Easyjet στην Ελλάδα

  • Thread starter john
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Μαλιστα. Αρα λιγο οι αποσκευες λιγο η επιπλεον χρεωση για την συναλλαγη, στο τελος η αρχικη τιμη που ειχες δει παει περιπατο.
 
Φιλε "hlias*" η Easyjet, η Ryanair, η Germanwings κι αλλες Low-cost εταιριες εχουν την αγορα αποσκευης προαιρετικη. Αυτο εξυπηρετει καθαρα καποιον που θελει να κανει ενα ταξιδι ακομα πιο οικονομικο. Αν καλυπτεσαι μονο με την χειραποσκευη που ειναι δωρεαν γιατι να ανεβασεις το κοστος του ταξιδιου σου? Αν οχι, αγοραζεις στην κρατηση και αποσκευη. Για το ιδιο λογο χρεωνουν και τα σαντουιτσ, Αν θες να κοψεις λιγο την πεινα σου το αγοραζεις. Προσωπικα οταν ταξιδευω με τις Low-cost παντα εχω μαζι μου τα απαραιτητα snack :) Οσον για την ασφαλεια ειναι επισης προαιρετικη και προσωπικα ποτε δεν την εχω αγορασει. Στην Ευρωπη που οι επιβατες εδω και πολλα χρονια εχουν αλλη παιδεια σχετικα με τις Low-cost εταιριες και το δικτυο προορισμων ειναι παρα πολυ μεγαλο πολυς κοσμος ταξιδευει για πλακα ενα Σαββατολυριακο απο μια χωρα σε αλλη με εξευτελιστικα ποσα!!! Μη κοιτας που στην Αθηνα τα πανακριβα τελη του Ελ. Βενιζελου εχουν προσελκυσει ελαχιστες Low-cost και με πολυ περιορισμενες ανταποκρισεις! Οποτε εχει να κανει καθαρα με το τροπο και τα χρηματα που θελει να ταξιδεψει ο καθενας μας!

Οταν για παραδειγμα, εγω περυσι το καλοκαιρι πηγα απο Μαδριτη Μαρακες και τα ρουχα που ηθελα να εχω μαζι μου ηταν ελαχιστα με καλυψε ανετα η χειραποσκευή κι ετσι αγορασα εισητηριο χωρις αποσκευη που μου στοιχισε μολις 34 € με επιστροφη για μια πτηση δυο ωρων, οταν στην καλυτερη των περιπτωσεων κι αυτο σε προσφορα το oneway εντος ελλαδος το βρισκεις 50 €
Στις μερες βεβαια που οι προσφορες πανε συννεφο θελει σωστη αποφαση και αναζητηση (κρινοντας ολες τις παραμετρους, πριν οργανωσεις ενα ταξιδι!
 
Δεν αντιλεγω σε αυτα που λες αλλα επειδη δεν εχω ασχοληθει με το θεμα εβλεπα 30-40 ευρω πτησεις και ελεγα δεν ειναι δυνατον να υπαρχουν. Τωρα βλεπω οτι υπαρχουν αλλα και παλι διακοπες εστω και ολιγοημερες δεν πας με αυτα τα χρηματα. Επισης πιστευω οτι "οτι πληρωνεις παιρνεις" και "το φτηνο πολλες φορες ειναι ακριβοτερο απο το ακριβο" για αυτο οπως ειπες θελει πολυ καλη αναζητηση και αποφαση.
 
Γι αυτο το εγραψα κι εγω προς ενημερωση ολων των λιγοτερων εμπειρων στα ταξιδια.
Εξαλου φιλε "hlias*" πολλοι Ελληνες αρχισαν να ταξιδευουν συχνοτερα μετα το 2000 με την εναρξη των δρομολογιων της ΕasyJet στην Ελλαδα (στην αρχη πιο επιφυλακτικα...) και φυσικα τα τελευταια χρονια και με την ανοδο και τις προσφορες της Aegean κι αλλων ακομα συχνοτερα. Επειδη μεγαλωσα στη Σαμο θυμαμαι στην 10ετια του '80 να ερχονται φιλοι μου με τσαρτερ απο Ολανδια, Αγγλια, Σκανδιναβια, Γερμανια και αλλες χωρες με πολυ φτηνα πακετα οταν για μας τοτε, ταξιδι στο εξωτερικο εμοιαζε απιαστο ονειρο και ηταν πανακριβο. Συνηθως παντως το διαστημα Οκτωβριου-Απριλιου για ταξιδια εξωτερικου (αν υπαρχει ανεση χρονου) ειναι η καλυτερη περιοδος και σχεδον παντα ολες οι αεροπορικες βγαζουν προσφορες. θα σε συμβουλευα λοιπον να κανεις subscribe στα newslleter των Εταιρειών που σε ενδιαφερουν εστε να μαθαινεις εγκαιρα τις προσφορες!
 
hlias*":c65dd7li said:
Δεν αντιλεγω σε αυτα που λες αλλα επειδη δεν εχω ασχοληθει με το θεμα εβλεπα 30-40 ευρω πτησεις και ελεγα δεν ειναι δυνατον να υπαρχουν. Τωρα βλεπω οτι υπαρχουν αλλα και παλι διακοπες εστω και ολιγοημερες δεν πας με αυτα τα χρηματα. Επισης πιστευω οτι "οτι πληρωνεις παιρνεις" και "το φτηνο πολλες φορες ειναι ακριβοτερο απο το ακριβο" για αυτο οπως ειπες θελει πολυ καλη αναζητηση και αποφαση.
City weekend όμως πας. ;)
 
Η χρεωση για τις αποσκυες λογικα αντιστοιχει σε ενα ατομο σωστα; Πλεον η χρεωση ειναι στα 34 ευρω δηλαδη 68 τα 2 ατομα. Συν αλλα 68 για επιστροφη 136 μονο οι αποσκυες οταν τοσο περιπου βγαινουν τα εισητηρια. Βαλε αλλα 10 ευρω χρεωση για συναλλαγη με χρεωστικη πιστευω πως ερχεται το ιδιο με της μη low cost εταιριες μην πω και ακριβοτερα. Σωστα τα λεω η κανω καπου λαθος;
 
Η χρέωση των €34 είναι για μια αποσκευή βάρους έως είκοσι κιλών για τις πτήσεις μετάβασης κι επιστροφής. Με €68 μπορείτε να πάρετε από μια αποσκευή (αν κατάλαβα καλά, θα ταξιδέψετε δύο άτομα). Σίγουρα η χρεωστική σου Visa δεν είναι Electron (η συναλλαγή με Visa Electron δε χρεώνεται επιπλέον);
 
Ξέρει κανείς γιατί σήμερα οι πτήσεις της Easy από Θεσ/νίκη για SXF και DTM φύγαν με καθυστέρηση 7 ωρες και 2 50' ωρες αντίστοιχα;
 
γεια χαρα .θα ηθελα να ρωτησω τελικα εαν εχει βγει ακρη με ποιες visa electron ελληνικων τραπεζων μπορει να γινει συναλλαγη χωρις χρεωση?ευχαριστω και sorry για το πιθανο off topic :thx:
 
Με τη χρεωστική "visa enter" (πρώην electron) της Alpha bank ΔΕΝ υπάρχει επιπλέον χρέωση
 
Top