VISA

Χαίρετε!

Σκοπεύω να ταξιδέψω στις ΗΠΑ πολύ σύντομα, και την Τρίτη που έψαχνα info για την έκδοση visa ανακοίνωσαν Obama+Γιωργάκης την κατάργηση!
Μήπως όμως έχουμε καμιά έγκυρη πηγή για την ακριβή ημερομηνία που θα μπορέσουμε να ταξιδέψουμε μόνο με το διαβατήριο; Το "approximately 30 days" δε μου κάνει, μιας και σκόπευα να κλείσω εισιτήρια σε ακριβώς(!) 30 μέρες. Έχω κλείσει ραντεβού στην πρεσβεία, αλλά άμα είναι να γλιτώσω όλη την ταλαιπωρία, καθυστερώ ευχαρίστως και 1-2 μέρες το ταξίδι :mrgreen: (και κρατάω και τα 100 ευρώ για ψώνια :p )

Ευχαριστώ προκαταβολικά
 
Την ακριβή ημερομηνία δεν τη γνωρίζω. Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι οι μη-κάτοχοι βιομετρικών διαβατηρίων με RF-CHIP θα εξακολουθήσουν να χρειάζονται βίζα. Τα μη-βιομετρικά ήταν τα πρώτα που άρχισαν να εκδίδονται το 2006. Τα βιομετρικά ξεχωρίζουν από το σκληρότερο εξώφυλλο και την ειδική ένδειξη σε αυτό.
 
Η ειδική ένδειξη που/τι ακριβώς είναι; Το δικό μου εκδόθηκε 19/10/07, κάνει;
 
Η ένδειξη ενος βιομετρικού διαβατηρίου είναι η εξής και βρίσκεται χαμηλά στο μπροστινό εξώφυλλο:
Διαβατήριο με ενσωματωμένο τσιπ που θα περιλαμβάνει πληροφορίες από τη σελίδα δεδομένων που η ελληνική κυβέρνηση εκδίδει από 26 Αυγούστου 2006 και έχει το σύμβολο του μικροτσίπ στο εξώφυλλο

Αξίζει ένα διάβασμα του παρακάτω άρθρου καθώς περιέχει πολλές χρήσιμες πληροφορίες.

Σε ένα μήνα χωρίς βίζα οι Έλληνες στις ΗΠΑ
 
Απο όσα έχω ακούσει/διαβάσει μέχρι τώρα, το πρόγραμμα ισχύει απο την Δευτέρα του Πάσχα.
 
Πάντως στο site του ESTA υπάρχουν ήδη τα Ελληνικά και η Ελλάδα ως επιλογή!
 
Top