Α380 εκτάκτως στο Ελ. Βενιζέλος

  • Thread starter oddin
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Δεν παει ετσι, Γρηγορη. Ειδικα γι αυτο το αεροπλανο που ειναι ...ιδιαιτερων διαστασεων. Δεν σημαινει οτι επειδη στο emergency του επεφτε κοντα το ...Τατοϊ, οτι θα επρεπε να κατεβει εκει σωνει και καλα ;)
Υπαρχουν ειδικα SOP's του αεροδρομιου πιστοποιημενα απο τη ΥΠΑ που αφορουν την υποδοχη Α380 στο ΕλΒεν.

εdit: μενελαε, πιασε κοκκινο
 
Οι πρώτες φωτογραφίες στο airpics.net

http://www.airpics.net/results/sCo/1/sC ... /0/sppp/12

Από αύριο ίσως έχουμε και άλλες. Μπράβο σε όλο το "μηχανισμό" που κινητοποιήθηκε άμεσα! :D
 
Είδα τις φωτογραφίες, μεταξύ άλλων και μια που γίνεται pushback. Τα tow trucks του Α/Δ "ζορίστηκαν" να το σπρώξουν; Είχα διαβάσει παλιότερα πως η Lufthansa είχε παραγγείλει ειδικά tow trucks για τα δικά της Α380.
 
Ποιός να το έλεγε οταν βλέπαμε τις πρωταπιλιάτικες φωτογραφιες με το 380 στην αθήνα!!!!!
 
d|m|tr|s":1unwq30w said:
Είδα τις φωτογραφίες, μεταξύ άλλων και μια που γίνεται pushback. Τα tow trucks του Α/Δ "ζορίστηκαν" να το σπρώξουν; Είχα διαβάσει παλιότερα πως η Lufthansa είχε παραγγείλει ειδικά tow trucks για τα δικά της Α380.

Οχι, καθολου. Ο οδηγος του towtruck ζοριστηκε και πηγε να το βαλει να πατησει ενα taxisign. Μετα το ξαναεκανε μπρος και παλι πισω για να βγει σωστα. ΜΙλαμε για και γ@μω τις εξοικειωσεις με τις δημοσιευμενες διαδικασιες οι handlers...
 
Όντως όπως ακριβώς λέει ο seven4seven έγινε. Με τη δεύτερη το έβγαλε! Οι ροδιές του 380 πάνω στο διαγραμμισμένο με πράσινες λωρίδες της πίστας ,όπου υπό κανονικές συνθήκες δεν πρέπει να πατάνε τα α/φ ,θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες πάνω της!!
Πάντως μόλις το έμαθα νόμιζα πραγματικά ότι ήταν πρωταπριλιάτικο αστείο!
 
Τώρα να πώ ότι έπεσε βαριά η σκιά... να το πω. Να ναι καλά κι αυτοί και αυτό να μας ξανάρθει.
:great:παίδες

δικό μας
 
Οχι, spinal, οι ροδιες επρεπε να ειναι εκει. Βασει διαδικασιων, το Α380 κανει pushback κατευθειαν στον C και οχι στον Ε, οποτε αναγκαστικα θα πατησει τα "πρασινα". Το θεμα ειναι οτι ο οδηγος δεν ηταν μαλλον εξοικειωμενος με τα του Α380. Δεν πειραζει. Το πειραμα πετυχε, αντε και σε scheduled!

εδιτ: payneful_tales, μας ελειψες. Ηταν ομως τοσο short notice, που κι αυτοι που μαζευτηκαμε, θαυμα ηταν, καθημερινιατικα!
 
Photo από την απογείωση....

[album]21670[/album]
 
gregory-trelamenos me to":39yqiiqa said:
ασχετο αλλα στο LGAT ο 15L/33R ειχε πλατος 60m οποτε χωρουσε κανονικα :D :D δεν ξερω ομως τι μηκος χρειαζεται το Α380 λογικα κανα 4αρι+ χλμ... πραγμα το οποιο δεν υπηρχε εκει παρα μονο 3550m....

Και οι διάδρομοι του LGAV έχουν έρεισμα 7,5+7,5 m εκατέρωθεν οπότε ερχόμαστε και πάλι στα 60 m. ;)
Όσο για το μήκος διαδρόμου... δεν είναι αυτό το πλέον κρίσιμο θέμα στην περίπτωση του Α380. Τα προβλήματα τα δημιουργούν οι διαστάσεις του (πλάτη τροχοδρόμων, γωνίες στροφής, διαστάσεις θέσεων στάθμευσης κτλ. κτλ.)
 
Top