LGAV satelite terminal

Σε αυτή τη σελίδα υπάρχει μια φώτο (2η σειρά, τελευταία δεξιά) δείχνει τον υπόγειο διάδρομο.
 
Re: LGAV/ATH Athens "Eleftherios Venizelos"

Ρε παιδιά! Μια ερώτηση γιατί θα σκάσω ! Στο δορυφορικό terminal δεν έχω πάει ποτέ? Μπορεί να μου πει κανείς ΠΩΣ ΠΑΣ ΕΚΕΙ?
 
Re: LGAV/ATH Athens "Eleftherios Venizelos"

Καλησπερα για πας εκει θα πρεπει να εχεις αναχωρηση απο εκει αλλα εδω και 1,5 χρονο λογω οικονομιας εχει κλεισει να πηγαινεις απο μεσα και μονο παρκαρουν τα αεροπλανα εκει ΟΑ/HELLENIC IMPERIAL AIRWAYS/AEOLIAN κλπ. :D :D :D
 
Re: LGAV/ATH Athens "Eleftherios Venizelos"

Καλησπέρα. Εγώ μια φορά είχα πάει στο sattelite το 2005 σε charter πτήση. Υπάρχει ένας τεράστιιοοοοοοοοοοοοοοοοοοος υπόγειος διάδρομος που σε οδυγεί εκεί απο το main terminal. Περισσότερα δεν θυμάμαι. Επίσης εκεί συχνάζουν Viking, Imperial, Aeolian, ex-OA, μερικά goverment και VIP και γενικά CHARTER :great:
 
Re: LGAV/ATH Athens "Eleftherios Venizelos"

Καλά τα λόγια τα ωραία αλλά γιατί δεν λέμε και τα αρνητικά. Διαφημίζουμε ότι 11 εταιρείες άρχισαν δρομολόγια από/προς ATH αλλά που λένε πόσες έφυγαν το 2011 > airarabia, Estonian, Donbassaero, Finnair, PIA, Thai, Uzbekistan ή όπως και με την Darwin-Baboo & Carpatair ή και τα άλλα αποδημητικά πουλιά που δεν ξέρουμε εάν επιστρέψουν την άνοιξη. Τέλος η Singapore που μπορεί να μην έφυγε αλλά υποβάθμισε την παρουσία της αφού πετά μέσω IST που πραγματικά αναδεικνύεται σε αναμφισβήτητο hub της περιοχής.
Καλά τα λόγια τα ωραία…. Αλλά προσωπικά δεν νομίζω ότι φταίει η Κρίση που το βρήκαμε σαν φάρμακο και το λέμε για κάθε αποτυχία μας. Το ΕλΒεν δεν έχει επεκτατική πολιτική και έχει δίπλα του δύο σημαντικούς εχθρούς το FCO και το IST. Αλλά πρωτίστως λείπει η πολιτική γιατί πριν χρόνια ποιος θα υπολόγιζε τις Αραβικές εταιρείες ή ποιος θα περίμενε τέτοια ανάπτυξη από την THY.

Υ.Γ. Όσο για το δορυφορικό τέρμιναλ δεν χάνεις και τίποτα, είναι εγκαταλειμμένο αλλά και όταν υπολειτουργούσε καλύτερα να μην ήσουν εκεί.

http://atwonline.com/airports-routes/ar ... risis-1102
 
Re: LGAV/ATH Athens "Eleftherios Venizelos"

απο το main terminal ξεκιναει ενας αρκετα μακρυς υπογειος διαδρομος ο οποιος εχει και κυλιομενους (δυο ή τρεις) και ειναι εντονα βαρετος απο οτι θυμαμαι δηλ.ολολευκοι τοιχοι με εντονο φωτισμο και χωρις απολυτως καμμια διακοσμηση ή εστω καποια διαφημηση να σπαει τη μονοτονια. χρειαζεσαι περιπου 10 λεπτα περπατημα για να βρεθεις στο επιπεδο των gates. το κτιριο εσωτερικα δεν εχει σχεδον τιποτα, νομιζω ειχε απλα ενα μαγαζακι με ψιλικα και τιποτα αλλο και φυσικα δε χωραει καμμια συγκριση με satellites αλλων αεροδρομιων.

απο το δορυφορικο terminal ετυχε και εκανα την πρωτη post 9/11 πτηση μου για LGW με ενα 737 της Astraeus (ακομα αναρωτιεμαι αν πιλοτος ηταν ο Bruce...).
 
Re: LGAV/ATH Athens "Eleftherios Venizelos"

Αν θυμάμαι καλά είχα διαβασει κάποτε “στον υπόγειο διάδρομο υπάρχει υποδομή για τη μελλοντική κατασκευή μεταφορικού συστήματος τύπου τραίνου για τη μετακίνηση μεταξύ όλων των terminal του αεροδρομίου"

Το κείμενο είναι από μνήμης οπότε μην πυροβολείτε...

Να προσθέσω ότι ο διάδρομος έχει πυκνές και εμφανείς κολώνες όταν περνάει κάτω από τους τροχοδρόμους και τους χώρους στάθμευσης των αεροπλάνων.

Πέρασα και εγώ μία φορά από το Satelite για πτήση Αθήνα Λονδίνο Αθήνα με την FlyGlobespam... Φτηνό εισιτήριο αλλά αυτό που έμεινε ήταν οι συνταξιδιώτες μας: Στο Αθήνα Λονδίνο παντελώς φέσι βρομάγανε μπύρα και κοιμόντουσαν ενώ στη δική μας επιστροφή Λονδίνο Αθήνα ενθουσιασμένοι για τις διακοπές τους που ξεκίναγαν :p

Και όταν λέω Λονδίνο εννοώ Stansted :mad:
 
Re: LGAV/ATH Athens "Eleftherios Venizelos"

Γεια σας και καλο μηνα

Επισης πεταγε η Swissair και η SABENA το 2001 πριν κλισει και απο το δορυφορικο, ειχε και Swissport lounge απ οτι θυμαμαι
εφευγα απο εκει και η διαδρομη στον υπογειο διαδρομο ηταν ατελειωτη

Κριμα μπορουσε ανετα να γινει loco terminal να δουμε τι θα γινει το 2012 παντως η USAIRWAYS θα πεταει παλι το καλοκαιρι
 
Γνωρίζει κανένας εάν τελικά χρησιμοποιείται το satellite terminal; Παρά το ότι η περίοδος αυτή, είναι περίοδος με υψηλή κίνηση, δεν παρατήρησα κάποια αεροπορική να το χρησιμοποιεί (είχα ακούσει για U2, VY, HG), όπως ακουγόταν ότι σχεδίαζε ο ΑΙΑ την επανενεργοποίησή του.
 
Ναι εχω πετύχει δυο φορές την Vueling να φεύγει απο τις Α35/Α36
 
Top