Syntoma sthn Ellada dromologia me Ydroplana

  • Thread starter SK
  • Ημερομηνία δημιουργίας
se mia efhmerid DIABASA STOUS TITLOUS OTI APO 1 JUL FTANEI STHN THESSALONIKI TO PROTO YDROPLANO .
 
Φθηνότερες μετακινήσεις με υδροπλάνα


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Με εισιτήριο λίγο ακριβότερο από των πλοίων αλλά σημαντικά φθηνότερο από των κανονικών αεροπλάνων, εισβάλλουν στο χώρο των συγκοινωνιών τα... υδροπλάνα! Το πρώτο απ' αυτά προσθαλασσώνεται στις 27 Απριλίου στην προβλήτα του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Πόρτο Καράς», στη Χαλκιδική, και από 1η Ιουνίου αρχίζουν τα δρομολόγια.


Την ιδέα μετέφερε στην Ελλάδα η εταιρεία Pegasus Aviation, που στα σχέδιά της προβλέπεται ένας στόλος 30 υδροπλάνων ώς το 2009. Τα αεροσκάφη αυτά έχουν τη δυνατότητα προσθαλάσσωσης ακόμη και με ανέμους που φθάνουν τα έξι μποφόρ και μπορούν να μεταφέρουν 15 έως 19 επιβάτες. Οπως είπε ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας Απόστολος Ρέτζιος, ώς τις 27 του μηνός θα έχουν έλθει τα τρία πρώτα, που μέχρι το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων θα λειτουργήσουν ως αεροταξί. Από 1η Οκτωβρίου όμως αρχίζουν τα τακτικά δρομολόγια.

«Στόχος της εταιρείας», εξήγησε, «είναι η καθημερινή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με άλλα λιμάνια, όπως του Πειραιά, της Αλεξανδρούπολης, των Πατρών, αλλά και με νησιά όπως η Κρήτη, η Θάσος και η Σύρος. Εχουν ήδη γίνει οι βασικές συνεννοήσεις με τα συναρμόδια υπουργεία και τις υπηρεσίες. Το ακριβές κόστος του εισιτηρίου δεν έχει ακόμη καθοριστεί, αλλά υπολογίζουμε ότι θα είναι λίγο ακριβότερο από των ακτοπλοϊκών γραμμών και σημαντικά φθηνότερο από των κανονικών αεροπλάνων. Προς το παρόν δεν έχει τεθεί θέμα φόρου αεροδρομίων, οπότε, αν δεν προκύψει τέτοιο ζήτημα στο μέλλον, θα είναι προς όφελος του επιβάτη».

Στελέχη της εταιρείας έχουν ήδη επισκεφθεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με σκοπό να προχωρήσουν οι απαιτούμενες διαδικασίες για τη διαμόρφωση ειδικών εγκαταστάσεων, όπως ράμπες αποσκευών, συστήματα ασφαλείας που προβλέπουν οι διεθνείς κανονισμοί και ειδικοί χώροι στάθμευσης για τα αυτοκίνητα των επιβατών.




Ν.ΦΩΤ.



ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 19/04/2004

Erotisi!! website exoun? Grafeia?
 
skeftomai poly sovara na afhso to aerodromio kai na pao sto limani .
einai sto kentro oute talaiporia oute tipota ........ :D
 
meta tis 24 Iouliou kave oti 8eleis.. :p
 
ela me ydroplano re c sthn ellada .... :D
 
8a sou elega kati, alla sebomai tnv nlikia mou!!! :mrgreen:
 
XM EGO TOTE TI NA PO GIA ESENA ? :D :bash:

SORRY OFF TOPIC ....
 
PAIDIA EXETE AKOUSEI TIPOTA GIA THN PEGASUS AN PETAXEI AGQ ?
AKOUSA OTI THA KANEI PTISEIS KAI SE PERIOXES ME LIMNES .OPOTE ISOS H TRIHONIDA EINAI STA SXEDIA ?
 
Milas twpa gia tnv toupkikn pegasus??? :?
 
Top