LGST/JSH Sitia

OA701":2lmd6jgr said:
Ελληνικές "ομορφιές" στην εργολαβία της κατασκευής νέου κτιρίου του α/δ και της διαμόρφωσης περιβάλλοντα χώρου. Η ΕΥΔΕ Αεροδρομίων Νοτίου Ελλάδας προσέφυγε στη δικαιοσύνη για πλαστές εγγυητικές επιστολές των αναδόχων του έργου. Το πιό απίστευτο ακόμη είναι ότι το δημόσιο δεν είναι υποχρεωμένο να ελέγχει τις εγγυητικές :shock: αλλά στην προκειμένη περίπτωση κάτι "τους μύρισε" :twisted: ...
:arrow: H Kαθημερινή

Έκπτωτος τελικά ο ανάδοχος και νέα δημοπράτηση εντός του έτους για το υπολειπόμενο έργο ύψους ~€30.000.000

http://www.anatolh.com/lasithi/sitia/it ... E%B1%CF%82
 
Καλά αυτό το πράγμα με το αεροδρόμιο στη Σητεία είναι αδιανόητο πλέον. Μιλάμε για αστείες καταστάσεις. Βέβαια, να ήταν μόνο αυτό. Η κατάσταση της εξέλιξης του βασικού οδικού άξονα της Κρήτης είναι περίπου παραπλήσια, με τα έργα να ξεκινάνε, να σταματάνε για μερικά χρονάκια (με γέφυρες να χάσκουν μισές ενίοτε όπως τα τελευταία δύο χρόνια κοντά στη Σητεία, και πάλι) κλπ. Επί του θέματος βέβαια έτσι και πετύχεις "κόσμο" στο αεροδρόμιο (όπου κόσμος = "άλλο ένα αεροπλάνο" με πάνω από 30 άτομα) την έχεις κάτσει. Κάθε φορά που πάω τραβάω τα μαλιά μου με τον σκελετό αεροδρομίου που περιμένει να τελειώσει πόσο καιρό τώρα! :rant:
 
Η aegean έβαλε Α320 στο δρομολόγιο της για Σητεία. Την Τρίτη τοπικός σταθμός είπε ότι η πρώτη πτήση είχε 65 και 70 άτομα.
*καθε μέρα εκτός Πέμπτης-Κυριακής από Αθήνα 05.30 από Σητεία 07.00.
 
Εδώ που τα λέμε και να ήθελε να δρομολογήσει μικρότερο α/φος, απλά δεν έχει. Και το ATH-KLX με 320 θα το εκτελούν. Άντε το πολύ να γίνουν με 319 αυτά τα δρομολόγια.
 
Ακόμα και μετά την άφιξη των 319 (η οποία είναι άγνωστο πότε θα γίνει, καθώς το πρώτο αναμενόταν 27/3 αλλά κανείς δεν το έχει δει ακόμη), η JSH θα παραμείνει με 320 :!:
 
Υπομονή μέχρι να φύγουν τα ΑR1
 
H Σητεία τελικά έχει ενταχθεί στα προγράμματα των τσαρτεράδων/πακετάδων? Γνωρίζει κάποιος?

Πάντως, το tourism lobby που έχει μπολιαστεί με το αεροπορικό μικρόβιο (κι επειδή γνωρίζω ότι μας διαβάζουν, παιδιά τι έγινε με τη Θεσσαλονίκη, έκλεισε καμιά loco για βάση?) αναφέρει ότι απ΄του χρόνου 2 ξένες αεροπορικές (όχι loco) αποφάσισαν να ξεκινήσουν πτήσεις προς Σητεία.
:arrow: http://tourismlobby.blogspot.com/2011/07/minoan-group-invest-in-greece.html
 
Και όπως πάει θα ζητήσουν slots την ίδια ώρα και θα το εγκρίνουν κιόλας με αποτέλεσμα το αεροδρόμιο με τα 2-4 counter να μπορέσει να ανταπεξέλθει στον κόσμο.
Μακάρι να αληθεύει και να απαλλαχθεί λίγο το αεροδρόμιο του Ηράκλειο από κάνα δυο αεροπλανάκια. Πάντως σίγουρα οι αεροπορικές αυτές δεν θα θέλουν να μαθευτεί ακόμη για να μην ξυπνήσουν και οι υπόλοιποι carrier.
 
Top