LGAV satelite terminal

seven4seven":3hyj9xvw said:
jetflight":3hyj9xvw said:
Επισης καποιες Low cost οπως προαναφερθηκε και απο κανονικες εταιριες εχω δει πολλες φορες την Turkish Airlines.

Η ΤΗΥ ποτε δεν εχει πιασει στο STB, και η LTU 99% απο το ΜΤΒ επιχειρει.

kai ego file seven exo tin entiposi oti exo di tin THY sto satelite oso gia tin LTU

http://www.airliners.net/open.file/0376430/L/

Nomizo oti edo ine sto satelite. Diorthose me an kano lathos all apo to topio apo piso etsi mou miazi
 
ΟΚ, αν την εχετε δει μια-δυο φορες, δεν σημαινει οτι το χρησιμοποιει τακτικα κιολας! Και ΟΑ εχει μπει στον δορυφορικο, αλλα δεν θα την κατηγοριοποιουσα στους χρηστες του. ;)
Oι προγραμματισμενες της LTU πετουν απο το ΜΤΒ, και ο,τι αλλο τσαρτεροειδες (groups, ομαδες, κλπ που ειναι και οι πιο σπανιες περιπτωσεις) απο το STB. Eξ'αλλου, αυτο ειπα, οτι "η LTU 99% απο το STB επιχειρει"
 
Respect Grand Master Seven :thx:
:) :) :)
 
seven4seven":1dtfujni said:
Δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει οι low cost απο τις normal εταιρειες να εχουν διαχωρισμο. Τι τοσο σπουδαιο ειναι oi lοco και πρεπει να εχουν και δικο τους terminal?

ειναι πολυ διαδεδομενο πλεον να δημιουργειται τερμιναλ ειδικο για τις λοκος. το εχουν κανει πολλα αεροδρομια στην ευρωπη. τα λοκο τερμιναλ ειναι τερμιναλ χωρις πολλα φρου φρου και αρωματα και στοχος τους ειναι να βοηθησουν στην αναπτυξη της λοκο κινησησ στο εκαστοτε αεροδρομιο. εχω αναφερει πολλες φορες ποια αεροδρομια στην ευρωπη εχουν τετοιου ειδους τερμιναλ.

αν προσθεσουμε τους επιβατες που πετανε καθε χρονο οι λοκος θα δουμε οτι γυρω στα 120 εκ ευρωπαιοι το χρονο πετανε με λοκος και το νουμερο δεν εχει πιασει ακομη ταβανι...αρα μιλαμε για σημαντικο κομματι στην πιτα των αερομεταφορων.
 
eipame sto STB kirios low cost k charter eteries k poli spania kapia ali eteria isws mono se kapio texniko provlima i gia night stop......k ayto to xerw vasei kathimerinis parakoloythiseis ptisewn apo prosopiki moy empiria(logo dulias)..telos mia megali ekseresi einai i emirates opoy olo sxedon to kalokairi epiane A32 sto STB k ayto logo oti den ipirxe xoros panta sto MTB ;)
 
freight787,
φέτος νομίζω και πάλι η emirates παρκέρει το 777 της στο satelite πράγμα που μου κάνει εξαιρετική εντύπωση για αυτή την εταιρία, η οποία προσέχει τον πελάτη πάρα πολύ. Ο λόγος είναι η έλλειψη χώρου στο MTB;
Είσαι σίγουρος γιαυτό;
Μήπως υπάρχει κάποιος άλλος λόγος;
 
Διαχρονικά το STB χρησιμοποιούσαν διάφορες εταιρείες, όπως η Virgin Atlantic, Delta, Swissair, Sabena, Thai, Cronus κ.ά. αλλά και πτήσεις της Aegean. Τελευταία βλέπω να το χρησιμοποιεί και η British Airways.

Το STB δεν είναι άλλος αεροσταθμός, απλά κάποια gates που ανήκουν στον ένα και μοναδικό αεροσταθμό του ΑΙΑ. Δορυφορικά κτίρια υπάρχουν και σε πολλά άλλα αεροδρόμια, με την σύνδεσή τους με το κύριο κτίριο να γίνεται είτε μέσω κυλιόμενων διαδρόμων όπως στο ΑΙΑ ή με rapid transit (αυτοματοποιημένα τρενάκια). Οι θύρες του STB είναι 10 και αν θυμάμαι καλά 4 για εκτός Schengen και 6 για εντός Schengen πτήσεις. Απλά τα gates αυτά είναι φθηνότερα από τα αντίστοιχα του ΜΤΒ, λόγω της απόστασης αυτής, και γι' αυτό τα προτιμούν κάποιες lo-co και charter πτήσεις (αν και η easyJet, φερειπείν, σταθμεύει στο ΜΤΒ συνήθως). Δεν υπάρχει επίσημα διαχωρισμός τους από τις full-service εταιρείες.
 
αν δε απατούμε ο δορυφορικός σταθμός βρίσκεται εξολοκλήρου στο Τερμιναλ Α, δηλαδή στο χώρο εκτός Schengen
 
Κοίταξα τώρα τον χάρτη του terminal (αναχωρήσεις / STB) και δείχνει όλο το STB πράσινο, δηλ. ΕΝΤΟΣ Schengen (http://www.aia.gr/UserFiles/File/travel ... 45_out.pdf). Αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι τα αεροπλάνα της ΒΑ, όποτε παρκάρουν στο STB, δεν τα συνδέουν με φυσσούνα αλλά τους βάζουν σκάλα.

Θυμάμαι πάντως καλά ένα πληροφοριακό έντυπο από τον πρώτο καιρό λειτουργίας του αεροδρομίου που ανέφερε ότι ορισμένες θύρες εντός του STB είναι για εντός Schengen και άλλες για εκτός. Άρα η αλλαγή θα έγινε μεταγενέστερα. Θυμάμαι ένα διάστημα που γίνονταν κάποιες εργασίες στο STB οπότε ίσως αυτές να αφορούσαν την προσαρμογή του στην εξ ολοκλήρου χρήση του για πτήσεις εντός Schengen.
 
Παιδία, υπάρχουν πουθενά φωτογραφίες απο το satelite termnal και την υπόγεια διάβαση που πάει εκεί?

Θα ήθελα να δώ πως είναι, δέν έχω πάει ποτέ.
 
Top