Ενοχλητικοί Συνεπιβάτες

Λογικά θα υπάρχουν πολλές εξαιρέσεις.Εντάξει,αν κάποιος στη διάρκεια της πτήσης κάνει βλακείες,σηκώνεται και μετακινείται στους διαδρόμου ενοχλώντας τον κόσμο αλλά και θέτοντας την ασφάλεια του σε κίνδυνο,λογικό είναι να υποστεί κυρώσεις.
 
Τα 'χουν χάσει τελείως εκεί πέρα (σιγά το νέο, αλλά σε τέτοιο βαθμό δεν το περίμενα).
 
Φετος το πασχα.Προορισμος Γενευη μεσω Ρωμης με alitalia.Φευγουμε απο Θεσσαλονικη γεματο το Α320 ολα καλα.Το ιδιο και απο Ρωμη για Γενευη.Η επιστροφη απο Γενευη για Ρωμη μου θυμισε πενταημερη εκδρομη με κτελ.Πρεπει να ειμασταν 5% ξενοι και 95% ελβετοι.Ε αυτοι οι ανθρωποι δεν σταματησαν να μιλανε ουτε στιγμη.Στο taxi, κατα την απογειωση, εν πτηση και φυσικα κατα την προσγειωση!Να φωναζουν δυνατα να γελανε κλπ.Δεν το περιμενα απο ελβετους.
 
Λοιπόν.Πενταήμερη στην Βαρκελώνη.Μάρτιος και πτήσεις το χάραμα.Νύστα όμως δεν υπάρχει.Αν και πολλά σχολεία πηγαίνανε με τσάρτερ από το SKG,εμείς για έναν περίεργο λόγο έπρεπε να πετάξουμε με Swiss και μέσω Ζυρίχης.Δυστυχώς παραπάνω έξοδα αλλά για εμένα που θα περνούσα περισσότερες ώρες σε μέρη που αγαπάω ήταν ωραία.

SKG-ZHR
Η πτήση στις 4 το πρωί και ακριβώς επάνω στην αλλαγή ώρας του Μαρτίου.Νωρίς νωρίς αλλά η ανυπομονησία έδινε κίνητρο σε όλους να μείνουν ξύπνιοι αφού ήταν μαζεμένες και παρέες.Εγώ δυστυχώς είχα χωριστεί από το μοναδικό φίλο που είχα για παρέα.Γενικά τίποτα το ιδιαίτερο αλλά πολλές φωνές και γέλια και παρατηρήσεις από τους άλλους επιβάτες.Εγώ προτίμησα να ακούω μουσική,να κοιμηθώ και να απολαύσω την πτήση.Ο φίλος πριν την πτήση μου είπε χαρακτηριστικά ότι θα ακούσει μουσική,μετά από 10 λεπτά κοιμήθηκε.Έκατσε με την πιο ενοχλητική συμμαθήτρια του group.Tο αεροπλάνο ευτυχώς δεν ήταν γεμάτο από κόσμο και εμείς καθόμασταν στις πίσω σειρές ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες μπροστά.

Οι 2 άλλες πτήσεις δεν είχαν τίποτα το ιδιαίτερο.

ZHR-SKG
Κατά τις 10 το βράδυ και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το τελευταίο σκέλος της εκδρομής.Για κάποιον λόγο η όρεξη ήταν πολύ μεγαλύτερη από την αρχική πτήση.Bρήκαμε και άλλο ένα σχολείο που γυρνούσε από Ολλανδία και άρχισαν οι σκηνές απείρου κάλους.Το αεροπλάνο γεμάτο αυτήν την φορά.Όλοι αρχίσαν την φασαρία με τις αεροσυνοδούς να προσπαθούν να ηρεμήσουν τον κλίμα καθώς οι άλλοι επιβάτες έκαναν παράπονα.
Εγώ έκατσα δίπλα σε έναν τυπάκο που δεν πάω καθόλου και είναι βλαχαδερό φουλ.Οι αεροσυνοδοί μας πρόσφεραν ένα σάντουιτς και αναψυκτικό και ο τυπάκος με χαρακτηριστική αγένεια έφαγε 3 σάντουιτς και ήπιε 2 coca-cola.Σε φάση που ήθελα να τον δείρω.
Το αποκορύφωμα ήταν μόλις άλλαξε η μέρα.Ένα παιδί είπε ότι έχει γενέθλια και 60 περίπου άτομα αρχίσαν να τραγουδάνε "Happy birthday to you" και να ανάβουν αναπτήρες και να τους κουνάνε,κάτι για το οποίο οι υπόλοιποι επιβάτες δικαιολογημένα άρχισαν να φωνάζουν καθώς αυτό είναι επικίνδυνο.
-Sir,please be more quiet.
-Γιατί αλλιώς μωρή τι θα μου κάνεις;
Δείξαμε για άλλη μια φορά πόσο κάφροι είμαστε οι έλληνες επιβάτες.Και όλα αυτά με την ανοχή των συνοδών.Κρίμα γιατί δεν απόλαυσα την πτήση.Πρέπει να ήμουν ο μόνος που γούσταρα τόσο πολύ τα αεροπλάνα από το group.

Όσο για τον φίλο μου,στις 3 από τις 4 πτήσεις καθόταν δίπλα από την ίδια κοπέλα και δεν την πάλευε καθόλου. :D :D
 
Rosstrobon":38prw581 said:
και να ανάβουν αναπτήρες και να τους κουνάνε,

Πως πέρασαν οι αναπτήρες από το security check της Ζυρίχης ? Επειδή πετάω σχεδόν αποκλειστικά με Swiss, ο έλεγχος στη Ζυρίχη είναι από τους πιο "σκληρούς" που έχω συναντήσει...

Για να επιβεβαιώσω τα λεγόμενα του νέου μας φίλου, δυστυχώς η LX1850 είναι από τις πιο ντροπιαστικές για την Ελάδα, πτήσεις. Η καφρίλα των "συμπατριωτών" μας μέσα κι έξω από το αεροπλάνο ΔΕΝ περιγράφεται. Ευτυχώς πετάω στη C οπότε δε γίνομαι μάρτυρας τέτοιων περιστατικών, αν και μια φορά που η F/A μας καλωσόρισε στα Ελληνικά (ήταν μισή Ελληνίδα) και δέχτηκε κοροϊδευτικά σχόλια από τους "Ελληνάρες" δεν άντεξα και επενέβην (ευτυχώς ήταν παρόν κι ο Κ2 και δε δόθηκε συνέχεια). Επίσης στο Gate προσπαθώ όσο γίνεται να μην περνάω για Έλληνας (εκτός κι αν συναντήσω κάποιον γνωστό) γιατί πραγματικά ντρέπομαι με τα όσα λέγονται, ειδικά από τους "ειδήμονες" της αεροπορίας.
 
Καλημέρα Γιατρέ.Θανάσης το μικρό μου για να με γνωρίζετε από εδώ και πέρα. :) '

Και εγώ απορώ πως πέρασαν οι αναπτήρες καθώς ο έλεγχος στην Ζυρίχη ήταν ότι καλύτερο έχω συναντήσει στην Ευρώπη και άσχετο αλλά οι υπάλληλοι ευγενικότατοι.Πραγματικά ντροπή για την Ελλάδα αυτή η πτήση.Στην πτήση ZHR-BCN μάλιστα,η επικεφαλής αεροσυνοδός(για τυχόν λάθη συγχωρέστε με,δεν ξέρω ακόμα καλά τους όρους) ήταν Ελληνίδα και μόλις κατάλαβε ότι είμαστε Έλληνες ντροπιάστηκε κάπως,συγχύστηκε.Λογικά θα ήξερε από το παρελθόν. :D

Κρίμα πάντως να γίνονται τέτοια πράγματα.Εγώ από κάποια φάση και μετά άρχισα να ντρέπομαι για το όλο σκηνικό.
 
Επιβεβαιώνω πλήρως τα παραπάνω και στην πτήση από Amsterdam για Αθήνα με KLM. Καφρίλα μέχρι εκεί που δεν πάει (ειδικά η βραδινή πτήση). Ο λόγος; Κυρίως γκρουπ, ηλικιών 50+, δεν ξέρω από ποιό χωριό της Ελλάδας... καθόσον μέσα στο αεροπλάνο συμπεριφέρονται σαν βλάχοι. Φωνές, διαμαρτυρίες γιατί η κυρία Τασία δεν έκατσε μαζί με την κυρία Πόπη, κοκ. Το συγκλονηστικότερο όλων στο τελευταίο ταξίδι μετά την επιβίβαση και πριν το pushback μια εκ του γκρούπ ήθελε να πάρει το μικρόφωνο που αεροπλάνου για να μιλήσει στις υπόλοιπες του γκρούπ. (Φαίνεται νόμιζαν ότι βρισκόντουσαν σε κανένα πούλμαν του "Περιηγητή" ή του "Παυσανία" (οι παλιότεροι θα θυμούνται), και έρχονται από διακοπές στα Καμένα Βούρλα!!! Φυσικά η αεροσυνοδός δεν το επέτρεψε και η πιο "ξύπνια" ελληνίδα και "ξενόγλωσση" της παρέας ξεκινά έναν καβγά γιατί δεν της δίνουν το μικροφωνο να μιλήσει!!! Ευτυχώς η chief steward πιο ψύχραιμη παρενέβη και ηρέμησε την κατάσταση. Αν ήμουν εγώ στη θέση της, επιτόπου θα είχα καλέσει αστυνομία να την μαζέψει. Δυστυχώς με κάτι τέτοιες συμπεριφορές αυτοξεφτιλιζόμαστε σαν λαός. Θα πρέπει να τονίσω ότι ταξιδεύω πάρα πολύ τόσο εντός όσο και εκτός Ευρώπης και τέτοια κατάσταση (ή κάπως παρόμοια) έχω συναντήσει μόνο σε πτήσεις προς όχι τόσο ανεπτυγμένα κράτη (Surinam, κτλ.). Περαιτέρω αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι αυτή η φασαρία γίνεται κυρίως στα ταξίδια επιστροφής, και το αποδίδω στην ψυχολογία. Στην αναχώρηση τέτοιας φύσης άτομα είναι πιο φοβισμένα επειδή βγαίνουν εκτός Ελλάδας και είναι μαζεμένοι. Στον γυρισμό, και αφού μπουν στο αεροπλάνο όπου θεωρούν πλέον ότι ήδη βρίσκονται με το μισό πόδι στην Ελλάδα, ξεδιπλώνουν όλο τους το χαρακτήρα ξεσπούν μετά την αυτοσυγκράτηση που είχαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, επανέρχεται το συναίσθημα ότι "είμαι Ελληνάρας και ...αμα λάχει γ... τους πάντες γιατί εγώ έχω ιστορία ενώ αυτοί δεν έχουν"... αρχίζουν οι χαζές ειρωνίες και φυσικά το αεροπλάνο γεμίζει με παντογνώστες κάθε ζητήματος αεροπορικού μέχρι ότι να ναι. Το καλύτερο δε που έχω ακούσει είναι εξήγηση γιατί αργεί να φύγει το αεροπλάνο; Απάντηση; Γιατί έχει πολλές βαλίτσες να φορτώσει και προσαρμόζουν ένα προσάρτημα κάτω από το αεροπλάνο για να φορτωθούν οι βαλίτσες εκεί!!! Πάλι καλά που δεν του έβαλαν ρυμούλκα.

Υ.Γ. Ως προς τους αναπτήρες που διάβασα παραπάνω, επιτρέπονται να τους φέρεις πάνω σου, όπως και τα τσιγάρα. Να τους ανάψεις δεν επιτρέπεται. Ο αναπτήρας όμως δεν είναι στα απαγορευμένα αντικείμενα
 
Πιστεύω πώς δεν θα ήταν καθόλου υπερβολή να απαγορευτούν τα διεθνή αεροπορικά ταξίδια στους Έλληνες(είτε έχουν ελληνικό διαβατήριο, είτε όχι, αρκεί και μόνο το ελληνικό όνομα), απλά και μόνο λόγω τέτοιων συμπεριφορών. ;) ;)
 
Ελπίζω πώς αυτό που προτείνεις είναι απλώς "κακό χιούμορ".

Πάντως η φάση με την κυράτσα που ήθελε να μιλήση στο μικρόφωνο τού PA είναι all the money.....
 
Φανταζομαι τετοιου ειδους συμπεριφορες στην αμερικη σε βαζουν αυτοματα στην black list και δεν προκειται να ξαναπεταξεις ποτε.
 
Top