Επάγγελμα Αεροσυνοδός

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Α!Όταν ο πιλότος το λέει αυτό, είναι για να καθίσει αμέσως στις θέσεις του το πλήρωμα καμπίνας.Όλα τα υπόλοιπα έχουν ήδη ελεγχθεί και το αεροπλάνο είναέτοιμο σε μερικά δευτερόλεπτα να απογειωθεί!Αυτό τουλάχιστον έχω παρατηρήσει εγώ όσες φορές έχω πετάξει..
Αυτά..
 
Χαρα καλησπερα!Οι ιπταμενοι συνοδοι εχουν καποια γνωση πρωτων βοηθειων και ειναι μεσα στην εκπαιδευση τους κι αυτο το κομματι.Αυτο που ακουγεται στην καμπινα πριν την προσγειωση και την απογειωση απο το πιλοτηριο ειναι για να καθισει το πληρωμα στη θεση τους και να παρει θεση προσγειωσης/απογειωσης.
Συνηθως ειναι ενας κυβερνητης κι ενας συγκυβερνητης μεσα στο πιλοτηριο.
Ο αριθμος του προσωπικου καμπινας δεν εχει να κανει με το πσσ0ο μακρινο ειναι το ταξιδι αλλα με τον τυπο του αεροσκαφους.
Ελπιζω να βοηθησα λιγο!
 
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας dimitri chatz και air dreamer. Έχω άλλη μία ερώτηση: ο κάθε φροντιστής έχει εκπαιδευτεί σε συγκεκριμένους τύπους αεροσκαφών από την εταιρία; Δεν είμαι και πολύ σχετική με τα νηολόγια, αλλά ας υποθέσουμε πως μία εταιρία διαθέτει Airbus και ATR. Οι αεροσυνοδοί έχουν εκπαιδευτεί και στα δύο; Ελπίζω να είμαι κατανοητή. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 
Από αυτά που έχω διαβάσει στα σάιτ διαφόρων εταιριών, είναι υποχρεωτική η εκπαίδευση σε όλους τους τύπους αεροσκαφών που διαθέτει η εκάστοτε εταιρία.
 
xara123":3s8gp1dl said:
Δεν είμαι και πολύ σχετική με τα νηολόγια

Μην τα μπερδεύεις. Νηολόγιο είναι, για να το πούμε απλοϊκά, ο "αριθμός κυκλοφορίας" του αεροσκάφους, πχ SX-XXX για τα ελληνικά αεροσκάφη (το SX ειναι ο κωδικός της Ελλάδας στα νηολόγια). Στο παρακάτω link θα βρεις ενα καλό άρθρο σχετικά με τα registrations (νηολόγια) των αεροσκαφών

http://en.wikipedia.org/wiki/Aircraft_registration
 
Χαρά από όσο γνωρίζω η Ολυμπιακή τουλάχιστον σου επέτρεπε μόνο σε 2 τύπους αεροσκαφών να εκπαιδευτείς και να πετάς για τα πληρώματα καμπίνας.
 
Για οσους τυπους αεροπλανων εχει η εταιρια πρεπει να υπαρχει κι η αντιστοιχη εκπαιδευση..Εξαρταται βεβαια..Οι μικρες εταιριες μπορει να εχουν ενα ή δυο διαφορετικους τυπους.Αλλα πρεπει να εχεις εκπαιδευτει σ'αυτους.
 
καλησπερα σας..ειμια ολοκαινουργια στο φορουμ..πραγματικα συγχαριτηρια για αυτη την υπεροχη δουλεια σας.ειμαι απο τα τρικαλα,17 χρονων κ θα ηθελα παρα πολυ(οσο δεν παει δηλαδη),να ακολουθησω το επαγγελμα της αεροσυνοδου.ζουσα 12 χρονια στην γερμανια κ εχω εδω στην ελλαδα περιπου 4-5.καθε καλοκαιρι οι γονεις μου με εστελναν διακοπες στους παππουδες μου στην ελλαδα.εχω ταξιδεψει απειρες φορες κ το λατρεψα τοσο πολυ αυτο.για να μην τα πολυλογω,θα ηθελα πολυ να μου πειτε τι προσωντα χρειαζετε αυτο το επαγγελμα,τι γινετε με τα βιογραφικα,μισθος, ωρες εργασιας κ,λπ....θελω να εργαστω στν λουφτανσα.χρρειαζετε να φοιτησω σε καποια σχολη?δεν θελω εδρα στην ελλαδα.παω οποθ χρειαστει.ασ πουμε θα πιγαινα και στην γερμανια η οπου δηποτε τελοσ παντων.εχω υψοσ¨1.73 πιρα ολα τα πτηχεια στα γερμανικα κ τα αγγλικα.θελω να ξεκινησω οπωσ δηποτε και γαλλικα και ιταλικη.θελω να εργαστω οπωσδηποτε στην λουφτανσα.ποιες ειναι οι νουμερο 1 εταιριες στον κοσμο?θα ηθελα πολυ να εργαστω σε αεροπλανα οπωσ το : Α380....μεγαλα αεροπλανα,μακρυνα ταξιδια,ηψηλος μισθος....οι εκπαιδευση γινετε απο τισ ιδιες της εταιριες?απαντηστε μου σασ παρακλαω παρα πολυ...οποιος ξερει.
 
οκ.ενα προβληματακι ομςσ.δεν μου την εμφανιζει την σελιδα....μπορειτε να μου αναφερετε καποιες απο τισ βασικες πληροφοριες?
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Top