www.airpics.gr / www.airpics.net

Και με λάθος Νηολόγιο το Dash........SX-BIR και όχι SX-BIM....
 
Τι να πω...Μπορε'ι και να έχετε και δίκιο.Και ποιες είναι οι απαραίτητες βελτιώσεις με το Photoshop που πρέπει να γίνουν?
 
Ασε το photoshop ακόμα.. Αυτό ειναι αφου εχεις βγάλει κάποια αξιοπρεπή φωτογραφία για τις τελικές διορθώσεις.. Μερικά βασικά:
1) Τραβάμε με τον ήλιο στην πλάτη μας και όχι πλάγια και απέναντί μας
2) Δεν ειναι καλο να υπαρχουν εμποδια μεταξυ του αντικειμένου που φωτογραφίζεις (φράχτες, υπόστεγα, κολώνες, πυροσβεστήρες, αυτοκίνητα, άλλα αεροπλάνα κλπ..)
3) Καδράρεις σωστά. Δεν "κόβεις" μύτες, ουρές, πτερύγια και το αεροπλάνο ειναι στο κέντρο του κάδρου (= σχεδον ισος ουρανος -ή οτι άλλο- από μπροστά, πίσω, πάνω και κάτω)
4) Δεν κάνεις "resize" πειράζοντας μόνο την μια διάσταση (ύψος π.χ.) γιατι η φωτογραφία σου παθαίνει αυτό που έγινε με τις 2 που ανέβασες πιο πριν. Παραμορφώνονται τα αντικείμενα. Τα πιο πολλά προγράμματα επεξεργασίας εικόνας, όταν μικραίνεις ή μεγαλώνεις την μια διάσταση, αυτόματα μετατρέπουν και την άλλη ώστε να ειναι σταθερή η αναλογία ύψους-πλάτους. Δηλαδή αν η φωτογραφία σου ειναι αρχικά 1600*1066 pixel (1600/1066=1.5 η αναλογία) και θες να κάνεις 1000 το ύψος απο 1600 θα πρέπει να κάνεις και το πλάτος 1000/1.5=667 ώστε στην νέα φωτογραφία να είναι πάλι 1000/667=1.5 (όπως η αρχική).

Ξεκίνα απο αυτά και σίγουρα θα δεις οτι οι φωτογραφίες σου θα είναι πολυ καλυτερες.. (Θεωρώ δεδομένο οτι δεν θα κάνεις λάθη στα νηολόγια όπως με το SX-BIR & SX-BIM)
 
Μετά από πολύ καιρό ... είπα να ξεσκονίσω λίγο αυτό το thread.

Στην προσπάθεια μας να αντεπεξέλθουμε στα έξοδα του airpics.net και το airpics.gr αποφασίσαμε να βγάλουμε ένα ημερολόγιο γραφείου για το 2010 με φωτογραφίες από την βάση μας. Έχει συνολικά 30 σελίδες με 2 ημερολόγια, ένα με πολιτικά αεροπλάνα και ένα με μαχητικά. Στο τέλος περιλαμβάνει συνοπτικό ημερολόγιο του 2010 και του 2011.

Η τιμή του καθορίστηκε στα €8,90. Η τιμή αυτή ευελπιστούμε να καλύψει το κόστος παραγωγής και το κόστος ανανέωσης του server μας.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.airpics.net/calendar
 
Όποιος ενδιαφέρεται για ημερολόγια του airpics.net μπορεί να προμηθευτεί τα τελευταία κομμάτια στην τιμή των 4,00 ευρώ (από 8,90)
Τα έξοδα αποστολής είναι 2,50 ευρώ ανά παραγγελία.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.airpics.net/calendar

Φιλικά,
Κωστής
 
Στην χθεσινή ενημέρωση του airpics.net και του airpics.gr ανεβάσαμε 5 «ψεματάκια». Ελπίζω να μην σας μπερδέψαμε πολύ! Κάποιοι τα εντόπισαν ... κάποιοι όχι.

http://www.airpics.net/photo/SX-PIE-Boe ... ys/11693/L
http://www.airpics.net/photo/D-BZZV-ATR ... in/11687/L
http://www.airpics.net/photo/SX-DFA-Air ... as/11655/L
http://www.airpics.net/photo/SX-DVH-Air ... es/11654/L
http://www.airpics.net/photo/HL7473-Boe ... ir/10702/L

Ελπίζω πάντως να σας άρεσαν. Και του χρόνου. :D
 
Ας απαντήσω και εγώ λοιπόν στο όλο θέμα που έχει προκύψει με την φωτογραφία του Βασίλη.

Πρώτο και κυριότερο... το airpics.net...

ΔΕΝ είναι το airliners.net,
ΔΕΝ μπορεί να γίνει το airliners.net (π.χ. και τις 1.600.000 φωτογραφίες να φτάσουμε αυτοί θα είναι στα 5.000.000) και
ΔΕΝ θέλω να γίνει το airliners.net!!!

Έχω λάβει στα 3 χρόνια (μαζί με την λειτουργία του airpics.gr) δεκάδες mail με παράπονα. Κάποιοι μάλιστα έκαναν και τα παράπονα τους ευθέως εδώ στο forum. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να δυσαρεστηθεί κάποιος επειδή κόπηκε μια φωτογραφία του. Αλλά στο 99% των περιπτώσεων η απόρριψη ήταν σύμφωνη με τους κανόνες που έχουμε θέσει για το airpics.net και airpics.gr! Και σε αυτήν την περίπτωση σύμφωνα με τους κανόνες του site κόπηκε η φωτογραφία!

Το ότι μια φωτογραφία κόπηκε σε εμάς και ανέβηκε στο airliners.net δεν μου λέει απολύτως τίποτα!!!

Το screening είναι μια διαδικασία που έχει μπει για να βοηθήσει εμένα με το «φόρτο εργασίας» του site μιας και όπως όλοι μας... “I have a day job” :D

Οι screeners όπως ανέφερε και ο Ηλίας (που έχουμε βαρεθεί πια να βλέπουμε τις φωτογραφίες του πρώτες στο airliners.net :D :D :D ) στο σχετικό post στο «Φωτογραφίες στο διαδίκτυο - Ι» δεν βλέπουν ονόματα φωτογράφων και σε περιπτώσεις που τα σχόλια του φωτογράφου μπορεί να τον «προδώσουν», δεν βλέπουν ούτε τα σχόλια.

Αν λοιπόν μια φωτογραφία κοπεί από την πλειοψηφία των screeners που έχουν ψηφήσει τότε δεν ανεβαίνει (υπάρχουν περιπτώσεις που μια φωτογραφία θα κοπεί αμέσως από εμένα για τεχνικούς λόγους, π.χ. λάθος μέγεθος ή απαγορευμένο περιεχόμενο, στρατιωτικό κτλ) και στέλνουμε το σχετικό αυτόματο e-mail στον uploader. Υπάρχουν κατά καιρούς και απαντήσεις και αντιρρήσεις για φωτογραφίες που έχουν κοπεί. Όσες έχουν βάση τις λαμβάνουμε υπ’ όψη και προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι και πιο δίκαιοι.

Αυτά περί διαδικασίας.

Δυστυχώς ο Βασίλης αποφάσισε να αποχωρήσει και από το airpics.net και σύντομα θα κατέβουν και οι φωτογραφίες του όπως ορίζουν οι όροι του site. Είναι απόλυτα σεβαστή η απόφαση του άσχετα από το αν συμφωνώ ή όχι!

But life goes on! Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας και σύντομα θα έχουμε αλλαγές στο airpics.net και αργότερα την αλλαγή του airpics.gr σε φωτογραφικό site που θα αφορά μόνο ελληνικές τοποθεσίες. Επίσης ετοιμάζουμε το myairpics.net όπου θα ανεβαίνουν ελεύθερα φωτογραφίες (φυσικά θα υπάρχει βασικός έλεγχος για νομικά θέματα). Τέλος, προχωράμε στη δημιουργία νέων site που αφορούν την αεροπορία στην Ελλάδα και που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Υ.Γ. Ευχαριστώ τον aakunz για την απάντηση του που με βρίσκει σύμφωνο 100%!!! :great:
 
Ημερολόγια 2011 θα εκδόσει φέτος το Airpics? Άντε γιατί ήδη άρχισαν οι ερωτήσεις και γεμίζει το inbox μου :mrgreen:
 
Φίλε socrates το timing σου είναι φοβερό! :D

Τα ημερολόγια παρελήφθησαν χθες και από αύριο το πρωί θα είναι διαθέσιμα από το airpics.net (θα υπάρχει σχετικό banner).

Όπως και πέρυσι το ημερολόγιο είναι γραφείου με δυο όψεις, μια με πολιτικά αεροπλάνα και μια με μαχητικά! Είναι σε πλαστική θήκη (όπως των CD) και έχει ένα συνοπτικό ημερολόγιο του 2011.

Η τιμή του για φέτος είναι στα €7,00 (χωρίς έξοδα αποστολής). Περισσότερες πληροφορίες από αύριο στο http://www.airpics.net/eshop
 
Top