Σχετικα με Medical.

Καλησπέρα,
Εάν κοιτάξεις στις παλαιότερες δημοσιεύσεις του θέματος υπάρχουν κάποια links που αναφέρουν τα όρια που απαιτούνται στις οφθαλμολογικές εξετάσεις. Το πιο διάσημο είναι αυτό: http://www.caa.co.uk/docs/49/InitialJARClass1Sep09.pdf

Όπως βλέπεις τους ενδιαφέρει η μυωπία που είχες πριν την επέμβαση. Γι'αυτό σε αυτό που σου έστειλαν ζητάει τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης οφθαλμολογικής εξέτασης.(εφόσον δεν είχες κάνει ακόμα την εγχείρηση).
Τώρα όμως που την έκανες μάλλον θα χρειαστεί πάλι μια εικόνα της κατάστασης σου πριν την εγχείρηση (από τον γιατρό που σε εγχείρησε) και εφόσον ήσουν εντός ορίων θα πρέπει να περιμένεις κάποιο διάστημα 3-12 μηνών όπως σου γράφει προκειμένου να "σταθεροποιηθεί" η κατάσταση των ματιών σου και μετά να εξεταστείς προκειμένου να πάρεις το medical. Ρώτα ξανά να σου πουν ακριβώς τι θα χρειαστεί.

Μην ανησυχείς... δεν σε φακέλωσαν. Το ότι έγραψες εσύ κάποιους βαθμούς μυωπίας σε ένα mail που έστειλες δεν σημαίνει ότι σου έκαναν φάκελο. Ο φάκελος σου δημιουργείται με δική σου συναίνεση από την υπηρεσία (ΥΠΑ αν το βγάλεις εδώ) την ημέρα που θα κάνεις τις ιατρικές εξετάσεις για να βγάλεις το medical. Ο φάκελος αυτός περιέχει όλα τα αποτελέσματα των εξετάσεων που θα κάνεις. Δεν πα να λες ότι έχεις 4 μυωπία π.χ. άμα ο γιατρός σου βρει 5... το 5 θα είναι στον φάκελό σου!

Γνώμη μου πάντως είναι ότι αν είναι να το βγάλεις εδώ, πάρε τηλέφωνο και ρώτα τους δικούς μας εδώ...

Ελπίζω να βοήθησα!

Φιλικά
Δημήτρης
 
Σευχαριστω πολυ Δημητρη,
Η caa παντως μου εχει ηδη φτιαξει ενα reference number που πρεπει να τους τον δινω καθε φορα που απευθυνομαι σε αυτους με αρκετα στοιχεια μου.Δεν νομιζω να μην εχουν σημειωσει καπου οτι ανεφερα οτι ειχα μυωπια.
Αρα προκειται για φακελωμα. :( :(
 
Με το κάπνισμα τι γίνεται? Κάπνιζα για περίπου 4 χρόνια κ πάνε περίπου 5 μήνες που το έκοψα για το λόγο του medical. Η ακτινογραφία θώρακος θα "δείξει" ... τα χάλια μου?
 
Καλησπερα

Και εγω θα ηθελα να ρωτησω σχετικα με τ καπνισμα.
Εγω καπνιζα περιπου 4 χρονια οπως και ο φιλτατος απο πανω αλλα σε σχεση με αυτον εγω εχω 1 χρονο που το εκοψα και παω για 2...
Υπαρχει περιπτωση να μην μπορεσεις να αποκτησης καποιο medical γιατι ησουν πρωην καπνιστης...?

Ευχαριστω εκ των προτερων....!
 
Κι εγώ γύρω στα 3 χρόνια κάπνιζα και το έκοψα τον Φεβρουάριο που μας πέρασε. Για το medical δεν έχει άμεσα σημασία εάν κάπνιζες, καπνίζεις ή όχι... Αυτό που έχει σημασία είναι η πνευμονική λειτουργία σου να είναι σωστή και επαρκής. Ο πνευμονολόγος θα κοιτάξει την ακτινογραφία σου, θα σε αφουγκραστεί και θα σου κάνει το κλασσικό τεστ που φυσάς μέσα σε ένα σωληνάκι για να ελέγξει τον ρυθμό με τον οποίο εκπνέεις καθώς και τον όγκο του αέρα που μπορούν να συγκρατήσουν τα πνευμόνια σου και διάφορα άλλα. Υπάρχουν κάποιες φυσιολογικές τιμές ανάλογα με την ηλικία και το φύλο.
Όσο κι αν καπνίζεις εάν είσαι εντός ορίων είσαι εντάξει..! Απλά λογικό είναι για κάποιον που καπνίζει χρόνια να έχει μειωμένη πνευμονική λειτουργία σε σχέση με κάποιων που δεν καπνίζει..!

Ελπίζω να βοήθησα...
Φιλικά Δημήτρης
 
Όταν πέρασα το Medical Check στην Euromedica στην Αθήνα χρειάστηκε να φυσήξω σε ένα μηχάνημα για να δει την δύναμη του πνευμονιού μου αλλά λόγω του ότι κάπνιζα δεν ήμουνα στα επιτρεπόμενα όρια οπότε μου έδωσε μία δόση από aerolin και τελικά τα κατάφερα.

Οπότε μία συμβουλή πριν πάτε για το Medical κάντε άσκησής στο φύσημα
 
vangelisb":a9sim719 said:
λόγω του ότι κάπνιζα δεν ήμουνα στα επιτρεπόμενα όρια


....
Κάπνιζα 19 χρόνια (ευτυχώς το έχω κόψει - αύριο κλείνω χρόνο από το τελευταίο μου τσιγάρο) και φύσαγα ετησίως στο τεστ αυτό. Χωρίς να είμαι ιδιαίτερα γυμνασμένος, περνούσα το όριο ά ν ε τ α. Να φανταστείς, το "νορμάλ" για το ύψος/κιλά/ηλικία βγαίνει με ποσοστό επί τοις 100 και συνήθως φύσαγα 120-125%. Κάτι άλλο έφταιγε στην περίπτωσή σου - όχι το τσιγάρο. Δεν είμαι γιατρός, αλλά θα το κοίταγα σε έναν...
 
Νομίζω όμως πως θα του το έλεγε ο γιατρός που τον εξέτασε εφόσον είχε την υποψία ότι μπορεί να είναι κάτι εκτός του τσιγάρου...!

Άλλωστε κάθε άνθρωπος είναι και "άλλης κατασκευής!!" ;)

Και με λίγη γυμναστική πάντως τα νουμεράκια πάντα ανεβαίνουν... :great:

Φιλικά πάντα!
 
Παιδιά, παίζει μεγάλο ρόλο και η τεχνική του φυσήματος.Και σ' εμένα έχει συμβεί στην πρώτη προσπάθεια να φέρω 90-95% και στην επόμενη που φύσηξα πιο προσεκτικά και δεν έχασα καθόλου τον αέρα να φέρω 125%,γι' αυτό μην τον απογοητεύεται τον άνθρωπο :?
 
Κάτοχος medical σε ποιές περιπτώσεις πρέπει να συμβουλεύεται AME?

Π.χ Έχω πονοκέφαλο και πρέπει να πάρω depon. Θα πρέπει πρώτα να ρωτήσω τον AME μου?
Έχω βήχα η κρύωμα και πρέπει να πάρω αντιβίωση...θα πρέπει να το ξέρει ο AME?

Γενικά σε ποιές περιπτώσεις θα πρέπει να παίρνουμε τη γνώμη του AME και σε ποιές τη γνώμη του προσωπικόύ μας γιατρού?
 
Top