One World Alliance

  • Thread starter OA701
  • Ημερομηνία δημιουργίας
ΑΑ και ΒΑ ξεκινάν από Απρίλιο shuttle service στο LHR-JFK με 11 πτήσεις τη μέρα στις 08:00, 09:30,18:00 και μετά καθε μισάωρο!..Επίσης θα έχουν και 3 πτήσεις τη μέρα για EWR..Και όλα αυτά με DL,CO,UA,VS στο ρινγκ.. :)
 
Ενδιαφέροντα πράγματα είπε ο ας πούμε CEO της συμμαχίας σε πρόσφατη ομιλία του. Επιγραμματικά, τα keypoints:

- Είναι θέμα χρόνου να δούμε α/φη μελών με το livery της συμμαχίας
- Υπάρχει ακόμη δρόμος για κοινό στόλο και λειτουργία
- Η επιχειρηματική κίνηση στρέφεται ολοένα και περισσότερο στις συμμαχίες για ενοποιημένες προσφορές τόσο σε τιμές όσο και σε κίνητρα
- Αυτή η επιχειρηματική κίνηση αποφέρει το 30-40% των κερδών
- Για την oneworld ήταν αποτυχία η μη προσέλκυση των Swiss και Brussels
- H επερχόμενη "σφαγή" λόγω LATAM
- Και το κενό στον Καναδά

Αναλυτικότερα:
:arrow: CAPA
 
Αλλαγή έδρας για τη συμμαχία καθώς αποφασίστηκε να μετακομίσει απ' το Βανκούβερ στην Νεα Υόρκη. Ταυτόχρονα αλλάζει και ο CEO καθώς ο απερχόμενος δεν μπορεί να μετακομίσει στα νέα γραφεία τα οποία θα στεγάσουν επίσης τις ΑΑ, ΒΑ και άλλα μέλη της συμμαχίας.
:arrow: ATW
 
AA και ΒΑ αναδιάρθρωσαν τα δρομολόγια τους απο LHR για USA ώστε να υπάρχει μεγαλύτερο flexibility. Χαρακτηριστικά, στο δρομολόγιο LHR-JFK υπάρχουν πλέον ωριαίες αναχωρήσεις μεταξύ 13.00 και 20.00. Παρόμοιες αλλαγές έγιναν και στα δρομολόγια προς Chicago και Miami.
:arrow: http://www.businesstraveller.com/news/ba-aa-iberia-announce-aligned-schedules
 
Άμεση απάντηση της συμμαχίας στην εγκριθείσα "κοινοπραξία" DJ/DL καθώς ΑΑ και QF κατέθεσαν πρός έγκριση τη δική τους "κοινοπραξία" για πτήσεις μεταξύ Αυστραλίας/Νέας Ζηλανδίας και ΗΠΑ :banana:
:arrow: ATW
 
Καλησπέρα σε όλους,

επειδή σε λίγες μέρες πετάω για Αμερική και πρώτη φορά θα πάω με OneWorld... Μπορεί κάποιος να μου προτήνει από ποιά εταιρία να βγάλω miles card? Βασικά ενδιαφέρομαι για να γίνω με όσο λιγότερα μίλια Silver member αρχικά...
 
NitromanseR δεν μπορώ να είμαι πολύ συγκεκριμμένος αλλά ''γενική αρχή'' είναι ότι βγάζεις την κάρτα με την εταιρεία που πιθανόν θα πετάς συχνότερα. Αυτή ίσως είναι η ΒΑ ή η Ιberia :oops: σε περίπτωση που ενδιαφέρεσε για Ελλάδα. Βέβαια όσο πιο μεγάλη είναι η εταιρεία, τόσο δυσκολότερο είναι να πάρεις status αλλά σού εξασφαλίζει κάποια μίλια σε όλα τα booking class (πχ αν πετάς ΒΑ με FF της Μalev πρέπει να κοιτάξεις για ποιά εισιτήρια παίρνεις μίλια και πώς χρεώνονται τα tier) .
 
Top