Παραίτηση στην Olympic Air

MerNion":ktj6pimw said:
Μέρος της ανακοίνωσης που έβγαλε στο site του...

...κρίνω πλέον ότι πρέπει να δοθεί ο χρόνος και ο χώρος στον βασικό μέτοχο των δύο εταιρειών να προσδιορίσει εκείνος την μελλοντική τους πορεία αξιοποιώντας -θέλω να πιστεύω- την δυναμική που έχει ήδη θεμελιωθεί.

Νομίζω ότι αυτό τα λέει όλα, κάπου υπήρξε διαφωνία
 
mxnk":23m0ka6b said:
Σύμφωνα πάντα και με πληροφορίες του ῾αγαπημένου᾽ δημοσιογράφου της MIG στο Banking News, την Πέμπτη αναμένονται ανακοινώσεις από τον Βγενόπουλο για το Plan B της MIG.

Είχαμε καμια εξέλιξη; Εγώ δεν βρήκα τίποτα σχετικά αλλά ίσως βγουν αύριο ανακοινώσεις..
 
Με όλα αυτά που γίνονται, λογικό μου φαίνεται! Ευχαριστώ mxnk! Αναμένουμε νέα από βδομάδα και σε 2-3 εβδομάδες πρέπει λογικά να βγουν και τα αποτελέσματα του 9μήνου..
 
Είναι πολλά τα κομμάτια του puzzle...
 
Πολλές αλλαγές γίνονται στον όμιλο τελευταία. Πρώτα παραιτείται ο Καρακαδάς και από την Singular με μια δήλωση που υποδεικνύει δυσαρέσκεια για τα πιθανά σχεδία της εταιρίας και τώρα όλα όσα ακούγονται για τον Βγενοπουλο. Κατι ετοιμάζεται και πρέπει να αφορά κατά κόρων την Ολυμπιακή. Δεν το έχω πολύ με τα πολιτικόοικονομικά, αλλά εύχομαι να μην επηρεαστούν για άλλη μια φορά οι υπάλληλοι.
 
θα μιλήσω πάλι με ένα μικρο γρίφο - ερώτηση
και ερωτώ: Μιας και το νέο που περιμένουμε και είναι έτοιμο--- θα σκάσει την επόμενη εβδομάδα?
 
Αν και δεν έχει άμεση σχέση με την αεροπορία και την Olympic Air νομίζω πως έχει ενδιαφέρον...

Η επίσημη ανακοίνωση του Βγενόπουλου δεν έχει γίνει ακόμα, οι φήμες όμως έχουν αρχίσει κατ᾽ αρχήν για το διαχωρισμό της Τράπεζας από την MIG.

Παραθέτω το πλήρες άρθρο της Κυπριακής εφημερίδας Φιλελεύθερος γιατί στο link δεν εμφανίζεται ολόκληρο

ΚΟΡΥΦΩΝΟΝΤΑΙοι εσωτερικές διεργασίες στη Μarfin μετά την αποχώρηση του Ανδρέα Βγενόπουλου από τη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Συγκροτήματος και δεν αποκλείεται σε σύντομο χρονικό διάστημα να καταγραφούν αλλαγές σε πρόσωπα και ρόλους στον Όμιλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλαγές που προωθούνται σε όλα τα επίπεδα θα έχουν ως βασικό στοιχείο την επιστροφή της Τράπεζας στις κυπριακές της ρίζες. Υπάρχει σημαντική πιθανότητα σύντομα να φύγει το όνομα Μarfin από τον Όμιλο και να επανέλθει η παλιά ονομασία Λαϊκή Τράπεζα που είναι ταυτισμένη με την Κύπρο. Το ίδιο αναμένεται να γίνει και στο δίκτυο στην Ελλάδα αλλά σε μεταγενέστερο στάδιο και αφού ολοκληρωθούν οι ευρύτερες αλλαγές προσώπων στον Όμιλο. Οι εξελίξεις ενδέχεται να τρέξουν το επόμενο χρονικό διάστημα, πάντα στο πλαίσιο επιστροφής της Τράπεζας σε έναν κυπροκεντρικό χαρακτήρα.

Η διαχείριση που έγινε από την πλευρά της Ελλάδας είναι όπως φαίνεται το «κλειδί» των ανατρεπτικών εξελίξεων και ειδικά μετά το «ξεσκόνισμα» του δανειακού χαρτοφυλακίου της Μarfin από την Κεντρική Τράπεζα. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να ανακοινωθεί ότι ο Παναγιώτης Κουννής αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος των εργασιών στην Κύπρο, με πολύχρονη τραπεζική εμπειρία, αναλαμβάνει και την Ελλάδα. Τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Μαρφίν Εγνατία κατείχε ο Ηρακλής Κουνάδης, ο οποίος δήλωσε παραίτηση από την Τράπεζα. Τις κινήσεις που γίνονται στον όμιλο παρακολουθεί με διακριτικότητα η Κεντρική Τράπεζα που θέλει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της να διασφαλίσει τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος στην Κύπρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα αλλαγής προσώπων στον Όμιλο της Μarfin θα κλείσει τις επόμενες λίγες εβδομάδες. Στην πιο δύσκολη οικονομική φάση της Κύπρου, τόσο η εποπτική Αρχή όσο και το κράτος δεν θα ήθελαν να μένουν ανοιχτά μέτωπα που μπορεί να διαταράξουν τη λειτουργία του Ομίλου και να δημιουργείται παρατεταμένο κλίμα αβεβαιότητας. Προχθές ο οίκος Μoody’sυποβάθμισε κατά τρεις βαθμίδες την Τράπεζα τονίζοντας την αυξημένη έκθεσή της στην Ελλάδα και την πιθανότητα κρατικής στήριξής της.

http://www.philenews.com/el-gr/Oiko...aiki-trapeza-me-allages-prosopon-kai-onomatos
 
Top