VISA

Λοιπον abreal, για να μην ακους παπαρολογίες η διαδικασια ειναι απλή.

Μπαίνεις στο site της αμερικανικής πρεσβειας. Βρίσκεις το link για τη βιζα. Κλεινεις online το ραντεβού σου ή τους παίρνεις τηλέφωνο, συμπληρώνεις online τα 2 εντυπα που ζητανε και τα εκτυπώνεις. Πας σε μια τραπεζα πειραιώς και βγαζεις το παραβολο και πας στην πρεσβεια στο ραντεβού σου. Εκει σου βγαζουν τη φωτογραφια με 10€, περνας τη συνέντευξη και κατα 99% σου δινουν τη βιζα. Αν εισαι Αθηναιος πας και περνεις το διαβατηριό σου την άλλη μερα, αν εισαι εκτός Αθηνών σου το στελνουν με courrier.

Αυτά, απλά και κατανοητά. Όχι μου ειπε φίλος και έκανε ετσι και αλλιως

Αντε και καλο ταξιδι
 
@abreal:
Στο παρακάτω link μπορείς να βρεις πληροφορίες και λύσεις για όσα δε μπορέσουν οι φίλοι, οι γνωστοί και οι μπατζανάκηδες των κουνιάδων του ξαδέρφου να σε διαφωτίσουν.
http://athens.usembassy.gov/how_to_apply_gr.html

Σε αυτό το link μπορείς να κλείσεις το ραντεβού σου:
http://athens.usembassy.gov/book_gr.html
 
flying Doc":3o8p64rc said:
abreal":3o8p64rc said:
Το πρόβλημα είναι ότι δεω έχω βίζα.Υπάρχει περίπτωση να έχω πρόβλημα?Άκουσα ότι θα καταργηθεί ισχύει?Ταξιδεύω Φεβρουάριο πότε πρέπει να κινητοποιηθώ γι'αυτό το θέμα? Ευχαριστώ προκαταβολικά

Και το συζητάς ? Αύριο πρωί πρωί κλείσε το ραντεβού σου με την Αμερικάνικη πρεσβεία, γιατί θα σου μείνουν τα εισητήρια αμανάτι. Μέχρι να καταργηθεί η visa θα περάσει αρκετός καιρός.


Αυτό ήταν η πρώτη σου απάντηση. Εντελώς αγχωτική, "γιατί θα του μείνουν τα εισητήρια στο χέρι". Δίνω την πληροφορία για τις online αιτήσεις, για τις οποίες δεν μπορώ να είμαι σίγουρος γιατί δεν τις έχω κάνει ο ίδιος, αλλά από γνωστό μου, για να πάει ο abreal να το ψάξει. Και έρχεσαι εσύ να το χαρακτηρίσεις "παπαρολογία"!
flying Doc":3o8p64rc said:
για να μην ακους παπαρολογίες η διαδικασια ειναι απλή.
flying Doc":3o8p64rc said:
Αυτά, απλά και κατανοητά. Όχι μου ειπε φίλος και έκανε ετσι και αλλιως

Μας συγχωρείτε δηλαδή που προσπαθώ να βοηθήσω, με ότι γνώση έχει ο καθένας.
Στην Τελική μπορούσες να το γράψεις και στην πρώτη απάντηση, και να τελείωνε και η απορία του φίλου, και να μην γράφουμες όλες αυτές τις "παπαρολογίες" όπως εσύ λες.
anyway, σημασία έχει οτι πήρε την απάντηση του...
 
Angel Aviation":2tec9lfo said:
Μας συγχωρείτε δηλαδή που προσπαθώ να βοηθήσω, με ότι γνώση έχει ο καθένας.
Στην Τελική μπορούσες να το γράψεις και στην πρώτη απάντηση, και να τελείωνε και η απορία του φίλου, και να μην γράφουμες όλες αυτές τις "παπαρολογίες" όπως εσύ λες.
anyway, σημασία έχει οτι πήρε την απάντηση του...

Στο χωριό μου λένε τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι... αν δεν ξέρεις ή αν οι γνώσεις σου είναι ελάχιστες απλά μην ποστάρεις γιατί έτσι μπερδεύεις τον άλλον και δεν βοηθάς καθόλου... για πρώτη φορά σε συγχωρούμε αλλά μην το κάνεις συνέχεια γιατί θα καταντήσεις γραφικός...
 
Re: Lufthansa στην Ελλάδα

fotis":12nee13n said:
abreal":12nee13n said:
...Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω βίζα.Υπάρχει περίπτωση να έχω πρόβλημα?...
Αν δεν έχεις visa σε ισχύ, η ίδια η εταιρεία θα σου απαγορεύσει την επιβίβαση στο αεροσκάφος.


Ένα μικρό σχόλιο: Η εταιρεία δε θα ασχοληθεί μαζί σου. Θεωρεί δεδομένο ότι έχεις βγάλει βίζα. Το λέω διότι γνωρίζω συγκεκριμένη περίπτωση (προ 4ετιας) κουκουρούκου κοπέλας που μπήκε στο αεροπλάνο και έφτασε στη Νέα Υόρκη και στον έλεγχο διαβατηρίων ανακάλυψε την αναγκαιότητά της (δε γνωρίζω αν έσκασε και τσιχλόφουσκα στη μούρη του υπαλλήλου αλλά ικανή την έχω). Πέρασε 24 ώρες στο κρατητήριο και εστάλη πακέτο πίσω όπως ήρθε, έχοντας μπει και στις λίστες τους.

Το προβληματάκι στο οποίο αναφέρεσαι δε θα έλεγα ότι είναι και τόσο λεπτομερές. Α, και κάτι ακόμα: στη θέση σου δε θα τους έλεγα ότι έχω ήδη κόψει το εισιτήριο. Μπορεί να κουβαλάνε τέτοιο κόμπλεξ που να σε κόψουν επειδή θα θεωρήσουν ότι θεωρούσες την έγκριση της βίζας σου 'στανταράκι'.
 
Καλύτερα να πει οτι έχει εισητήριο, ώστε να δούν κ να επιβεβαιώσουν τα ακριβή του σχέδια, κ αν ο ναύλος είναι μη επιστρέψιμος τότε ακόμα καλύτερα! Αρκετά τον ζαλίσαμε τον άνθρωπο!! 1 στους 500 δεν βγάζει βίζα, κ αυτό πάλι...χρειάζεται πολύ προσπάθεια! Κανένα κόμπλεξ δεν έχουν οι Αμερικανοί! Μάθαμε τώρα!! Αν παρουσιάσεις ότι σου ζητήσουν είσαι άνετος κ δεν θα καταλάβεις για πότε τελειώνεις. Αν ΔΕΝ σου αρέσει η διαδικασία έκδοσης, τότε κάθεσαι σπιτάκι σου, δεν υποχρεώνει κανένας κανέναν να έρθει εδώ. Χώρια που καταργείται σύντομα. Επίσης, Ελληνικά του τύπου 'ξέχασα, δεν ήξερα, πειράζει αν είναι έτσι ή αλλιώς, κτλ' ΔΕΝ έχει κ δεν σηκώνει. Αμάν πια με την καχυποψία!!! Οι αμερικανοί είναι κομπλεξικοί, οι αμερικανοί το ένα, οι αμερικανοί το άλλο, δεν κοιτάμε τα χάλια μας, είμαστε εμείς οι ακομπλεξάριστοι κ ξέρουμε τα πάντα! Θα πάει ο φίλος με λάθος χαρτιά (υποθετικά), θα τον κόψει (δικαιολογημένα πάντα) ο υπάλληλος, κ εμείς βγάζουμε ήδη τον υπάλληλο κομπλεξικό...όχι πως έχω ένα ζόρι να υπερασπιστώ τον υπάλληλο, αλλά αυτή μας η κακομοιριά φταίει για όλα...

Φίλε κάνε οτι σου λέει το site της Πρεσβείας, κ μέσα σε 4 μέρες θα τα διαβάζεις όλα αυτά κ θα γελάς...καλό ταξίδι κ καλώς να μας έρθεις.
 
Γενικά με τις αεροπορικές ισχύει το εξής:
Ελέγχουν ότι έχεις τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο check-in!
Αν πετάς απευθείας τότε σίγουρα σε ελέγχουν. Αν δεν πετάς απευθείας μπορεί και να μην το ελέγξουν, ειδικά αν πετάς με ανταπόκριση σε χώρα όπου ισχύει το visa waiver. Επίσης, τώρα τελευταία σε διάφορες χώρες (Ελλάδα, Ολλανδία κτλ.) υπάρχει και δεύτερος έλεγχος στην πύλη αναχώρησης όπου ελέγχουν πάλι ότι δικαιούσαι να μπεις στην αμερική είτε με βίζα είτε με visa waiver είτε σαν μόνιμος κάτοικος/πολίτης.

Γενικά λοιπόν, από την εμπειρία των δεκάδων υπερατλαντικών ταξιδιών μου, νομίζω ότι είναι σχεδόν αδύνατον να φτάσεις σε αμερικανικό έδαφος χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά! Και αυτό όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά γιατί μετά η εταιρεία πρέπει να σε φέρει πίσω με δικά της έξοδα!

Επίσης είναι πολύ σημαντικό, αν πηγαίνεις ως τουρίστας, την ώρα που θα κάνεις check-in για να πας Αμερική να έχεις ήδη στην κατοχή σου και εισιτήριο επιστροφής από τις ΗΠΑ είτε στην ίδια εταιρεία είτε σε άλλη και να έχεις μαζί σου το confirmation email (κατά προτίμηση τυπωμένο, μια φορά που το έδειξα στο iPhone πολύ στεναχωρέθηκε η κυρία), αλλιώς δεν μπορείς να ταξιδέψεις (είναι υποχρέωση να έχεις εισιτήριο επιστροφής)!

Κατά τα άλλα, η διαδικασία για τουριστική βίζα είναι όπως την περιέγραψαν παραπάνω τα παιδιά και είναι πολύ απλή!
Μακάρι να μπει και η Ελλάδα στο VWP, πάντως μετά θα χρειάζεται πριν το ταξίδι να παίρνει κανείς (όπως ο φίλος παραπάνω με το γερμανικό διαβατήριο) την προ-έγκριση ESTA από το site esta.cbp.dhs.gov, η οποία βγαίνει συνήθως άμεσα αλλά μπορεί να χρειαστεί και τρεις ημέρες!

Γενικά είναι πολύ πιο εύκολη η διαδικασία τελικά αν έχεις βίζα, παρά αν είσαι στο visa waiver, διότι ναι μεν περνάς μια φορά τη διαδικασία να πάρεις τη βίζα αλλά μετά περνάς αρκετά γρήγορα στην Αμερική (δεν χρειάζεσαι ESTA, το έντυπό σου δεν περιέχει όλες τις ερωτήσεις που κάνουν σε αυτούς που είναι με VWP και τις ρωτάνε ξανά και ξανά, ο υπάλληλος επειδή είσαι "τσεκαρισμένος" από την πρεσβεία συνήθως σε ξεπετάει πιο γρήγορα)...
 
Στο σημείο αυτό, επιτρέψτε μου να αναφέρω ότι η τελική ευθύνη βαρύνει τον ίδιο τον επιβάτη, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την πληροφόρησή του ως προς την υποχρέωση ή μή κατοχής ταξιδιωτικής θεώρησης.

Στα αεροπορικά ταξίδια, ο αερομεταφορέας χρεώνεται με πρόστιμο συν τα έξοδα κράτησης του επιβάτη συν το εισιτήριο επιστροφής, στην περίπτωση που ο επιβάτης απελαθεί, επειδή έφτασε χωρίς βίζα. Κι επειδή μιλάμε για Η.Π.Α., δείτε τι ορίζει η νομοθεσία για αυτό και άλλα παρόμοια θέματα:

TIMATIC-3 / 25NOV09 / 1747 UTC
VISA FULL TEXT FOR: U.S.A. (US)
WARNING:
- NON-COMPLIANCE WITH ENTRY/TRANSIT REQUIREMENTS WILL RESULT
IN:
FINES VARYING BETWEEN USD 2,000.- AND USD 3,300.- PER
PASSENGER.
FINES OF USD 1,000.- WILL BE LEVIED:
- (WHERE APPLICABLE) IF INFORMATION ON THE (WHITE) I-94 FORM
(FOR ENTRY) OR THE I-94W FORM (FOR V.W.P. AND TRANSIT) IS
NOT FILLED IN PROPERLY?
- IN CASE OF FAILURE TO SUBMIT TIMELY THE DEPARTURE RECORD
OF THE I-94 OR I-94W FORM TO U.S. IMMIGRATION AND
EITHER TRANSPORTATION AT CARRIER'S EXPENSE TO COUNTRY OF
ORIGIN, OR INDEFINITE DELAY FOR PASSENGER AT ENTRY/TRANSIT
POINT (DETENTION COSTS AT CARRIER'S EXPENSE).
 
YCNZ":3q5doyjg said:
Κανένα κόμπλεξ δεν έχουν οι Αμερικανοί! Μάθαμε τώρα!! Αν παρουσιάσεις ότι σου ζητήσουν είσαι άνετος κ δεν θα καταλάβεις για πότε τελειώνεις. Αν ΔΕΝ σου αρέσει η διαδικασία έκδοσης, τότε κάθεσαι σπιτάκι σου, δεν υποχρεώνει κανένας κανέναν να έρθει εδώ. Χώρια που καταργείται σύντομα. Επίσης, Ελληνικά του τύπου 'ξέχασα, δεν ήξερα, πειράζει αν είναι έτσι ή αλλιώς, κτλ' ΔΕΝ έχει κ δεν σηκώνει. Αμάν πια με την καχυποψία!!! Οι αμερικανοί είναι κομπλεξικοί, οι αμερικανοί το ένα, οι αμερικανοί το άλλο, δεν κοιτάμε τα χάλια μας, είμαστε εμείς οι ακομπλεξάριστοι κ ξέρουμε τα πάντα! Θα πάει ο φίλος με λάθος χαρτιά (υποθετικά), θα τον κόψει (δικαιολογημένα πάντα) ο υπάλληλος, κ εμείς βγάζουμε ήδη τον υπάλληλο κομπλεξικό...όχι πως έχω ένα ζόρι να υπερασπιστώ τον υπάλληλο, αλλά αυτή μας η κακομοιριά φταίει για όλα...

Το κόμπλεξ στο οποίο αναφέρθηκα απαντάται στον εκάστοτε υπάλληλο, και δεν είναι θέμα θέσης αλλά χαρακτήρος. Μπορείς να τον βρεις από το ΙΚΑ και την Τράπεζα Κύπρου μέχρι την εφορία και την Αμερικάνικη Πρεσβεία. Από το σημείο στο οποίο έκρινα τον ενδεχόμενο κομπλεξισμό ενός έλληνα υπαλλήλου, πως έφτασες να μιλάς για καχυποψίες, αμερικάνους το ένα και το άλλο και τα πάντα όλα, μάλλον τη δική σου κακομοιριά κοίτα.


Αρκετά το κουράσαμε και ξεφύγαμε και από το θέμα μας, για το οποίο δοθήκανε πολλές και επαρκείς απαντήσεις εκτιμώ, οπότε μάλλον σφυράμε λήξη.
 
Μόλις προχθές πέρασα συνέντευξη για την visa και η διαδικασία είναι πολύ πιο απλή απ'ότι την περίμενα.
Τα βήματα είναι τα εξής :

1)κόψε διπλότυπο παράβολο των 92 περίπου ευρώ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ το διαβατήριο σου απο την Τράπεζα Πειραιώς.
2)Κλείσε ραντεβού για συνέντευξη απ το site της πρεσβείας (νομίζω για τις επόμενες 10-12 μέρες είναι full)
3)Συμπλήρωσε ηλεκτρονικά την φόρμα για Non-immigrant visa ακολουθώντας τις οδηγίες δηλ. χωρίς κενά πεδία κλπ και εκτύπωσε την
4)Αν είσαι άνδρας συμπλήρωσε και εκτύπωσε και την συμπληρωματική φόρμα για άνδρες 18-49 ετών (αυτή μπορεί να συμπληρωθέι και χειρόγραφα)

Στην πρεσβεία:

1)Καταθέτεις τα χαρτιά σου σε ένα γκισε
2)Σε ξαναφωνάζουν και σου πέρνουν αποτυπώματα ηλεκτρονικά
3)Σε φωνάζουν για την τελική φάση της διαδικασίας.Μη φανταστείς καμιά συνεντευξη κεκλεισμένων των θυρών εσύ και ο πρόξενος...στο γκισέ στα όρθια σου κάνει μερικές ερωτήσεις ο υπάλληλος.
Εμένα προσωπικά με ρώτησαν:
α) το είδος της οικογενιακής επιχείρησης που δήλωσα ως απασχόληση (κράτα κάποιο αποδεικτικό οτι δουλεύεις ή κανένα βιβλιάριο για την χειρότερη των περιπτώσεων να μπορέσεις να αποδείξεις οτι δεν έχεις ανάγκη τα λεφτά και οτι δεν θα πάς για μετανάστης,αλλά μην το παρουσίασεις προκαλώντας τους παρα μόνο αν δείς οτι στραβώνει το πράγμα)
β)Αν θα πάω για grad school μιας και στον σκοπό του ταξιδιού εκτός απο Leisure δήλωσα οτι 8α επισκευτώ και μερικά campuses πανεπιστημίων μιας κ ετοιμάζομαι για μάστερ εκεί (δεν ξέρω αν αυτό βοήθησε στην έγκριση αν κ δεν νομίζω)
γ)Είδε οτι ταξίδεψα σε 20 χώρες τα τελευταία 10 χρόνια σε σχετική ερώτηση που είχε στην συμπληρωματική δήλωση για άνδρες και το σχολιο της ήταν "ταξιδεύεις πολύ".Εγώ: Ναι...
δ)Που θα πάς στις Ηπα? εγώ¨: Los angeles,San francisco, New york (Κρατα τα εισητήρια και τα ξενοδοχεία αλλά μην τα δείξεις αν δεν στα ζητήσουν).

Aποτέλεσμα: η βίζα σας εγκρίθηκε θα αποσταλει με κούριερ.
Επίσης οι βίζες αποστέλονται με κούριερ ακόμα και αν μένεις Αθήνα στη διεύθυνση που θα συμπληρώσεις στο έντυπο που θα σου δώσουν κατα την είσοδο σου στην πρεσβέία.
Η προσωπική μου άποψη είναι οτι βίζα παίρνεις αρκεί να μην τους φανείς "περίεργος" (δηλαδή τρομοκρατία κλπ) και να τους αποδείξεις οτι έχεις μια δουλειά και συνεπώς δεν θα πάς εκεί για immigration.Αν κάνεις αυτά τα δύο ακόμα και εντελώς άτυχος να είσαι και να στην απορριψουν την 1η φορά (λέμε τώρα) δεν νομίζω οτι θα στην αρνηθούν και 2η φορά.
Οι υπάλληλοι στα γκισέ (τουλάχιστον την ημέρα που πήγα εγώ) ήταν Αμερικάνοι και δεν νομίζω να μιλούσαν ελληνικά. Δεν ξέρω τι γίνετε με όσους δεν μιλάνε αγγλικά.Μόνο ένας που κατέθετες τα δικαιολογητικά μιλούσε ελληνικά.Επείσης ήταν ευγενέστατοι ,εξυπηρετικοί και χαμογελαστοί.Προτίμησε τα πρωτα ραντεβού ωστε να ξεμπερδέψεις το πολύ σε 1 ώρα.
Επίσης να πώ οτι παρόλο που στο site τους αναφέρει οτι λάθη ή παραλήψεις στα στοιχεία που ζητάνε στην φόρμα που συμπληρώνεις ηλεκτρονικά μπορεί να οδηγήσει σε "χάσιμο" του ραντεβού, εκεί και εγώ που είχα λάθη αλλά κ άλλοι που είδα μας επέτρεψαν να τα διορθώσουμε (και πάλι πιστεύω οτι είναι ανάλογα τον υπάλληλο που θα πετύχεις).
Τέλος σχετικά με την κατάργηση της βίζας διάβασα πριν 3-4 μέρες οτι η διαδικασία ολοκληρώθηκε και απλά ψάχνουν ημερομηνία μέσα στον Δεκέμβριο που να μπορεί να πάει το Γιωργάκη για την τελετή κατάργησης, αλλά φυσικά δεν το ρίσκαρα να το αφήσω έτσι και φυσικά ούτε σε εσένα προτείνω να το κάνεις.

ΥΓ. Sorry για το τεράστιο msg αλλά προσπάθησα να είμαι όσο πιο αναλυτικός γίνεται μιας και η εμπειρία μου είναι πρόσφατη (μόλις προχθεσινή).
 
Top