Μπορώ να γίνω επαγγελματίας πιλότος;

Φυσικά και μπορείς.Ο καθένας μπορεί.!!! Προσωπική μου άποψη είναι να ξεκινήσεις με τη μέθοδο MODULAR.Ο λόγος;Εξαιρετικά απλός.Εφόσον έχεις οικογένεια υποθέτω πως ο ελευθερος χρόνος σου είναι απόλυτα
περιορισμένος.Το λοιπόν,ξεκινάς σε μια αερολέσχη ή ακόμη και σε FTO.Αλλά προτείνω αερολέσχη για το θέμα κόστους.Εγώ θα σου πρότεινα την αερολέσχη ΑΡΚΑΔΙΑΣ που πετάει το C-172 το ασφαλέστερο εκπαιδευτικό αεροσκάφος του κόσμου.Βάζεις τις πρώτες 45 ώρες του PPL συν μια ώρα το skill-test.Κατόπιν το night-rating 5 ώρες και μετά οι 100 ώρες του time-building με την αερολέσχη ή σε κάποιο FTO,ανάλογα το τι εσύ θα επιλέξεις.Μετά το ATPL Distance learning BRISTOL data-base 9500 ερωτήσεις και 14 μαθήματα στην ΥΠΑ.Ακολούθως έρχεται το ME/CPL/IR που συνεπάγεται 28 ώρες για το ME/CPL και
οι υπόλοιπες 50 ώρες του ME/IR (35 στον εξομοιωτή και 15 στο αεροσκάφος δικινητήριο) και μετά το skill-test ακολουθεί το MCC το οποίο αν διαθέτεις καλά οικονομικά το συνδυάζεις και με τύπο σε Α-320
ή σε Β 737.Πιστεύω ότι παρέθεσα μια πλήρη εικόνα της όλης διαδικασίας.Τώρα μια καλή προτεινόμενη επιλογή για Ελλάδα πάντα αναφορικά με το κόστος και με το χρόνο ολοκλήρωσης του προγράμματος πιστεύω είναι η GLOBAL AVIATION ACADEMY.Aν διαβάζεις το περιοδικό REMOVE BEFORE FLIGHT μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί τους για περαιτέρω λεπτομέρειες.

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ΝΙΚΟΣ :great:
 
Το σκέφτομαι και εγώ φίλε και το μετάνιωσα που δεν το έκανα από μικρός. Τώρα είμαι 28 και ασχολήθηκα με άλλα πράγματα και περιπλέκεται η κατάσταση. Αν έχεις χρόνο πάντως και το απαιτούμενο χρηματικό ποσό αξίζει .
 
ρε παιδια επειδη διαβαζω και διαβαζω και υπαρχουν συνεχεια διαφορετικες αποψεις....ειμαι 16 και θελω να ασχοληθω επαγγελματικα με την αεροπορια...απο οτιεχω ψαχτει το σκεφτομαι για την global aviation ή την egnatia aviation (νομιζω το ιδιο ειναι) ομως συνεχεια ακουω οτι αν και καλη σχολη δεν ξερεις το μετα...δηλαδη αφου αποκτησω μεχρι και το τελευταιο πτυχιο μετα πως θα μπω σε μια εταιρεια...ειναι καλυτερα εδω ή εξωτερικο...αυτο που ζηταω οπως και πολυ αλλοι ειναι οτι παιρνοντας να πτυχεια μ για επαγγελματιας θελω να βρω δουλεια σε εταιρεια...εχω μπερδευτει ...οι αποψεις σας θα μου φανουν πολυ χρησιμες..
 
Για να μπεις κατ ευθειαν σε μια εταιρεια τελειωνοντας με τα σημερινα δεδομενα απο χλωμο εως πολυ δυσκολο, αρκει και αν εχεις καποιο κονε και πας συστημενος. Απο κει και περα ακομα και οι μεγαλες εταιρειες του εξωτερικου εχουν παγωσει τις προσληψεις ή ζητανε 4-5.000 ωρες εκ των οποιων πολλες σε τζετ, οποτε για εναν νεο χειριστη με τις περιπου 240 ωρες οι περισσοτερες πορτες ειναι κλειστες. Λυσεις? 1) Εκπαιδευτης και περιμενεις να βρεθει κατι. 2) Low cost εταιρειες στην ακρη του κοσμου σε τιποτε fokker, metro, caravan (cargo) σε ζουγκλες κλπ. (αλλα μην το δενεις οτι κι εκει θα βρεις ευκολα). Αφου θες να μπεις στο "χορο" οπλισου με υπομονη και κουραγιο γιατι πολυ πιθανο να συναντησεις δυσκολες συνθηκες και ανεργια
 
απο ολες τις λυσεις μου ακουγετε καλυτερη περνοντας το τελευταιο πτυχιο να κατσω εκπαιδευτης μεχρη να βρεθει κατι....ξερω οτι θελει υπομονη και οτι ειναι δυσκολο να βρεις δουλεια...υπομονη λοιπον και μπαινοντας σε μια σχολη μ το καλο και παιρνοντας τα πτυχια αν δεν βρεθει κατι...εκπαιδευτης..ευχαριστω!!!
 
Antonakis96, εύλογες οι ανησυχίες σου αλλά είσαι πολύ μικρός ακόμα για να παίρνεις γρήγορες αποφάσεις και ιδιαίτερα μέσα από ένα ανώνυμο φόρουμ. Καλά κάνεις που διαβάζεις διάφορες απόψεις/γνώμες , και, λογικά μπερδεύεσαι όπως λες και να συνεχίσεις σε άλλα τόπικς περί Σχολών κλπ.
Είναι πολλές όμως οι προϋποθέσεις και τα δεδομένα που πρέπει υπεύθυνα να εξετάσεις με τους γονείς σου αν έχεις τόση μεγάλη επιθυμία να γίνεις επαγγελματίας πιλότος. Είσαι σε ιδανική ηλικία, για να προγραμματίσεις σωστές κινήσεις για τις περαιτέρω επιλογές σου κυρίως δε ως προς το βασικότερο σκέλος που αφορά την επιλογή Ακαδημίας και τον τρόπο Σπουδών σου, που θα παίξει ίσως το κυριότερο ρόλο στη παραπέρα επαγγελματική σου αποκατάσταση. Επειδή εκτιμώ τους νέους που έχουν στόχους, έχοντας ανάλογη εμπειρία, αν θέλεις στείλε μου π.μ να σου πω τεκμηριωμένα και ανιδιοτελώς τις απόψεις μου, από πού και πώς υπεύθυνα πρέπει να αρχίσεις την έρευνα και την πλήρη ενημέρωσή σου, για να πάρεις εσύ και μόνο εσύ τις τελικές αποφάσεις ( διότι φάνηκε επιπόλαιη , δικαιολογημένα όμως, η παραπάνω τοποθέτησή σου )
 
ANTONAKIS96":2csk45ci said:
ρε παιδια επειδη διαβαζω και διαβαζω και υπαρχουν συνεχεια διαφορετικες αποψεις....ειμαι 16 και θελω να ασχοληθω επαγγελματικα με την αεροπορια...απο οτιεχω ψαχτει το σκεφτομαι για την global aviation ή την egnatia aviation (νομιζω το ιδιο ειναι) ομως συνεχεια ακουω οτι αν και καλη σχολη δεν ξερεις το μετα...δηλαδη αφου αποκτησω μεχρι και το τελευταιο πτυχιο μετα πως θα μπω σε μια εταιρεια...ειναι καλυτερα εδω ή εξωτερικο...αυτο που ζηταω οπως και πολυ αλλοι ειναι οτι παιρνοντας να πτυχεια μ για επαγγελματιας θελω να βρω δουλεια σε εταιρεια...εχω μπερδευτει ...οι αποψεις σας θα μου φανουν πολυ χρησιμες..

Είσαι μικρός ακόμα, αλλά αυτο δεν έχει σημασία .. οι περισσότεροι που είμαστε τώρα πλέον επαγγελματίες σε αυτό το χώρο, λέμε ότι απο την πρώτη μέρα ζωής θέλαμε να πετάμε.
Εγώ στα 18 πήγα σε σχολή στην FLORIDA και πήρα το πτυχίο, μετά γύρισα και έκανα σπουδές,στρατό και το conversion στο JAR πτυχίο. Όλα γίνονται, απλά θέλει, χρόνο, καλη μελέτη και ΛΕΦΤΑ. Εγώ θα σου πρότεινα να πας στο εξωτερικό.
 
ναι το θελω απο μικρος...οταν λες εξωτερικο να υποθεσω αμερικη..και οταν λες λεφτα...για ποσα εννοεις??
 
Στην Ελλαδα υπολογισε γυρω στα 45-60 χιλιαρικα. Στην Αμερικη πας για σαφως λιγοτερα χρηματα, αλλα για να ελαχιστοποιησεις την παραμονη σου εκει πας ηδη διαβασμενος. Δεν ειναι μονο το κοστος που ειναι χαμηλοτερο ειναι και η εκπαιδευση πιο σοβαρη και γενικα βρισκεσαι μεσα σε ενα οργανωμενο περιβαλλον που σε αντιμετωπιζουν σαφως ομορφοτερα. Η φορολογια ειναι χαμηλοτερη, το handling, το "Σπατοσημο", βρισκεις παντου καυσιμα, ανοιχτα αεροδρομια ολη τη μερα και τοσες αλλες παροχες που εδω δεν.... Εγω θα προτεινα να ξεκινησεις σε μια μικρη αερολεσχη στην Ελλαδα (πχ Αρκαδιας) που πεταει και απο Αθηνα (Μεγαρα) με το ερασιτεχνικο και το build up και στη συνεχεια για το επαγγελματικο Αμερικη.
 
απο οσα εχω διαβασει εδω μεσα και εχω συγκρινει αποψεις αυτο ειναι το καλυτερο...ελλαδα για ppl kai μετα αμερικη πλευρα για επαγγλεματικο..ακομη βεβαια το ψαχνω μηπως υπαρχει κατι που δεν ξερω...παντως οσον αφορα το χρημα θα δυσκολευτω πολυ οποτε αλλον ενας λογος για αμερικη... :!:
 
Top