευελπιστούμε να το φτάσουμε σε ικανοποιητικό επίπεδο.
 
Η πλήρης βάση δεδομένων των Ελληνικών νηολογίων βρίσκεται πλέον στο http://www.air-born.gr/sx-reg.php . Μπορείτε να περιηγηθείτε στην Αναζήτηση αλλά με περιορισμούς. Η Αναζήτηση βγάζει μέχρι 20 εγγραφές και (προς το παρόν) ελεύθερα πεδία είναι το νηολόγιο, ο τύπος, το c/n και η εταιρία.
Λειτουργεί δοκιμαστικά και στο μέλλον μπορεί να "ελευθερωθούν" και άλλα πεδία για τα μη μέλη.
 
Μερικά στιγμιότυπα από το προγραμματισμένο ταξίδι του Συλλόγου στην Τουλούζη με την επίσκεψη στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου, τα μουσεία Aeroscopia και Ailes anciennes και τις εγκαταστάσεις της Airbus.

http://www.airpics.net/photo/F-BVFC-Aer ... ce/36994/L το concorde πάντα εντυπωσιακό από όποια γωνία και να το δεις

http://www.airpics.net/photo/F-WWMT-Air ... ie/36996/L το πρωτότυπο Α400

http://www.airpics.net/photo/F-BTOE-Sud ... er/36997/L Η Καραβέλα της Air Inter σε άψογη κατάσταση

http://www.airpics.net/photo/F-GHMU-Sud ... al/36998/L το αναλογικό κόκπιτ της Καραβέλας της Air Toulouse

http://www.airpics.net/photo/F-GHMU-Sud ... al/36999/L Θέση μετά μουσικής (κινητήρα)

http://www.airpics.net/photo/F-GHMU-Sud ... al/37001/L Τα μοναδικά τριγωνικά παράθυρα της Καραβέλας με αντικριστά καθίσματα!

http://www.airpics.net/photo/G-ALWC-Dou ... ys/37000/L DC-3 σε κατάσταση αναπαλαίωσης

http://www.airpics.net/photo/F-WHUE-Air ... es/37049/L Α320 άγνωστης (στους πολλούς) Κινέζικης εταιρίας, μένει σε μια γωνιά του αεροδρομίου απαράδοτο

http://www.airpics.net/photo/F-HGNT-Air ... ll/37050/L Α320 test a/c για τη λειτουργία τροχοδρόμησης με ηλεκτρική ενέργεια

http://www.airpics.net/photo/F-WWCF-Air ... ie/37051/L το πρωτότυπο Α350-900XWB τραβηγμένο από τον πύργο ελέγχου, μόλις έχει προσγειωθεί με ένδειξη βλάβης στα flaps.

http://www.airpics.net/photo/F-GSTF-Air ... ie/37054/L ...και φυσικά η Beluga!!!

http://www.airpics.net/photo/F-WWSB-Air ... ys/37055/L A380 της Etihad με τα primer χρώματα

και λίγο spotting
http://www.airpics.net/photo/7T-VJT-Boe ... ie/37052/L έξτρα κίνηση εξ Αλγερίας
http://www.airpics.net/photo/F-GRPI-ATR ... ca/37053/L ...και η Κορσικανοί
http://www.airpics.net/photo/RA-82045-A ... es/37056/L φαίνεται ότι οι Μπελούγκες δεν φτάνουν!
 
Top