Argo Airways

  • Thread starter stiv
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Επίσης θα ήθελα να σημειώσω το εξής που αναφέρει ο συμπολίτης χρήστης vassdel
...............εδώ και 19 σελίδες, αυτό λέμε όλοι (σχεδόν)....
Δεν έχει σχολιαστεί το θέμα για την καθυστέρηση της αδειοδότησης της εταιρείας, απλά κάποιες αναφορές.
Ίσως θα πρέπει να συζητηθεί περισσότερο το συγκεκριμένο θέμα και εκφραστούν απόψεις. Είναι και η πηγή του προβλήματος της αεροπορικής εταιρείας ArGo Airways η οποία λόγου της συγκεκριμένης καθυστέρησης οδηγήθηκε σε αυτή την θέση (σύμφωνα πάντα με τις δημοσιεύσεις).
 
Η αναλγησία του κράτους και η μη θέλησή του να αδειοδοτήσει την εταιρία, είναι γνωστή και συζητημένη στο φόρουμ.
Η "συμπάθεια" των χρηστών nekoma, argoairways, indochinas, προς τα υδροπλάνα γενικότερα και την εταιρία αυτή ειδικότερα, καθώς και η σχετική διαφωνία (δεν την λέω "αντιπάθεια") των μελών alex96 & hastaroth, είναι επίσης διαφαινόμενη.
Το όλο θέμα συζήτησης, που ξεκίνησε εδώ και 4 μέρες, είναι άνευ λόγου και αιτίας.
:arrow: Η εταιρία είχε ένα μέσο της να εμπλέκεται σε ατύχημα.
:arrow: Καμία ανακοίνωση δεν έχει βγει από μέρους της, ή έστω ενημέρωση του κοινού για τις τωρινές της βλέψεις κ προθέσεις.
Αυτά τα 2, είναι γεγονότα. Το γιατί είχε το συμβάν, ή το γιατί δεν βρίσκει χρόνο ή διάθεση να το ανακοινώσει, είναι δικό της θέμα. Δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε, αλλά μπορούμε να το σχολιάζουμε. Θεωρώ τον εαυτό μου ουδέτερο, ή μάλλον, αν δείτε τα γραφόμενά μου σε αυτό το thread, είμαι σαφώς υπέρ της λειτουργίας της ArGo Airways. Εντούτοις, επιθυμώ μια επίσημη ενημέρωση για το συμβάν και ΔΕΝ θέλω να πετάξω με το συγκεκριμένο αεροσκάφος. Επίσης, δεν θέλω να πετάξω με ΚΑΝΕΝΑ αεροσκάφος της εταιρίας, μέχρι να μάθω επίσημα τί συνέβη και γιατί. Ποιός πετούσε και πού βρίσκεται τώρα. Και άλλα τέτοια. Αν με θεωρείς συκοφάντη και κακολογητή που σκέφτομαι έτσι και το διατυπώνω, ε, τί να πω. I rest my case γιατί πολύ τράβηξε η κουβέντα.....
 
Και εγώ είμαι υπέρ&μάλιστα με πράξεις....
Να διευκρινίσω οτι η κριτική μου δεν αφορά τα υδροπλάνα γενικά αλλά τη συγκεκριμένη κατάσταση.Και ενώ δεν είχα λόγο να συνεχίσω τη συζήτηση,διάβασα οτι "η πηγή του προβλήματος της Argo είναι η καθυστέρηση της αδειοδότησής της".Ελπίζω να έχω αντιληφθεί λάθος...
 
Η δική μου διαφωνία,όπως έχω εξηγήσει και πιό πάνω,αφορά εν γένει την χρήση τού υδροπλάνου ώς συγκοινωνιακού μέσου στην Ελλάδα-και μάλιστα τών συγκεκριμένων τύπων μικρών υδροπλάνων με λίγες θέσεις.Σε μιά χώρα που τα περισσότερα λιμάνια τών τουριστικών της προορισμών-κυρίως δέ τών νησιωτικών-είναι επιεικώς απαράδεκτα ακόμα και γιά μεγάλα πλοία και που οι περισσότερες θαλάσσιες περιοχές της είναι "εκτεθειμένες" σέ πολύ ισχυρούς ανέμους και έντονο κυματισμό επί μεγάλα χρονικά διαστήματα,θεωρώ τουλάχιστον ματαιοπονία να θέλουμε να "καθιερώσουμε" σάν συγκοινωνιακό μέσο μικρά υδροπλανάκια τών 9 ή και 19 θέσεων.Ακόμα όμως και γιά την εκμετάλλευση μεγαλύτερων υδροπλάνων που θα μπορούσαν να είναι κατάλληλα να επιχειρούν στίς θάλασσες και στά λιμάνια αυτά,πάλι θα έπρεπε να προηγηθή μακροχρόνια και προσεκτική μελέτη όλων τών παραγόντων που επηρεάζουν την κυκλοφορία αυτού τού μεταφορικού μέσου,ώστε κατ'αρχήν να δημιουργηθή το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο.

Τό γεγονός ότι η συγκεκριμένη εταιρεία δέν έχει κάνει ακόμα καμμιά ανακοίνωση σχετικά με τό ατύχημα που συνέβη στο μοναδικό της υδροπλάνο,κατά την γνώμη μου είναι απόρροια τής όλης (α)μεθοδολογίας που διέπει την λειτουργία τής εταιρείας αυτής.Διερωτώμαι άν θα είχε μείνει έτσι απαθής στην περίπτωση που -ό μή γένοιτο- στό ατύχημα είχαν υπάρξει και θύματα.....
 
φιλε alex96 τι δουλεια κανεις?
το αν μια εταιρια δωσει η οχι μια ανακοινωση για ενα συμβαν σε ενα αεροσκαφος της δεν ειναι κατι που αποφασιζει μονη της.
δεν γνωριζω αν εχει τελειωσει η ερευνα του ατυχηματος απο τις γαλλικες αρχες αλλα γνωριζω πως η ανακοινωση θα βγει μετα.
αλλες αεροπορικες εταιριες οπως πχ η aegean αν το ατυχημα δεν ειχε τραυματισμους θα προσπαθουσαν να κρυψουν το οτιδηποτε συνεβει σε αεροπλανο τους.
σκεψου πριν μιλησεις.
καλο θα σου κανει
 
Είσαι υπερβολικός pilot01. η Aegean θα προσπαθήσει να κρύψει μικρά προβλήματα που συμβαίνουν, που είναι τακτικά, και δεν αφορούν τόσο την ασφάλεια της πτήσης. Διαβάζουμε τέτοια άπειρα στο Avherald.com (για όλες τις εταιρίες). Αν τώρα κάποιο αεροπλάνο της aegean, OA, κτλ, προσγειωθεί, τουμπάρει, και καταλήξει στο τέλος του διαδρόμου με τους τροχούς στον αέρα,,,πίστεψε με, θα κάνει το γύρω του κόσμου.
σκεψου πριν μιλησεις.
καλο θα σου κανει
 
το συγκεκριμενο αεροσκαφος δεν θα χρησιμοποιηθει ξανα απο την argo.ηδη ψαχνουν αλλο.
οποτε ποιος ο λογος ανακοινωσης?

μου αρεσει που στο τελος αντεγρεψες αυτα που εγραψα εγω.
στο τελος μπορει κατι να μαθεις
 
φυσικά, χρησιμοποιώ την ίδια ειρωνία που χρησιμοποιείς και εσύ. αλλά μου φαίνεται οτι απλά δεν καταλαβαινόμαστε εδώ πέρα. Πραγματικά ΤΙ σημασία έχει αν θα ξαναχρησιμοποιηθεί το συγκεκριμένο αεροπλάνο; Αλλά να μου πεις, απο τι στιγμή που δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα, δεν ξέρουμε αν εφταιγε το αεροπλάνο, ο πιλότος, ο καιρός, η πολιτεία, οι κερδοσκόποι, οι ευρωπαίοι, οι κινέζοι, "ΑΥΤΟΙ", οι ψεκασμοί, η πανίδα της θάλασσας.

Δεν πειράζει...
 
Pilot01,γιά σένα που διαβάζεις τό παρόν site και ενημερώνεσαι μπορεί να μήν είναι τόσο αυτονόητο ότι η εταιρεία πρέπει να βγάλη μιά ανακοίνωση.Δυστυχώς δέν είναι όλος ο κόσμος κι'ο ντουνιάς μέλη τού airliners.gr και συνεπώς πολύς κόσμος που ενδεχομένως είχε ακουστά περί/είχε δεί το υδροπλάνο/είχε πληροφορηθεί περί τής Argo Airways μέ διάφορους τρόπους και ξαφνικά διαπιστώνει σιγήν καλαμαρακίου,λογικό είναι να απορή.

Πέραν τούτου,μιά εταιρεία που θέλει να επιδείξη αξιοπιστία είναι υποχρεωμένη να βγάλη έστω ένα δελτίο τύπου,την στιγμή που τό μοναδικό της αεροπλάνο έχει αχρηστευτεί από ατύχημα,καθώς επίσης και να ανακοινώση τά αίτια τού ατυχήματος,σε περίπτωση που αυτά είναι γνωστά.Εμείς που είδαμε το βιντεάκι ξέρουμε πώς έγινε το ατύχημα,αλλά,όπως είπα και προηγουμένως,εμείς τά μέλη τού airliners.gr δέν είμαστε όλος ο κόσμος.

Αλλωστε,τό να μάς πή εδώ κάποιος που δέν ξέρουμε μάλιστα άν και τί σχέση έχει με την εταιρεία (αφού γράφει με κάποιο ψευδώνυμο) ότι "ψάχνουν άλλο αεροπλάνο",δέν λέει τίποτε.....
 
Να προσθέσω πως ακόμα και το βίντεο, δεν είναι αρκετό.
Θέλω να μάθω το ποιός πετούσε.
Το γιατί ξέχασε το ΣΠ κάτω.
Το ποιές είναι οι στάνταρ διαδικασίες που διασφαλίζουν ότι το σύστημα ΔΕΝ θα ξεχαστεί κάτω.
Το τί έφταιξε και την συγκεκριμένη μέρα τελικά, ο κυβερνήτης προξένησε τέτοιο συμβάν.
Και τέλος, πού βρίσκεται αυτός ο κυβερνήτης τώρα.

Με λίγα λόγια, δεν με νοιάζει και πολύ αν χαλάσει το aircondition σε μια πτήση της Α3 και δεν το αναφέρουν. Αλλά αν τουμπαρει αεροπλάνο, θέλω να δω διερεύνηση. Παράξενος; Δε νομίζω.
 
Top