Μπορώ να γίνω επαγγελματίας πιλότος;

Παιδιά θέλω να ρωτήσω για ένα θέμα που νομίζω πως δεν έχει συζητηθεί.Και αυτό είναι ο παράγοντας άγχους.
Υπάρχει άγχος στους νέους πιλότους?
Και τί εννοώ:Θυμάμαι όταν πρωτοξεκίνησα να οδηγώ αυτοκίνητο και ακόμη και μετά αφού πήρα το δίπλωμα ένιωθα άγχος αρκετό κατά την οδήγηση.Αυτό σταδιακά έφυγε μετά από αρκετό καιρό και εμπειρία.

Υποθέτω ότι στο αεροπλάνο για κάποιους θα υπάρχει πολύ άγχος.Στη σχολή αλλά και στη πρώτη solo πτήση,αργότερα όταν προσληφθεί ο νέος πιλότος πώς συμπεριφέρεται?
Υπάρχει άγχος?Πώς αντιμετωπίζεται?

Κάνω μια έρευνα και θα ήθελα κάποια σχόλια από τους πιλότους του φόρουμ μας,παλιούς και νέους :)
 
αγχος υπαρχει παντα..καθε πτηση ειναι διαφορετικη και αντιμετωπιζεται αλλιως.ειναι λογικο πως ειναι διαφορετικα να πετας σολο για πρωτη φορα κ αλλο να πετας για 100η φορα.απο κει κ υστερα με τις ωρες συνηθιζεις και εξοικιωνεσαι με την πτηση,αισθανεσαι περισσοτερη σιγουρια,εμπειρια και αυτοπεποιθηση...πραγματα ομως που αν τα αφησεις να σε κυριευσουν ειναι ικανα να σε σκοτώσουν...
 
Τόλη, νομίζω πως θα διαφωνήσω. Υπάρχει τόσος όγκος και φόρτος εργασίας σε κάθε πτήση και τόση επιστημονική κατάρτιση από τους επαγγελματίες πιλότους (σε πολιτικές και πολεμικές αεροπορίες), που δεν νομίζω πως περισσεύει χώρος για άγχος. Φαντάζομαι πως είναι καθαρά υποκειμενικό, αλλά πιστεύω πως στην πλειοψηφία τους οι πιλότοι δεν αντιμετωπίζουν άγχος. Τουλάχιστον, όχι με την ορατή του μορφή. Ίσως να υπάρχει κάποιος φόβος στο υποσυνείδητο, αλλά ακόμα και για αυτό αμφιβάλλω :mrgreen:
 
Χμμμμμμμμμ..........
Βασικα εισαι 25.....
Θελεις να γινεις πιλοτος, οσο τιποτε στην γη και προτιθεσαι να κανεις οτιδηποτε γι αυτο, αλλα δεν εχεις δεκαρα τσακιστη αυτη τη στιγμη στη παντα....
Δεν εχεις καμια ελπιδα?
Δεν μπορεις να κανεις απολυτως τιποτα?
Θα ζησεις ολοκληρη την ζωη σου αυνανιζωμενος με το flight simulator?
Υπαρχει καμια λυση για εμας ρε παιδια?
Μονο δανειο?
 
Υπάρχει λύση που την εφαρμόζω προσωπικά και χωρίς δάνειο.

Στρώσιμο στη δουλειά, κομμένες οι έξοδοι και οι καφετέρειες και αν μένεις με τους γονείς σου, όλη η μισθοδοσία απο τη δουλειά, στην τράπεζα. Όλα θέλουν κάποια θυσία.

Πρωί δουλειά, απόγευμα λίγο διάβασμα και στα ρεπό και άδειες, πτήσεις.

Σε μια 5ετία ή και λιγότερο τα προλαβαίνεις όλα.
 
χμμμμ.....
Εχεις ενα δικιο...
Ομολογουμενος....
Αλλα με τα χρηματα που βγαζω τωρα, και με αυτα τα οποια υπολογιζω να βγαζω σε καποια χρονια, δεν μου βγαινει...
Χα χα χα.....
Αχχχχχ....
Ακριβη φαση η πτηση......
 
Αφού δέν σου βγαίνουν οι λογαριασμοί, άστο τότε το πιλοτιλίκι. Τουλάχιστον το πραγματικό. Γιατί υπάρχει και το εικονικό, πίσω απο μια οθόνη.

Νά ξέρεις μόνο οτι "ο επιμένων νικά" για όποιο κλάδο αποφασίσεις στη ζωή σου
 
Παιδία να σας ρωτήσω εαν εγώ κάνω επέμβαση laiser στα μάτια μου,θα μπορούν να με δεχτούν σε κάποια σχολή για να βγάλω δίπλωμα?
 
Αν πληρείς τις προυποθέσεις για να βγάλεις medical δεν χρειάζεται να κάνεις.

Τις σχολές δεν τις ενδιαφερουν αν έχεις κάνει laser ή οχι. Τις σχολές τις ενδιαφέρουν μόνο τα φράγκα σου.
 
Παιδιά να ρωτήσω,επειδή κατάλαβα οτι για να γίνεις πιλότος θέλεις μεγάλη τσέπη..είδα οτι γράφατε οτι για μια σχολή στην Ελλάδα μπορεί να χρειαστείς μέχρι και 70000 Ευρό.Θέλω να ρωτήσω λοιπόν με αυτά τα χρήματα μέχρι ποιο είδος αεροπλάνου μπορεις να βγάλεις δίπλωμα??
 
Top