Ερωτησεις PPL

  • Thread starter pan90
  • Ημερομηνία δημιουργίας
ppl

Από μια αρκετά εμπεριστατωμένη έρευνα που έκανα έχω να πληροφορήσω για τα ακόλουθα

Α. Πτυχίο Ελαφρών PPL
Κόστος από περιπου 7000 μέχρι 12 η και 13000. Οι τιμές ποικίλουν πολύ ανάλογα
1. Με τη νεότητα των αεροσκαφών (οχι πάντα... - παράδειγμα σχολή στη βόρειο Ελλάδα με νεώτατα αεροσκάφη αλλά σχετικά χαμηλά δίδακτρα)
2. Με τη σοβαρότητα που αντιμετωπίζουν το ground shcool
3. Mε τις εξτρα παροχές
4. Με το πόσα λείπουν του καθενός.

η Τιμή δεν έχει να κάνει με το αξιόπλοο των αεροσκαφών τα οποία ασχέτως ηλικίας είναι όλα ασφαλή.

Οι υποχρεωτικές ώρες στον αέρα είναι 45 αλλά υπολογίστε περίπου 48 με 50 κατά μέσο όρο.

Τυχόν περισσότερες ώρες θα ανεβάσουν το τελικό κόστος υπολογίζοντας την ώρα ανάλογα με τη σχολή και το αεροσκάφος από 150 μέχρι 200 ευρώ. Οι τιμές αλλάζουν συχνά μια και είναι εντάσεως κόστους καυσίμου.

Τί μπορείτε να κανετε με το πτυχίο που μόλις αποκτήσατε??

1. Να το καδράρετε
2. Να πετάξετε εσείς και η παρέα σας (με αεροσκάφη του μεγέθους που εχετε εκπαιδευτεί) σε προορισμούς που υπόκεινται σε περιορισμούς (ύψους καιρού κλπ)
3 Να απολαμβάνετε όσο σας το επιτρέπουν τα οικονομικά σας την πτήση....... για την πτήση (μεταξύ μας το καλύτερο).
4. Να συνεχίσετε σε απόκτηση υψηλότερου πτυχίου με στόχο την αεροπορεία ώς επάγγελμα.
 
Καλησπέρα,
Ναι μπορείς να γραφτείς με 16 σε κάποια αερολέσχη και να αρχίσεις να πετάς. Δεν είμαι σίγουρος εάν μπορείς να πάρεις το πτυχίο σε αυτήν την ηλικία η εάν πρέπει να συμπληρώσεις πρώτα τα 18. Όπως και να έχει να πρέπει να υπογράψουνε και οι δύο οι γονείς σου ώστε να ξεκινήσεις μιας και δεν έχεις ακόμα δικαίωμα υπογραφείς και νόμιμη υπεύθυνη για εσένα παραμένουν να είναι οι γονείς σου. Για περαιτέρω πληροφορίες πάρε τηλέφωνο σε κάποια αερολέσχη και ψάξε καλά (καλά) στο forum για το τι έχουν γράψει έως τώρα τα άλλα μέλη για το PPL.
 
οκ..ευχαριστω πολυ..σιγουρα θα ψαξω γιατι με ενδιαφερει επαγγελματικα...
 
Καλησπέρα,

Μόλις γίνεις 16 χρονών μπορείς να βγεις solo και μόλις γίνεις 17 να πάρεις το PPL.
 
ειμαι 15μισο... :D επειδη με αφορα επαγγελματικα η πολιτικη αεροπορια ,το ppl το παιρνω μονο απο αερολεσχη και συνεχιζω σε καπια σχολη για cpl και τα υπολοιπα πτυχια ή μπορω να μπω σε καποια σχολη και να παρω ολα τα πτυχια μου απο εκει και να συνεχισω επαγγελματικα?
 
Re: ppl

ANTONAKIS96":zwidhael said:
1. Να το καδρώσετε

Το ρήμα είναι "καδράρω" κι όχι "καδρώνω". Καλή επιτυχία με την όποια επιλογή σου (απ' ο,τι βλέπω θα τη χρειαστείς)
 
Re: ppl

ναι εχεις δικιο...ευχαριστω παντως..μπορεις να μου πεις καποιες καλεσ αερολεσχες ή σχολεσ εκπαιδευσης χειριστων σε εταιριες ή οχι..(θελω να ασχοληθω επαγγελματικα)
 
Καλησπέρα

Έχω την εξής (χαζή) ερώτηση. Εφόσον πάρει κανεις PPL, υπάρχουν κάποια standard minimum για ώρες/μηνα για να μην ακυρωθεί το δίπλωμα η μπορεί κάποιος να πάρει PPL και να το αφήσει να "κάθεται"? Σε περίπτωση που υπάρχουν minimums και ο κάτοχος του PPL δεν μπορέσει να συμπληρώσει τις απαιτούμενες ώρες, πρέπει μετά να ξαναεξεταστεί? και αν ναι πάνω σε τι ύλη?

ευχαριστώ
 
Καθόλου χαζή δεν είναι η ερώτηση.Απεναντίας θα απασχολούσε πάρα πολλούς πιλότους συναδέλφους σχετικά με αυτό το θέμα.Καταρχάς το πτυχίο δεν κάθεται σε καμμία περίπτωση,για το λόγο ότι
αν το παγώσεις και δεν πετάς σε τακτά χρονικά διαστήματα τότε χάνεις την αυτοπεποίθηση που νιώθεις για τις όποιες δυνατότητές σου,θεωρητικές και πτητικές.Απ'όσο γνωρίζω και το λέω με κάθε επιφύλαξη
πρέπει κάποιος να προσθέσει 12 ώρες στο βιβλίο πτήσεων (logbook) προκειμένου να διατηρηθεί το πτυχίο εν ισχύ για ένα χρόνο.Στην αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να πετάξεις με κάποιον εκπαιδευτή,αλλά καλύτερα να ενημερωθείς από κάποιο επίσημο φορέα είτε FTO είτε REGISTERED FACILITY όπως είναι η αερολέσχη.

ΚΑΛΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ

ΦΙΛΙΚΑ
ΝΙΚΟΣ :cool:
 
Γι ρίξε μια ματιά εδώ viewtopic.php?f=55&t=7194
Εάν έχεις κάποια παραπάνω απορία ρώτα με μιας και ασχολήθηκα και εγώ με το ίδιο θέμα πριν λίγο καιρό.
 
Top