"Ελληνικό", Αν. Αεροσταθμός - το χρώμα της μνήμης

Dead_Poet

Low-Cost-Class-Member
Εγγραφή
26/04/2004
Μηνύματα
32
Likes
0
Περιοχή
ATH
Website
www.pbase.com
ICQ
129777654
Θα ήθελα να μοιραστώ, με όλους εσάς τους συμπάσχοντες... airport junkies, ένα φωτογραφικό ταξίδι στο χρόνο.

Πριν από 23 μήνες είχα καταφέρει να διεισδύσω, με το φακό της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής μου, στα άδυτα του εγκαταλειμμένου Ανατολικού Αεροσταθμού τού "Ελληνικού", που 14 μήνες νωρίτερα είχε ήδη διακόψει τη λειτουργία του.

Ευτυχώς, το εσωτερικό του δεν είχε ακόμα "ξηλωθεί" ως προς τα περισσότερα, τουλάχιστον, αρχιτεκτονικά και λειτουργικά του στοιχεία.

Θα δείτε τις αίθουσες αναχωρήσεων με τα μαρμάρινα γκισέ, το σημείο ελέγχου διαβατηρίων και χειραποσκευών χωρίς τα κουβούκλια και τα μηχανήματα, τη σάλα του ισογείου με τα καταστήματα αφορολογήτων ειδών, τα κουβούκλια του ελέγχου διαβατηρίων στις αφίξεις, τους ταινιοδρόμους των αποσκευών, τους πάγκους του τελωνειακού ελέγχου... και άλλα πολλά, με καθένα να θυμίζει σε όλους μας πολλές ιστορίες από το παρελθόν: πόσες, άραγε, φορές περιμέναμε υπομονετικά στο γκισέ του check-in, πόσες τρέχαμε ασθμαίνοντες για μια κούτα τσιγάρα της τελευταίας στιγμής μετά την τελευταία αναγγελία της αναχώρησης, πόσες ψάχναμε την έξοδο, πόσες ματιές ρίξαμε στο μαύρο ταινιόδρομο περιμένοντας τις αποσκευές μας, πόσες προσευχές κάναμε από μέσα μας να περάσουμε αλώβητοι το βλοσυρό βλέμμα του τελωνειακού...

Όλα αυτά, φρόντισα να τα κρατήσω για πάντα με το φακό μου, λίγο πριν το οριστικό τους τέλος, καθώς λίγους μήνες αργότερα οι χώροι του αεροσταθμού μετατράπηκαν σε εκθεσιακό χώρο. Ας τα ξαναδούμε για να ζωντανέψουν στη μνήμη μας: http://www.pbase.com/dead_poet/athens_old_airport

Για να δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος τις φωτογραφίες που σας ενδιαφέρουν περισσότερο, κάντε κλικ πάνω στις αντίστοιχες μικροφωτογραφίες.
 
ΤΡΟΜΕΡΟ!!

Σε ευχαριστώ παρα πολυ!! :shock:
 
Φίλε!

thanks γι΄ αυτές τις φωτογραφίες ... σε πολλούς από μας θα θυμίσουν στιγμές μοναδικές που περάσαμε στο αεροδρόμιο αυτό :great:

Και με την ευκαιρία σε Καλώς Ορίζω στη παρεούλα μας :!:
 
Πραγματικά φωτογραφίες που θα μείνουν στην ιστορία και όποτε τις βλέπουμε θα συγκινούμαστε!

Welcome dead_poet!
 
gia tis pinakides pou leipoun apo to gkise tis Lufthansa ego den ksero tipota!

@mixer: siopi esy!
 
Aristo!!!! mpravo kai kalos irthes stin parea


OA277

@phantomas: Behave!!!! :p:p:p:p
 
Well, dead_poet, u already have a society...

thank u
 
Poly kali douleia, dead_poet! Me syginises. Eilikrina. LGAT gia panta!
 
Θλιβερό το θέαμα το αεροδρομίου, ήδη μου λείπει η καφετέρια του Ανατολικού με την καλύτερη air-side view σε ολόκληρο τον πλανήτη (αυτό ήταν air-sea-side view) :( Αλλά ρε παιδιά, αφού ξήλωσαν ό,τι μπορούσε να μεταφερθεί, εκείνες τις γλάστρες έξω από τα gates δε σκέφτηκε κανένας να τις πάρει; Τρία χρόνια απότιστες έμειναν! Κρίμα!
 
aakunz":29ah2fk1 said:
ήδη μου λείπει η καφετέρια του Ανατολικού με την καλύτερη air-side view σε ολόκληρο τον πλανήτη (αυτό ήταν air-sea-side view)

Σε αντίθεση, βεβαίως, με την εκχώρηση του μόνου observation terrace του "Ελ. Βενιζέλος" στην αμερικανική πολυεθνική των μεταλλαγμένων χάμπουργκερς. Δοκιμάστε να καθίσετε εκεί για παρατήρηση του διαδρόμου. Πέραν της αρκετά περιορισμένης θέας που επιτρέπει η τζαμαρία (ακόμη και αν κάθεσαι στον πάγκο πίσω της), έχουν κάνει τέτοια τη διάταξη των υπόλοιπων τραπεζιών, ώστε να μη βλέπεις σχεδόν τίποτε. Και, βέβαια, είναι και εντελώς ξενερουά το να κάθεσαι για παρατήρηση διαδρόμου σε φαστφουντάδικο...
 
Top