Systima asfaleias aposkevon SKG

LondonAkis

First-Class-Member
Εγγραφή
08/01/2004
Μηνύματα
750
Likes
0
Περιοχή
London
Στοπ σε σύστημα ασφαλείας

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δεν εμπεριέχουν το χαρακτήρα της εμπιστευτικότητας ούτε και συνδέονται με υλικά υψηλής τεχνολογίας τα συστήματα ασφαλείας, λέει το Ελεγκτικό Συνέδριο, και μπλοκάρει την εγκατάσταση συστήματος ελέγχου αποσκευών στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων.
Ο διαγωνισμός για την εγκατάσταση του ενός από τα δύο συστήματα, προϋπολογισμού 5,23 εκατ. ευρώ, έγινε από το ΥΠΕΧΩΔΕ στις 12 Νοεμβρίου του περασμένου χρόνου. Πρόθεση της διοίκησης του αεροδρομίου ήταν να εγκατασταθεί στις γραμμές εξωτερικού. Το Ελεγκτικό Συνέδριο στο οποίο στάλθηκε η σύμβαση ζήτησε διευκρινίσεις που στάλθηκαν από το υπουργείο. Μετά τις διευκρινίσεις το συνέδριο συνεδρίασε και είπε ότι έπρεπε να γίνει ένας πιο ανοιχτός διαγωνισμός με τα αιτιολογικά που προαναφέραμε. Το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ επανήλθε και ζητά θεραπεία της απόφασης, παραθέτοντας και άλλα στοιχεία, σε μία προσπάθεια να αποδείξει ότι τα συστήματα αυτά και υψηλής τεχνολογίας είναι και εμπεριέχουν το χαρακτήρα της εμπιστευτικότητας, γιατί διαφορετικά θα μπορούσαν να τα σπάσουν όσοι σχεδιάζουν τρομοκρατικές ή άλλες ενέργειες. Ετσι, αναμένεται νέα απόφαση.

Σε αναμονή της απόφασης αυτής δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η ανάδοχος εταιρεία θα προλάβει να εγκαταστήσει το σύστημα εν όψει των ολυμπιακών κι έτσι το αεροδρόμιο «Μακεδονία» θα παραμείνει με την παλιά του τεχνολογία, ενώ ουσιαστικά σταματάει κάθε σκέψη και για την εγκατάσταση του δεύτερου συστήματος για τις γραμμές του εσωτερικού.

Apo to enet.gr
 
:banana: via sto megaleio tns... 8libepo... Dev lew tipota allo giati 8a me piasouve asustola ta diaolia kai polloi 3epete pws ekfpazomai se tetoies katastaseis.. :oops: Kai fapa apo tov Akn de... goustapw va faw... :p
 
@ Makedonas

I so share your rage. It's understandable.
 
:wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall:
Ellas, to megaleio sou!
symfonw me tous dyo sas
An synexisoume etsi, tote.....

Ke ligo off topic, alla yrarxoune/ypyrxane pote sxedia gia idiotikopiiseis aerodromiwn (ektos aia) sthn ellada?
 
@thanasis

Den pistevo oti proekypse pote sxedio gia idiotikopoiisi aerodromion gia ton aplo logo oti ta perissotera - an oxi ola - xrisimopoiounde ke apo tin Polemiki Aeroporia...
Isos na epese kapote san idea alla sigoura tipota to episimo.
 
Kai siga to systima aposkevo pou xreaizete to SKG, den milame gia kamia trelli ependysi. Alla...
 
Top