Aviation Career Day

Η διοργάνωση αυτή απευθύνεται σε άτομα 16+...πώς λοιπόν οι μικρότεροι που είναι μαθητές θα ενημερωθούν? Ή και άλλα άτομα που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε ως την Αθήνα? Οπότε ας ελπίσουμε ότι θα ανεβάσουν κάποια μικρής διάρκειας έστω βίντεο γιατί πιστεύω ότι υπάρχουν πάρα πολλά άτομα εκτός Αθηνών που ενδιαφέρονται και αδυνατούν να παρευρεθούν...
 
Αγαπητή sofia k,

Πράγματι η εκδήλωση έχει ως κύριο target group ηλικίες από 16 και άνω. Αυτό όμως:

α) Δεν είναι δεσμευτικό. Αναφέρεται διότι κατά μέσο όρο στην ηλικία των 16 ετών τα παιδιά επιλέγουν την κατεύθυνση των σπουδών.

β) Δεν απαγορεύει σε κανένα παιδί μικρότερης ηλικίας να συμμετάσχει στην εκδήλωση. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όλους!

γ) Η εκδήλωση έχει "επαγγελματικό" χαρακτήρα. Δεν θα υπάρχουν στατικά εκθέματα. Ο χώρος της έκθεσης είναι ουσιαστικά ένας χώρος ενημέρωσης και επαφής των επισκεπτών με τις σχολές. Συνεπώς ίσως να μην εντυπωσιάσει παιδιά μικρότερης ηλικίας που θα περίμεναν να δουν αεροπλάνα, ελικόπτερα κλπ.


Αναφορικά με το θέμα του κόστους:
Όλοι καταλαβαίνουμε πως ένα ταξίδι μέχρι την Αθήνα έχει κάποιο κόστος και στην περίοδο που διανύουμε για πολλούς μπορεί να είναι απαγορευτικό. Εμείς από τη θέση μας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να βοηθήσουμε σε αυτό:

- Έχουμε δωρεάν είσοδο στην εκδήλωση.

- Για όσους ενδιαφέρονται θα προσπαθήσουμε να ανεβάσουμε στην ιστοσελίδα μας οπτικοακουστικό υλικό από τις παρουσιάσεις.

- Με την ευγενική προσφορά των Air BP, Didavia, Global Aviation και Jetstream Aviation, προσφέρουμε δωρεάν πτήσεις εθισμού με σκοπό να δώσουμε την ευκαιρία σε νεαρά άτομα να γευτούν την εμπειρία της πτήσης.

Να πω όμως και μια ιδέα? Μέσα από αυτό το Forum θα μπορούσατε να συντονιστείτε με άτομα που μένετε στην ίδια πόλη και να κατεβείτε με ένα αυτοκίνητο με μοιρασμένα τα έξοδα.
 
Θα ήταν πολύ εύκολο και χρήσιμο να γίνει βιντεοσκόπηση των ομιλιών, να τραβηχτεί ένα μικρό βιντεο από τον χώρο της έκθεσης και να φτιαχτεί ένα ενιαίο βίντεο που να καλύπτει όλα όσα έγιναν σε αυτό το πρώτο Aviation Career Day. Δεν χρειάζεται ούτε φοβερός εξοπλισμός (μια απλή βιντεοκάμερα με ένα τρίποδο σίγουρα θα υπάρχει), ούτε φοβερές γνώσεις υπολογιστή (το Windows Movie Maker μπορεί να κάνει πανεύκολα την δουλειά). Οπότε και όσοι δεν μπορέσουν να παρευρεθούν θα έχουν την δυνατότητα να δουν τι έχασαν, και να κρατηθεί για ιστορικούς λόγους και θέματα δημοσίων σχέσεων.
 
Αγαπητέ MerNion,

Το DV-AVI format που γραφεί μια βιντεοκάμερα (χωρίς να είναι high definition) εάν το μεταφέρεις με το Movie Maker (ή όποια άλλη εφαρμογή πχ. Adobe Premier, Pinnacle κλπ) απαιτεί κατά προσέγγιση 178 Mb ανά λεπτό! Όπως καταλαβαίνεις αυτό το καθιστά απόλυτα απαγορευτικό για upload και download μέσω web.
Υπάρχει η λύση της συμπίεσης σε χαμηλότερο bit rate αλλά προκαλεί έντονη αλλοίωση τόσο στην ποιότητα της εικόνας όσο και του ήχου.
Συνεπώς αν και θεωρητικά είναι εύκολη η καταγραφή της εκδήλωσης υπάρχει ένα θεματάκι με τη διακίνηση του υλικού.
Όπως έγραψα και στο προηγούμενο post, εξετάζουμε λύσεις και θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε.

Και ένα νέο εκ του πιεστηρίου.

Υπάρχει μια πολύ γενναιόδωρη προσφορά για επιπλέον πτήσεις εθισμού με αεροπλάνα αλλά και με ελικόπτερα! Αναμένουμε επιβεβαίωσή της και θα την ανακοινώσουμε επισήμως στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης το συντομότερο δυνατό.
 
Δεν υπάρχει καν λόγος να χρησιμοποιηθεί το Windows MovieMaker. Είναι η πιο εύκολη δωρεάν λύση, απλώς. Υπάρχουν πολλά προγράμματα, επί πληρωμή, που μετατρέπουν το DVD format σε AVI, με ελάχιστη επίπτωση σε ανάλυση και bitrate, καθιστώντας το up/downloading εφικτό και εύκολο. Στην ανάγκη, μπορείτε και να χρησιμοποιήσετε τη λύση του youtube και να ανεβάσετε μέρη της εκδήλωσης που σας ενδιαφέρουν. Δεν είπε ο Mernion να φτιάξετε επαγγελματικού επιπέδου υλικό. Απλά, να παρέξετε στον κόσμο που δεν έχει τη δυνατότητα να παραβρεθεί στην εκδήλωση τη δυνατότητα του να δει τί συνέβη εκεί. Όπως και νά'χει το θέμα, επειδή έχω ασχοληθεί -έστω και ερασιτεχνικά- με την διοργάνωση εκδηλώσεων, γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι να βάζεις επιπλέον "μπελάδες" στο κεφάλι σου, που ενώ φαίνονται απλοί, στην πραγματικότητα θέλουν πολύ δουλειά για να γίνουν. Θα το καταλάβω απόλυτα αν δεν μπορέσετε να βιντεοσκοπήσετε την εκδήλωση. Απλά, όπως είπε ο Mernion και με βρίσκει σύμφωνο, θα ήταν καλό αν το καταφέρνατε.
Ευχαριστώ και θα τα πούμε από κοντά στην εκδήλωση. :mrgreen:
 
Όπως είπα και χτες, είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω μια εξαιρετικά γενναιόδωρη προσφορά πτήσεων εθισμού!

Η εταιρεία Superior Air Services προσφέρει στους συμμετέχοντες της εκδήλωσης 10 πτήσεις με τα αεροπλάνα της σχολής και 10 πτήσεις με τα ελικόπτερα της σχολής!

Σημειωτέον πως οι πτήσεις με τα ελικόπτερα δεν έχουν ανώτατο όριο ηλικίας συμμετοχής!
 
Άλλη μια ευχάριστη είδηση!

Και η σχολή F.A.S. Rhodos Pilots Academy θα προσφέρει 5 πτήσεις εθισμού με τα αεροσκάφη της εταιρείας!
 
Ο πιο κοντινός σταθμός Μετρό στο Intercontinental, είναι ο "Συγγρού-Φιξ" ή ο "Νέος Κόσμος"; Ή υπάρχει κάποιος πιο κοντά;
 
Αγαπητέ vassdel,

Οδηγίες για όλα τα μέσα μεταφοράς μπορείς να βρεις στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης στην κατηγορία FAQ's. Εναλλακτικά ακολούθησε αυτό το link http://www.aviationcareerday.gr/index.p ... &Itemid=46

Και οι δύο σταθμοί ουσιαστικά ισαπέχουν από το ξενοδοχείο.
 
Top