VISA

amokios":33auwfe1 said:
Τέλος σχετικά με την κατάργηση της βίζας διάβασα πριν 3-4 μέρες οτι η διαδικασία ολοκληρώθηκε και απλά ψάχνουν ημερομηνία μέσα στον Δεκέμβριο που να μπορεί να πάει το Γιωργάκη για την τελετή κατάργησης, αλλά φυσικά δεν το ρίσκαρα να το αφήσω έτσι και φυσικά ούτε σε εσένα προτείνω να το κάνεις.

ΥΓ. Sorry για το τεράστιο msg αλλά προσπάθησα να είμαι όσο πιο αναλυτικός γίνεται μιας και η εμπειρία μου είναι πρόσφατη (μόλις προχθεσινή).

από ότι κατάλαβα δεν ισχύει αυτό ε??
ξερει κανείς τίποτα για την κατάργηση?? τον απρίλιο ταξιδεύω ΗΠΑ και δεν ξερω πότε να πάω να την βγάλω.. :rolleyes:
 
Με τις πρόσφατες εξελίξεις (περιστατικό στη Delta, άσχετο με τη χώρα μας βέβαια) και τις εκρήξεις στην Αθήνα, υποθέτω ότι κάποιοι θα έχουν κάποια επιπλέον επιχειρήματα κατά της ένταξης νέων χωρών στο VWP.
 
Όπως επιβεβαιώνει και το χθεσινό άρθρο της Καθημερινής,

"Εδώ και τρεις μήνες όλα ήταν έτοιμα και οι Αμερικανοί περίμεναν κάποιον από την ελληνική πλευρά για να υπογράψει τη συμφωνία. Παρότι θα μπορούσε κάλλιστα αυτός ο κάποιος να είναι ο Ελληνας πρέσβης, όπως συνέβη και με τις περισσότερες άλλες ευρωπαϊκές χώρες οι πρέσβεις των οποίων υπέγραψαν ανάλογη συμφωνία και συμπεριλήφθηκαν στο πρόγραμμα Visa Waiver, από την Αθήνα είχε εκφρασθεί η επιθυμία να έρθει πολιτικό πρόσωπο με στόχο να ταυτισθεί με τη θετική εξέλιξη για την Ελλάδα."

Στην ανοησία και ματαιοδοξία λοιπόν των πολιτικών μας οφείλεται η παρατηρούμενη καθυστέρηση...
 
Σήμερα κατάφερα να διαβάσω την Κυριακάτικη Καθημερινή και είδα το θέμα που πόσταρε ο SK...
SK":23hjt4g8 said:
Στην ανοησία και ματαιοδοξία λοιπόν των πολιτικών μας οφείλεται η παρατηρούμενη καθυστέρηση...
Kαι λίγα λές... Είμαστε όμως :cry: ... One of a kind :wall:

Πληροφοριακά, αφού ακόμη δεν μας αφορά σαν χώρα, οι επιβάτες που εμπίπτουν στο visa waiver program ελέγχονται υποχρεωτικά πλέον απο το ESTA... Και όποιου δεν του αρέσει, απλά δεν πάει Αμέρικα...
US Customs and Border Protection has advised all airlines that from January 20, 2010 it will be mandatory for all passengers travelling under the Visa Waiver Program to receive approval to travel through the Electronic System for Travel Authorisation (ESTA) scheme.
Περισσότερα:
:arrow: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/esta....7E22B69_kAB1882CE-D2CD-2555-A72C-38C7C6F6167A
και ένα χρήσιμο FAQ:
:arrow: https://help.cbp.gov/cgi-bin/custom...xt=esta&prod_lvl1=0&cat_lvl1=0&p_new_search=1
 
stef01, καλως ήρθες.
Καλό θα ήταν την επόμενη φορά να αναφέρεις 5-10 λόγια για το τι λέει ένα άρθρο, και μετά να παραθέτεις και την πηγή για όποιον θέλει να διαβάσει περισσότερα!
Το θέμα λοιπόν αναφέρεται στην Υπογραφή του Visa Waiver. Έχει αναφερθεί και στο παρελθόν το θέμα, και τα πολιτικά κίνητρα από πίσω, και ο κίνδυνος μη υπογραφής λόγω του πρόσφατου περιστατικού αεροπειρατίας. Προσωπική άποψη μου πάντως είναι οτι είναι θέμα χρόνου η υπογραφή. Τώρα πόσος χρόνος είναι ένα ζήτημα προς συζήτηση.
 
Angel Aviation":3dz060js said:
...Και τέλος όσον αφορά τα ταξίδια στην Αμερική, με αφορμή το τελευταίο που έγραψε ο fotis στο αντίστοιχο Thread. Υποθέτωντας οτι δεν υπάρχει θέμα αμερικάνικου διαβατηρίου (μπορεί και να υπάρχει δε γνωρίζω) ή τελως πάντων διαβατηρίου χώρας που περιλαμβάνεται στο visa waiver: Υπάρχει ειδική κατηγορία Visa για επαγγλεματικούς λόγους ή εκδίδεται τόσο γρήγορα, γιατί διαβάζοντας το θρεντ για τις visa είναι ολόκληρη διαδικασία...
Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες visa για Έλληνες που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ.
Υπάρχουν τουριστικές (διάρκειας 10 ετών), επαγγελματικές (5ετούς διάρκειας), φοιτητικές (δε γνωρίζω τη διάρκειά τους) κλπ.
Για παράδειγμα, εκδίδοντας μία φορά τουριστική visa μπορείς να "μπαινοβγαίνεις" όσες φορές θέλεις χωρίς να ασκήσεις κάποιο επάγγελμα με μέγιστη διάρκεια συνεχούς παραμονής τους 6 μήνες.

Η έκδοση visa γίνεται με συνοπτικές διαδικασίες αν ο ενδιαφερόμενος πληρεί τις προϋποθέσεις χορήγησης.
 
Χάπι έντ για την Visa? Μαζί με τα νέα μέτρα...?

Πάει για κατάργηση η βίζα
"«ΧΑΠΙ ΕΝΤ» στο θέμα της κατάργησης της βίζας για τους Έλληνες που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ αναμένεται να υπάρξει την ερχόμενη εβδομάδα, κατά την επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, καθώς αναζητείται ο κατάλληλος τρόπος ώστε να ανακοινωθεί ότι το ζήτημα έληξε χωρίς να προκληθούν εσωτερικές αναταράξεις για τον Μπαράκ Ομπάμα..."
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&a ... 62876&ct=1
 
άαααντε να δούμε! Καλό θα είναι αυτό να γίνει επιτέλους! :great:

Εντωμεταξύ -ρωτάω γιατί έχω ακούσει αντικρουόμενες απόψεις- αυτή η αλλαγή ισχύει για όλες τις κατηγορίες; Συμπεριλαμβανομένης της απλής τουριστικής;
 
Υπ' όψιν ότι αν τελικά ενταχθούμε στο VWP, η ένταξή μας δεν είναι οριστική και μπορεί να ανακληθεί οποτεδήποτε οι ΗΠΑ θεωρήσουν ότι το Ελληνικό Κράτος αθετεί κάποια από τα συμφωνηθέντα ή οι πολίτες του παραβιάζουν σε μεγάλη κλίμακα τους κανονισμούς εισόδου και παραμονής στις ΗΠΑ. Επίσης, με την ένταξή της Ελλάδας στο VWP, καθίσταται πλέον απαραίτητη η ESTA (Ηλεκτρονική Άδεια Εισόδου) και κάθε επιβάτης θα πρέπει να την προμηθεύεται από τη σχετική ιστοσελίδα. Η ESTA προς το παρόν παρέχεται χωρίς χρέωση, αλλά υπάρχουν πολλές πιθανότητες να επιβληθεί ένα συμβολικό ποσό το οποίο θα διατεθεί στο μέλλον για την τουριστική προβολή των ΗΠΑ στο εξωτερικό.


https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

http://www.cbp.gov/linkhandler/cgov/tra ... ta_faq.pdf
 
Top