Air Baltic στην Ελλάδα

  • Thread starter jerry
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Πάντως εγώ εκπλήσσομαι από το πόσο επιτυχημένη μπορεί να είναι μία μικρή αεροπορική εταιρεία από μία βορειοευρωπαϊκή χώρα που εκμεταλλεύτηκε ευκαιρίες για εξάπλωση του δικτύου της και εδραίωση του brand name. Με ένα μικρό στόλο, κατάφερε και έβγαλε από τη μέση τη Lithuanian, έκανε επιπλέον hub στο VNO, έστησε ένα ενδιαφέρον δίκτυο προς Καύκασο, Μέση Ανατολή, Κεντρική Ασία και πρώην Σοβιετική Ένωση, προσφέροντας έτσι μία οικονομικότερη επιλογή σε σχέση με τη Lufthansa (και λιγότερο με την Turkish), έβαλε το όνομά της σε οτιδήποτε θα μπορούσε να έχει σχέση με τις ταξιδιωτικές ανάγκες του επιβάτη (όχι απαραίτητα προς τη Λετονία), όπως ταξιδιωτικά καρτοκινητά, λεωφορειακές συνδέσεις με αεροδρόμια, ταξί, ταξιδιωτικά γραφεία, υπεραστικές και διεθνείς οδικές μεταφορές, ενοικιάσεις αυτοκινήτων κλπ. Το σέρβις είναι από ανύπαρκτο έως μίνιμαλ, αλλά συνήθως ό,τι δώσεις παίρνεις (εν αντιθέσει προς τις εδώ εταιρείες όπου δίνεις πολύ περισσότερα σε σχέση με τις μέτριες υπηρεσίες που στο τέλος σου προσφέρονται).
 
Κοίταζα πριν λίγο για πτήση προς τη Ρίγα τον Φεβρουάριο και η μία που είχε ήταν μέσω Ρώμης και κόστιζε 530€ :wall:
 
http://blog.airbaltic.com/2010/10/18/vo ... l-concept/

η Air Baltic ζητά την βοηθεια μας για να διαλέξει το πως θα είναι το νέο τερμιναλ της στην Ρίγα

ωραία πάντως η κινήση τους :D

υγ1 το πρώτο το 8ο κι το 10ο project μου αρέσει
υγ2 το Fokker τους τι λέει? μιας κι θα ταξιδεψω μαζί του σε λίγες μέρες :)
 
Ωραία κίνηση μπράβο στην Airbaltic.
Ταξίδεψα σε ένα από τα fokker τους από Στοχόλμη για Riga πριν 2 χρονια. Καλή εμπειρία αν k προτιμώ τα DasH-300 που για μένα είναι η υπέρτατη εμπειρία για λάτρεις ελικοφόρων επιβατικών. Δώσε βάση στον ήχο του κινητήρα κατά την διάρκεια του ΤΟ, αξίζει.
 
μια τελευταία ερώτηση

για την χειραποσκευή στην Air Baltic, είναι αυστήροι ή όχι? δηλ μπορώ να πάρω 2 χειραποσκευές μαζι μου?
 
Στη Ρίγα θα σε ξεσκίσουν.
 
Αυτή η εταιρεία με εκπλήσσει με τις πολύ ακριβές τιμές που έχει,και ας χαρακτηρίζεται ως low cost.Ήθελα να πάω στη Ρίγα για 5 ημέρες στο τέλος Μαΐου και η τιμή που δίνει είναι 198€ + 30€ οι αποσκευές,όταν με ενδιάμεση στάση και άφιξη νωρίτερα στη Ρίγα βρίσκω με τα ίδια ή λιγότερα και με αποσκευές.
 
Άλλη μια εταιρεία που έρχεται στον ΕλΒεν και αντιμετωπίζει προβλήματα στα οικονομικά. 18,3 εκατ. ευρώ ζημιές είχε η εταιρεία το πεντάμηνο του 2011. Ο ανταγωνισμός που εντείνεται στην περιοχή της Βαλτικής δημιουργεί προβλήματα στην εταιρεία. Ελπίζω να μην την χάσουμε από την Αθήνα.

http://www.centreforaviation.com/news/2 ... nter/page1
 
Ασχημα τα πράγματα για την Αθήνα...
Στο καλοκαιρινό πρόγραμμα του 2012 (προς το παρόν τουλάχιστον) δεν περιλαμβάνεται η Αθήηνα στους προορισμούς.

Following Routes operating during Summer season are cancelled for the moment. There may be a possibility of reinstatement in the coming months:
Riga – Athens

:arrow: http://airlineroute.net/2011/10/18/bt-s12update1/

Κρίμα γιατι είχα ταξιδέψει 4 φορές με Air Baltic και είχε πολύ καλή εξυπηρέτηση, on time πάντα, φιλικότατα πληρώματα, γενικά δεν είχα δει κακό στην εταιρία... :(
 
Top