Σχετικα με Medical.

Mήπως γνωρίζει κανείς πού μπορώ να βρω όλες τις πληροφορίες για το medical class 1?Έψαξα στο site της Eurocontrol αλλά λέει μόνο σκόρπια πράγματα....
 
παιδια καλησπερα, μπορει καποιος να μου δωσει πληροφοριες σχετικα με τουσ γιατρους οι οπιοοι δινουν πιστοποιητικα υγειας για τν αεροπορια?ενδιαφερομαι να γραφτς σε σχολη και μ ειπαν πως ειναι πρωτα απαραιτητο να περασω απο γιατρους .γνωριζετε πανω κατω ποσο κοστιζει μια τετοια επισκεψη>?και ενα τελευταιο τα αποδεκτα ορια για τν οραση στην πολιτικη αεροπορια που κυμαινονται?? ευχαριστω εκ των προτερων
 
pol_89":1ffn7ode said:
παιδια καλησπερα, μπορει καποιος να μου δωσει πληροφοριες σχετικα με τουσ γιατρους οι οπιοοι δινουν πιστοποιητικα υγειας για τν αεροπορια?

http://www.ypa.gr/content/index.asp?tid=544
Εδώ θα βρεις όλους τους Γιατρούς που κάνουν εξετάσεις για medical. Για αρχική εξέταση όμως θα πρέπει να πας οπωσδήποτε σε Κ.Α.Ι. (AMC). από εκεί και πέρα θα κάνεις τις ανανεώσεις κάθε χρόνο ή σε Κ.Α.Ι. ξανά ή σε κάποιον από τους γιατρούς/εξεταστές AME's.

Ρίξε μια ματιά κι εδώ: http://www.hcaa.gr/ams/Medicals.htm

Το κόστος στο Κ.Α.Ι στην Αθήνα είναι στα 150Ευρώ περίπου ενώ στην Θεσσαλονίκη είναι στα 450Ευρώ (ιδιωτικό ιατρείο).

pol_89":1ffn7ode said:
και ενα τελευταιο τα αποδεκτα ορια για τν οραση στην πολιτικη αεροπορια που κυμαινονται??

Για μυωπία έχουμε από +5 έως -6 (ουσιαστικά οι αρνητικές τιμές αναφέρονται στην μυωπία)
Για αστιγματισμό το όριο είναι +2
Από τη στιγμή που θα περάσεις τις αρχικές εξετάσεις τα παραπάνω όρια γίνονται ελαστικότερα.
Εάν ενδιαφέρεσαι, όλες οι πληροφορίες για τα ιατρικά θέματα είναι εδώ: JAR-FCL3 Medical

Και με την ευκαιρία, να θέσω το εξής ερώτημα και στα υπόλοιπα μέλη του forum... Τηλεφώνησα και εγώ (όπως και πολλοί άλλοι) στο Κ.Α.Ι. στην Αθήνα για να ρωτήσω για τα επιτρεπτά όρια όσον αφορά τις οφθαλμολογικές εξετάσεις. Η απάντηση του οφθαλμίατρου ήταν 3 :!: βαθμοί για την μυωπία!!! Επίσης λανθασμένα μου είπε ότι οι βαθμοί μυωπίας και αστιγματισμού προστίθενται...! Γιατί :?: :?: :?: Η πιθανότητα να ισχύουν διαφορετικά όρια εκεί δεν υφίσταται! Μας κοροϊδεύουν? :mad:

Φιλικά
Δημήτρης
 
Ακριβως το ιδιο ειπαν και σε μενα (3 βαθμοι) , οχι απο το τηλεφωνο , αλλα απο κοντα , πηγα αυτοπροσωπως εκει. Τελικα τι ισχυει ?
 
manyacht12":38pqj5ht said:
Ακριβως το ιδιο ειπαν και σε μενα (3 βαθμοι) , οχι απο το τηλεφωνο , αλλα απο κοντα , πηγα αυτοπροσωπως εκει. Τελικα τι ισχυει ?

Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτά που αναφέρει το JAR-FCL3 σίγουρα! Αυτά ισχύουν και στο Κ.Α.Ι στην Θεσσαλονίκη οπού πήγα εγώ.
Μου φαίνεται πολύ περίεργο να ισχύουν άλλα όρια στην Αθήνα!! Οπότε σαν ενδεχόμενο το αποκλείω! Από εκεί και πέρα τι να πω?
Με βάση τα δεδομένα που έχω μόνο δύο υποθέσεις μπορώ να κάνω...

1) Ψεύδονται προκειμένου να ψαρώσουν κόσμο (κανένα νόημα) αλλά τελικά σε περνάνε. :wall:
2) Είναι ανενημέρωτοι και σε κόβουν.

Υπάρχει κάποιος που πήγε στην Αθήνα με μυωπία πάνω από 3 και τον έκοψαν? Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση ίσως έριχνε λίγο φως στο μυστήριο..!

Προσωπική μου γνώμη είναι ότι ισχύει το πρώτο διότι τα χαρτιά και όλα όσα συμπληρώνουμε κατά την έκδοση του medical στέλνονται στην ΥΠΑ. Επομένως δεν μπορεί στο χαρτί με τις οφθαλμολογικές να γράφει π.χ. -4 μυωπία και να μην έχει υπογράψει ο γιατρός για το ΟΚ!

Φιλικά
Δημήτρης
 
Παίδες να ρωτήσω δυο πράγματα θέλω.

1)Απ'ότι έχω διαβάσει για να πάρεις το JAR Μedical Class 1 το όριο μυωπίας είναι κάποιοι βαθμοί(δεν θυμάμαι ακριβώς,3 νομίζω).Και μετά γράφει ότι αν έχεις παραπάνω μπορείς να κάνεις λέιζερ και να σε δεχτούν αρκεί να μην είχες πριν την επέμβαση πάνω από 6 βαθμούς.Αληθεύει? Δηλαδή κάποιος που έχει ας πούμε 8 βαθμούς μυωπία και κάνει διορθωτική επέμβαση δεν γίνεται δεκτός?

2)Στο αντίστοιχο FAA Class 1 και CAT Class 1 (canadian) δεν υπάρχει τέτοιος περιορισμός.Δηλαδή στο FAA ζητάνε να πιάνεις 20/20 χωρίς να τους νοιάζει αν έχεις κάνει διορθωτική επέμβαση ή πόσους βαθμούς μυωπία είχες πριν ενώ στο CAT είναι ακόμη πιο χαλαρά.Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής.Αν κάποιος πχ είχε 8 βαθμούς μυωπία ,έκανε λέιζερ και πήρε το Class 1 FAA ή CAT θα μπορέσει μετά να το μετατρέψει μαζί με το πτυχίο του σε JAR ή όχι?Ξαναπερνάς τα υγειονομικά?
 
Ευχαριστώ τον 121.5 για την απάντησή του.
Κατατοπιστικός για ακόμη μία φορά. :)
 
Το medical το παίρνει κάποιος αυθημερόν απο το ΚΑΙ ή θα πρέπει να υπογραφεί απο τον διοικητή της ΥΠΑ και να το πάρει την επομένη απο την ΥΠΑ.
Έχει αλλάξει κάτι τώρα τελευταία στη διαδικασία?

Ευχαριστώ.
 
Αγαπητα μελη,
Ενδιαφερομαι να ακολουθησω το επαγγελμα του πιλοτου αλλα μεχρι τωρα η μυωπια μου ηταν ενα απο τα πολλα εμποδια.
Εστειλα mail στην CAA (civil aviation authority) πριν απο κανενα διμηνο με καποιες ερωτησεις που ειχα (βλακοδως με στοιχεια αφου ηταν απαραιτητα για να απαντησουν, συμπεριλαμβανομενων των βαθμων μυωπιας)
και μου απαντησαν σημερα με αυτο.
:wall:
(διαδικασιες επι διαδικασιων,brits...)
Ενδιαμεσα επειδη περασε ο καιρος εγω εκανα προσφατα επεμβαση και η μυωπια ειναι παλι στο 0 επισημως.
Πιστευετε οτι το φακελωμα αυτο θα δημιουργησει προβληματα στην αποκτηση του medical 1 η σε οποιαδηποτε αλλη χρονικη στιγμη?
Σας ευχαριστω εκ των προτερων.
 

Attachments

  • 20100416-1959.jpg
    20100416-1959.jpg
    90,7 KB · Προβολές: 1.892
Top