Planespotting @ ZRH

flying Doc

Concorde-Class-Member
Εγγραφή
22/04/2007
Μηνύματα
1.771
Likes
181
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
EBBR
Είναι γνωστό ότι η Ζυρίχη, έχει μαζί με το AMS ένα από τα πλέον spotters friendly αεροδρόμια. Το Οbservation Deck στο Terminal E, προσφέρει ατελείωτες ώρες φωτογραφικής απόλαυσης, τα ramp tours επίσης και η κίνηση είναι πέρα από αξιοπρεπής.

Από τον Δεκέμβρη του 2012, αν όλα πάνε κατ' ευχήν, που δεδομένης της ελβετικής ακρίβειας δεν αμφιβάλω καθόλου, ξανανοίγει το Terminal B (2) και μαζί του το observation Deck. Σύμφωνα με τον Gerardo Domingues, που διατηρεί ένα καταπληκτικό site σχετικά με το spotting στη Ζυρίχη, αν και το Terminal 2 είναι πιο μακρυά από τους διαδρόμους σε σχέση με το Ε, προσφέρει στιγμές σαν κι αυτήν , μιας και βρίσκεται κοντά στο rotation point και του 16-34 & του 10-28.

Πηγές: http://www.zurich-airport.com/desktopde ... tabid-269/
http://www.zurich-airport.com/Portaldat ... 110_EN.pdf

Δεδομένου ότι τον Γενάρη, γίνεται το καθιερωμένο World economical Forum, του χρόνου από 25-29/1/2012 και μαζεύονται αεροπλάνα από όλον τον κόσμο, πιστεύω ότι είναι μια καλή ευκαιρία για ξεπάγιασμα στις Ταράτσες του Kloten...
 
Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες! Σκέφτόμουν κι εγώ να κάνω ένα aviation-oriented ταξίδι και η Ζυρίχη φαίνεται να είναι ένας πολύ καλός προορισμός. Δεν έχω ξαναπάει στην πόλη, αλλά από φίλους γνωρίζω ότι είναι πιο όμορφη τον χειμώνα. Οπότε βλέπω τέλος Ιανουρίου να ξεπαγιάζω κι εγώ στο Kloten :mrgreen: !
 
flying Doc":flc9mixv said:
...Δεδομένου ότι τον Γενάρη, γίνεται το καθιερωμένο World economical Forum, του χρόνου από 25-29/1/2012 και μαζεύονται αεροπλάνα από όλον τον κόσμο, πιστεύω ότι είναι μια καλή ευκαιρία για ξεπάγιασμα στις Ταράτσες του Kloten...
Anasair":flc9mixv said:
...Οπότε βλέπω τέλος Ιανουρίου να ξεπαγιάζω κι εγώ στο Kloten :mrgreen: !
Μήπως να το δούμε λίγο πιο ζεστά και να "δράσουμε" με σχέδιο;
 
Θα προωθηθεί στους αρμόδιους (αν και θ ατο διαβάσουν σίγουρα) και ελπίζω να έχουμε απάντηση. Πάντως τα group για εκείνες τις ημέρες "κλείνουν" από νωρίς (μέσα Νοέμβρη το αργότερο). Για φέτος που το έψαχνα σχεδόν τελευταία στιγμή, υπήρχε "ανοιχτή" ώρα 2 μόνο μέρες κι αυτές κάπου πολύ πρωϊ (επειδή δεν τις ζητούσε κανένας)
 
τέτοια να μου λέτε, εσείς να κάνετε σποττινκ κι εγώ να κάθομαι να διαβάζω χημεία 1. πρέπει να βρίσκεται κάθε χρόνο κάτι να με γονατίζετε? μια το Sint Marteen τώρα Kloten!

καλά, θα σας δείξω εγώ, θα δείτε τι θα πάθετε! :twisted:
 
Πάντως, αν βαρεθείτε από το πολύ spotting και πεινάσετε κιόλας, μπορείτε να επισκεφθείτε και αυτό το εστιατόριο, για να απολαύσετε λίγο "αεροπορικό" φαγητό.
 
Καλό ταξίδι και καλό βόλι στο τιμ που αναχωρεί για ZRH με το 77W :cool: Aναμένουμε ραπόρτα :D
 
Top