Argo Airways

  • Thread starter stiv
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Εγώ πάντως είδα χτεσινό σχόλιο τού eagle1 που έδινε αυτό το link.Τώρα άν το link πάει σε αγγελία που είναι πάνω από ένα χρόνο αναρτημένη,δέν φταίμε εμείς,αλλά η ArGo που είναι ΑρΓή :mrgreen:
 
Kύριοι
Tο αεροσκάφος (SX-ARO) της ΑrGo, ήταν από τις 22 Mαρτίου στην Eλβετία χωρίς να εκτελεί πτήσεις και για να γίνει το base maintenance πριν το καλοκαίρι. Το αεροσκάφος θα έμενε στην Ελβετία μέχρι να λήθη η διαμάχη τις εταιρίας με τον ιδιοκτητη (Eλβετός), για το leasing (χρέωση από τον ιδιοκτητη προς την εταιρία το κόστος του leasing τον χρόνο που το αεροσκάφος ήταν στην Eλλάδα για πιστοποίηση και δεν πετούσε γιατί το DHC-3T είναι ANNEX II AIRCRAFT, ενώ το συμβόλαιο λέει ότι το υδροπλάνο είναι έτοιμο για εμπορικές πτήσεις σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία) η οποια διαμάχη είχε φτάσει σε αίσιο τέλος και το υδροπλάνο θα επέστρεφε τέλος Μαΐου στην βάση του.
O ιδιοκτητης το πήρε, χωρίς την άδεια τις εταιρίας, και πέταξε στο Air Show οπου και ειχε το συμβάν.Το αεροσκάφος το πέταξε ο ιδιοκτητης (κανένας πιλότος τις εταιρίας) εκτος ελληνικού FIR και χωρίς να είναι κάτω από το Operational Control της εταιρείας. Tο νηολόγιο ήταν ακόμα ελληνικό.
Το πόρισμα λέει ότι ήταν ιδιωτική πτήση και όχι κάτω από το AOC τις εταιρίας και ότι το πετούσε ο ιδιοκτητης του αεροσκάφους ο οποιος έκανε και το σφάλμα. Η εταιρία δεν είχε καμια ανάμιξη με το συμβάν.

Η εταιρία βρίσκετε σε αναδιοργάνωση, αφού λόγο του συμβάντος έχασε την καλοκαιρινή περίοδο (κατα την οποία ήλπιζε να βγάλει λίγα από τα έξοδα που έχουν γίνει μέσα στον χειμώνα) και σε ένταξη νέων αεροσκαφών.

Δουλεύουμε σκληρά για να είμαστε και πάλι μαζί σας σύντομα

Σας ευχαριστούμε
 
Έστω και αργά.
Έχω μια ερώτηση:Είναι δυνατόν να διευκρινιστεί η αναφερόμενη διαφωνία με τον ιδιοκτήτη;Εννοείτε οτι ο ιδιοκτήτης έπρεπε να σας το παραδώσει πλώιμο ενώ δε το είχε κάνει;Κατά τη στιγμή του συμβάντος το αφος ήταν νοικιασμένο απο την Argo;
 
κύριε Alex96
Μονο για την πληροφόρηση σας το αεροσκάφος ήταν σε leasing στην εταιρία. Το αεροσκάφος έπρεπε να είναι πλόημο και η εταιρία έχασε 1 χρόνο για να το πιστοποίηση.
 
Αrgoairways

Όταν θα έχετε νεότερα για την άφιξη των υπό ένταξη αεροσκαφών στο στόλο της εταιρείας σας,πολύ θα χαρούμε-ως αεροπορικό forum που είμαστε- να μας το κοινοποιήσετε.

Ευχαριστούμε.
 
:arrow: argo airways
δηλαδη να υποθεσουμε οτι με το καλο το επομενο καλοκαιρι θα σας ξαναδουμε , σωστα??
παντως το θεμα ειναι να μπορειτε να προσθαλασσωνεστε στα λιμανια των νησιων , γιατι αν μπλεξετε παλι με τα αεροδρομια τα χρεη θα σας κυνηγανε... χειμωνα καλοκαιρι
 
Η ιστορία με τα υδατοδρόμια είναι μια οδύσσεια που κρατάει πέντε χρόνια. Το αν θα δούμε υδροπλάνα σε λιμάνια δεν εξαρτάται τόσο από την argo όσο από τους κρατικούς φορείς που κράτησαν το ζήτημα στα "υπόψιν" τους τόσο καιρό. Οι σκαπανείς της airsea lines κατάφεραν να παραμείνουν στο παιχνίδι όσο οι φιλοδοξίες τους ήταν μετρημένες και τα δρομολόγιά τους περιορισμένα. Εύχομαι μια καλύτερη τύχη στην argo.
 
Παιδια απο την ARGO εχουμε κανενα νεοτερο?? κατι ακουσα οτι θα νοικιαζατε κατι μικρο(οχι υδροπλανο) μεχρι να βγουν οι αδειες για τα υδατοδρομια , για να μην χασετε την αδεια... και να ξαναμπει υδροπλανο οταν γινει αυτο και να ξανανοιξει η γραμμη , ισχυει?
 
Top