LGHI/JKH Chios "Omiros"

Συμφωνώ απόλυτα,ειδικά με το θέμα της επέκτασης του διαδρόμου,έχει καταντήσει αστείο :evil: Πάνω απο 20 χρόνια η ίδια ιστορία χωρίς να έχει βρεθεί λύση απο κανένα...Αντίθετα μαγαζιά 'φύτρωσαν' δίπλα στον διάδρομο ακόμα και βενζινάδικα :rolleyes: Όσο για τον επιβατικό σταθμό(που είναι κι αυτός μαύρο χάλι),πρίν λίγες μέρες διάβασα σε τοπικές εφημερίδες οτι εγκρίθηκε η επέκταση-ανακατασκευή του...μακάρι αλλά μέχρι να το δούμε ούτε και γιαυτό μπορούμε να ειμάστε σίγουροι.

Χτές πάντως,σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης,η πτήση της Transavia δεν κατάφερε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο :?

Και οι 120 επιβάτες της χθεσινής πτήσης της Transavia από Ολλανδία θα θυμούνται της επίσκεψή τους στη Χίο για χρόνια αφού έφτασαν στις 10.00 το πρωί να είναι έτοιμοι για προσγείωση στο αεροδρόμιο, όμως λόγω της έκτασης και της υγρής κατάστασης του διαδρόμου δεν κατάφεραν, παρά την προσπάθεια των πιλότων να πατήσουν τελικά στη Χίο.
 
Πραγματικά όμως μου φαίνεται αδιανόητο νησί του μεγέθους της Χίου να μην έχει α/δ. Έχουν περάσει τόσα ΚΠΣ, βάλε και σπατόσημα και άλλα προγράμματα των ελληνικών κυβερνήσεων και η Χίος εν έτει 2011 δεν έχει α/δ. :wall:

Το "κρέμασμα" μάλλον πρέπει να ξεκινήσει απ' τους πολιτικούς του ιδίου του νησιού...
 
Απ' την μία πλευρά έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης οι πολιτικοί άρχοντες του τόπου κι απο την άλλη ο ανύπαρκτος κρατικός μηχανισμός/πολιτική αεροπορία,που τόσα χρόνια δεν μπορούν να βρούν μία χρυσή τομή στο θέμα των απαλλοτριώσεων των οικοπέδων που θα γίνει η επέκταση.Θα έλεγα οτι ίσως δέν υπάρχει και 'καλή θέληση' απο τους ιδιοκτήτες της γύρω περιοχής ώστε το θέμα να βρεί οριστική λύση :rolleyes:

Αλλαγή θέματος: Νέα αεροπορική εταιρία στην γραμμή Χίος-Αθήνα (το άρθρο είναι απο το http://myrovolos.gr/news/ και το βάζω σε παράθεση γιατί δεν λινκάρεται)

Μετά από σειρά επαφών και συζητήσεων του Αντιπεριφερειάρχη κ. Κ. Γανιάρη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας διαχείρισης αεροσκαφών AEROGENESIS AIR SERVICES (http://www.aerogenesis.net) κ. Χ. Λυκομήτρο ανακοινώνεται η δραστηριοποίηση της εταιρείας στη γραμμή Αθηνών – Χίου την προσεχή θερινή περίοδο.
Συγκεκριμένα κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο θα υπάρξει απογευματινό δρομολόγιο από Αθήνα προς Χίο κατά τις ημέρες Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.
Το δρομολόγιο θα εξυπηρετείται από αεροσκάφος AVRO RJ 112 θέσεων το οποίο η Εταιρεία ναυλώνει από την Ελληνική Εταιρεία Sky Wings.
Στις προθέσεις της εταιρείας είναι η επέκταση του δρομολογίου και τους επόμενους μήνες σε ετήσια πλέον βάση, κάτι που θα αναβαθμίσει ουσιαστικά την αεροπορική σύνδεση της Χίου με την πρωτεύουσα.
Το προσεχές χρονικό διάστημα προγραμματίζεται αναλυτική παρουσίαση της εταιρείας AEROGENESIS Air Services στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.
 
Dreamliner-X":lxccfc2z said:
Χτές πάντως,σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης,η πτήση της Transavia δεν κατάφερε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο :?

Και οι 120 επιβάτες της χθεσινής πτήσης της Transavia από Ολλανδία θα θυμούνται της επίσκεψή τους στη Χίο για χρόνια αφού έφτασαν στις 10.00 το πρωί να είναι έτοιμοι για προσγείωση στο αεροδρόμιο, όμως λόγω της έκτασης και της υγρής κατάστασης του διαδρόμου δεν κατάφεραν, παρά την προσπάθεια των πιλότων να πατήσουν τελικά στη Χίο.

Ανέβασε κάποιος Ολλανδός ένα βίντεο με την αποτυχημένη προσπάθεια προγείωσης.
 
Αλήθεια, έπρεπε να φτάσει ένα κλικ πριν το touch για να ανακαλύψει πως ο διάδρομος ήταν μικρός ή/και υγρός;;; :wall:
Ή δεν του "έκατσε" η τελική και σε συνδυασμό με το βρεγμένο έκανε ένα απλό και αδιάφορο και συνηθισμένο κατά τ'άλλα go-around και εμείς το τραβήξαμε τόσο που το λυσσάξαμε για την αναλγησία των τοπικών παραγόντων κλπ κλπ κλπ;;;
 
Για το συγκεκριμένο συμβάν δεν γνωρίζω τί μπορεί να έχει συμβεί ώστε να καταλήξει σε abort αλλά γενικώς θα ήταν πολύ καλύτερα αν το α/δ διέθετε μακρύτερο διάδρομο. Ίσως βοηθούσε σε αυτό το συμβάν, ίσως να φεύγανε και τα α/φη μαζί με όλες τις αποσκεύες των επιβατών, ίσως να δεχόταν ίδιο αριθμό πτήσεων αλλά με μεγαλύτερα α/φη, πολλά τα ίσως. Βέβαια, απ' αυτά που έχω διαβάσει εδώ μέσα, το α/δ έχει κι άλλα προβλήματα, εξίσου σημαντικά. Κρέμασμα θέλουν, indeed...
 
'Ομορφες οι εικόνες που μας μεταφέρει ο AEO761 με την Thomas Cook και την Transavia στο νησί :),δυστυχώς όμως τα προβλήματα στο αεροδρόμιο συνεχίζονται :rolleyes: Χτές ακυρώθηκε η πρωινή πτήση της Aegean λόγω περιορισμένης ορατότητας ενώ το Σάββατο η Astra είχε δύο ώρες καθυστέρηση εξαιτίας της άπνοιας και της υπερβολικής υγρασίας.
 
Στην Μυτιλήνη προσγειώθηκε το Σάββατο το τσάρτερ απο Νορβηγία λόγω των καιρικών συνθηκών στην Χίο και κάποιου μικροπροβλήματος στα flap.
 
να ρωτίσω κάτι σχετικά με το αεροδρόμιο της Χίου

το αεροδρόμιο δουλεύει όλο το 24ώρο τώρα ή όχι? μιας κι έχω την γαλατάδικη πτήση για Αθήνα, με βλέπω να ρίχνω έναν ύπνο εκεί, κι θέλω να ξέρω αν θα είναι ανοιχτό την νύχτα το αεροδρόμιο :)
 
Χθες βράδυ βρέθηκα στο Αεροδρόμιο της Χίου για μία μονοήμερη επίσκεψη στο Çeşme. Η εικόνα του αεροδρομίου είναι πραγματικά αποκαρδιωτική και απαράδεκτη, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα αεροδρόμιο με διεθνή κίνηση. Το κυλικείο ήταν αρχικά κλειστό και όταν άνοιξε ήταν τελικά άδειο από προϊόντα. Οι εργαζόμενοι εκεί έκαναν λόγο για ένα περιστατικό της SAS και με κόσμο που είχε μείνει εκεί τη νύχτα. Ο χώρος του check-in ήταν γεμάτος βαλίτσες. Άθλιοι χώροι εκδοτηρίων, ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα αναμονής. Το WiFi λειτουργούσε μέχρι την αρχική προειδοποιητική σελίδα, ότι η σύνδεσή μας δεν είναι ασφαλής και ότι η ΥΠΑ δεν ευθύνεται για τυχόν ζημιες. Το μόνο θετικό ήταν οι σχετικά καθαροί χώροι υγιεινής.

Καθόλου κολακευτική εικόνα για ένα τόσο ωραίο νησί όπως η Χίος.
 
Top