Aviation Movies and TV-Series

Την Παρασκευή στις 23:00, στον Σκάι, η σειρά ντοκιμαντέρ "Υπερκατασκευές" θα έχει θέμα την κατασκευή του Α380. Το έχει ξαναπροβάλλει, το ξέρω, αλλά είναι must see!!
 
Φέσι με 2 φούντες σήμερα στο STAR. Μετά την Πετρούλα, το Air Panic "ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ".

To μόνο αληθινό είναι το αεροσκάφος A320-231 VT-EPH της Indian Airlines.

Δε γράφω τίποτε άλλο. Η συνέχεια επί της οθόνης (βοήθειά μας)

Στοιχεία για το αεροπορικό έπος εδώ http://www.imdb.com/title/tt0277944/
 
παιδιά μήπως κανένας απο τους πιό παλιούς θυμάται μία παλιά σειρά ιταλική νομίζω, στο New Channel, με κάτι εκπαιδευόμενους πιλότους που είχε αληθινά footage απο πτήσεις με κάτι Aermacchi MB-326?
 
Χθες ξεσκαρτάριζα κάποιες βιντεοκασσέτες μου, και βρήκα ένα ντοκιμαντέρ που είχε προβάλει πριν 1-2 χρόνια ο ΣΚΑΪ με θέμα την British Airways, με τίτλο "Airline" (στα μεταγενέστερα χρόνια το ντοκιμαντέρ γυριζόταν στην easyJet).

Ακολουθεί την πτήση Λονδίνο Heathrow - Bangkok - Μελβούρνη, με ένα Boeing 747-200 με τον κλασσικό (Landor) χρωματισμό της British Airways, και τις στολές πληρωμάτων της δεκαετίας του '80 και έχει πολύ καλές λήψεις. Μοιάζει με τα DVD που φτιάχνει το Remove Before Flight, και έχει σκηνές και με τον ιπτάμενο μηχανικό, π.χ. που βάζει τις μανέττες σε ώση απογείωσης, που τώρα πια με την κατάργηση του ιπτάμενου μηχανικού στα νεότερα αεροπλάνα σπάνια συναντάμε.

Αυτό που με χάλασε ήταν ο πολύ κακός μεταγλωτισμός του ντοκιμαντέρ. Παρόλο που ο original ήχος (στα Αγγλικά) ακούγεται, οι Ελληνικές φωνές που έχουν μπει από πάνω κάνουν αρκετά καραμπινάτα λάθη στην μετάφραση.

Π.χ. το "rotate" το μεταφράζουν ως "εναλλαγή", ενώ το "positive climb, retract gear" στην απογείωση από το Λονδίνο το μεταφράζουν ως "ποσοστό ανάβασης, αύξησε ταχύτητα", ενώ στην απογείωση από την Μπανγγκόκ μεταφράζεται ως "πολύ ωραία κλίση". (!!!)
 
θυμαμαι οτι στην εκπομπη "Πρωταγωνιστες" ο Σταύρος Θεωδοράκης ειχε παρει συνεντευξη στην Σμαράγδα Καρύδη στο Αεροδρομιο Μακεδονια και ενα μερος της συνεντευξης ειχε γινει μεσα σε ενα ATR της ΟΑ. την εχετε δει την συνεντευξη?
 
Εχθές το βράδυ, στην πρεμιέρα του νέου Παπακαλιάτικου έπους :wall: ο Χριστόφορος πετούσε SKG - ATH με 742! Δεν ξέρω πως το έκανε αλλά προφανώς κατάφερε και χώθηκε στο SX-OAB του LGAΤ! Το πιο αστείο όλων βέβαια μέσα στον Παπακαλιατικό σουρεαλισμό, είναι ότι η γκόμενα δίπλα του βρίζει τις "ιδιωτικές εταιρίες" ενώ τα καλύμματα των καθισμάτων έχουν ως μοτίβο τα αρχικά ΟΑ ΟΑ ΟΑ ΟΑ ΟΑ ΟΑ ΟΑ ΟΑ... :D
 
To ΠΟΛΚΕΟΑ νοικιαζει το εσωτερικο του 747 για γυρισματα εναντι αδρων αμοιβων. Εχει ξαναγινει και δυσυχως θα συν νεχισει να γινεται. Αυτη ειναι η διατηρηση αεροπορικης ιστοριας στην Ελλαδα.
 
Την ταινια Ραντεβου Στον Αερα/Up In The Air με τον George Clooney την εχετε δει?
 
Ναι την είδα χτες..μια καλή κ ατέλειωτη διαφήμιση της ΑΑ κ της Hilton με τον ff των 10.000.000 μιλίων Κλούνει να πετάει σε διάφορα εξωτικά μέρη όπως Ομαχα κ Τούλσα. Σαν ταινία δεν μου άρεσε, κάποιες σκηνές ωστόσο είχαν πλάκα όπως σε σειρά πρέπει να μπαίνεις για τον σωματικό έλεγχο.
 
Καλή είναι, το πρώτο μισό είναι περισσότερο αφιερωμένο στην όλη φάση αεροπλάνο, ταξίδι, αεροδρόμιο, business. Σίγουρα πάντως είναι καλύτερη από το Θέα από ψηλά που έχει σε λιγο στον Alpha. (Αεροσυνοδός Gwyneth Paltrow)
Τώρα για το αν αξίζει σινεμά, ή αναμονή του DVD είναι οριακό και εξαρτάται από την όλη οπτική γωνία που έχει κανείς για το Σινεμά!
 
Top