Προσωρινά προβλήματα προκάλεσε μπλακάουτ στο ΗΕR

  • Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας

Akis

Administrator
Staff member
Εγγραφή
22/11/2002
Μηνύματα
5.138
Likes
389
Περιοχή
Dortmund
Website
www.airliners.gr
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
ANA
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
EDLW
Από το ΑΠΕ:

Ένταση επικράτησε το πρωί του Σαββάτου στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου, λόγω μπλακάουτ που διήρκεσε κοντά στα 45 λεπτά. Η βλάβη, που δεν οφειλόταν στη ΔΕΗ, τελικά αποκαταστάθηκε και το αεροδρόμιο επέστρεψε στους κανονικούς του ρυθμούς.

Η διακοπή ρεύματος σημειώθηκε στις 10:15 το πρωί και διήρκεσε μέχρι τις 11:00. Σύμφωνα με πληροφορίες, η βλάβη δεν οφειλόταν στη ΔΕΗ αλλά στο βοηθητικό σύστημα ηλεκτροδότησης που διαθέτει το αεροδρόμιο, αφού «έπεσε» ένα θερμικό ρελέ, με αποτέλεσμα να έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις στο σύστημα και να μην μπορέσουν να λειτουργήσουν οι γεννήτριες.

Έτσι, για 45 λεπτά δεν μπορούσε να γίνει ο έλεγχος επιβίβασης, αλλά και οι αποβιβασθέντες δεν είχαν τη δυνατότητα να πάρουν τις αποσκευές τους, αφού δεν λειτουργούσαν οι ταινίες μεταφοράς τους. Η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος δεν επηρέασε τον πύργο ελέγχου –αφού διαθέτει δικό του, αυτόνομο σύστημα ηλεκτροδότησης- έτσι οι αναχωρήσεις και οι αφίξεις των αεροσκαφών έγιναν κανονικά.
 
Hehehehehe kai me tetoia zesti den eixe kai air condition :D :D

Parauta to HER einai to kalutero aerodromio stin ellada :D To mono pou xreiazete einai na fugei to stratopedo kai na ginei ena neo superterminal ktlp ktlp kai ola kala ....Poio kasteli! An theloun na fugoun oi katoikoi tis Alikarnassou! To aerodromio den paei pouthena! :D Asxeto me to thema osa eipa alla telos panton....na anaferoume oti to domestic meros tou terminal exei gremistei teleios kai otan xtisei tha exei kai internet cafe-mallon easyeverything-a kai to HER einai to proto meros opou exoume ta nea bar ktlp tis Everest-Olympic Catering.....Megali diafora apo palia!!! As elpisoume oti i N.O.A tha exei tin idia "anodo" poiotitas :D
 
Ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Γιώργος Αλεξάκης ανακοίνωσε χθες ότι από τις 13 Ιουνίου 2003 άρχισε για πρώτη φορά στο λιμάνι του Ηρακλείου, αλλά και στην Ελλάδα η διενέργεια παροχής υπηρεσιών εξυπηρέτησης επιβατών εκτός αεροδρομίου για τους επιβάτες που αποβιβάζονται από κρουαζιερόπλοιο και συνεχίζουν για πτήση στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Με τη νέα αυτή υπηρεσία, που προβλέπεται εδώ και καιρό στους σχετικούς κανονισμούς της χώρας μας, επιτυγχάνεται η λειτουργική διασύνδεση λιμανιού και αεροδρομίου Ηρακλείου, αξιοποιώντας την κοντινή απόσταση των βασικών πυλών του νησιού. Οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων που έχουν σαν αφετηρία και τερματισμό, το λιμάνι του Ηρακλείου, μπορούν πλέον να παραδίδουν τις αποσκευές τους στο λιμάνι, να παίρνουν κάρτα επιβίβασης για το αεροπλάνο και να αξιοποιούν περιηγητικά στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή της τον ενδιάμεσο χρόνο, μέχρι την αναχώρησή τους με αεροπλάνο από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

"Επειδή, η περίπτωση του λιμένος Ηρακλείου είναι η πρώτη, καταβάλλεται μεγάλη προσοχή και συντονισμός ενεργειών", τόνισε ο κ. Αλεξάκης. Εκτιμάται ότι η περίπτωση του Ηρακλείου λειτουργεί ως δοκιμή επειδή η υπηρεσία αυτή θα επεκταθεί και σε άλλους χώρους λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων.


Hehehehe eipame.......To kalutero aerodromio stin ellada :D
 
Και μιας και η ζωή χωρίς ρεύμα στη σημερινή μας ζωή είναι κάτι το... διαφορετικό, έχουμε και το ακόλουθο άρθρο:

Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν στο αεροδρόμιο ‘Νίκος Καζαντζάκης’ του Ηρακλείου στην Κρήτη εξαιτίας  νέας διακοπής ρεύματος που σημειώθηκε χθες το βράδυ όταν η δεύτερη γραμμή της ΔΕΗ που τροφοδοτεί με ηλεκτρικό ρεύμα τον αερολιμένα τέθηκε εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης. Σχεδόν, επί 10 ώρες δεν λειτούργησε ο κλιματισμός, μέρος του φωτισμού χωρίς όμως να επηρεαστούν οι προσγειώσεις και απογειώσεις αεροσκαφών οι οποίες πραγματοποιήθηκαν ομαλά.

Η διοίκηση της ΥΠΑ δεσμεύθηκε στον υφυπουργό Μεταφορών Μανόλη Στρατάκη, πως θα καταβάλει κάθε προσπάθεια μέσα στην εβδομάδα για να εντοπίσει την πηγή του προβλήματος και να το αντιμετωπίσει ώστε να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος που ταλανίζουν το αεροδρόμιο.

Στο μεταξύ σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΥΠΑ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου αναφέροντας ότι οι διακοπές ρεύματος στον αερολιμένα μπορούν να επηρεάσουν την ασφάλεια των πτήσεων ενώ επηρεάζουν και θέτουν εκτός λειτουργίας βασικές επιχειρησιακές ευκολίες όπως το ραντάρ και τα ραδιοναυτιλιακά βοηθήματα κ.λ.π. Πάντως, σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Δημήτρη Κακλαμάνη λειτουργία του ραντάρ δεν σταμάτησε από τη διακοπή του ρεύματος. Traveldailynews

:no:
 
"Aπειλείται με λουκέτο το αεροδρόμιο «N. Kαζαντζάκης»&q

Από σημερινό άρθρο που δημοσιεύουν ΤΑ ΝΕΑ. Αποσπάσματα:

"Σοβαρές ελλείψεις στον έλεγχο των αποσκευών και στα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης», που μπορούν να οδηγήσουν μέχρι και στην αναστολή λειτουργίας του, διαπίστωσαν οι ελεγκτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι επί 4 ημέρες πραγματοποίησαν εξονυχιστικούς ελέγχους.

Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Ηρακλείου κ. Δημήτρη Κακλαμάνη: «Μόλις χθες εγκαταστάθηκαν τέσσερα ακόμη μηχανήματα ελέγχου αποσκευών, τα οποία μαζί με τα τρία υπάρχοντα θα καλύπτουν τις ανάγκες του αεροδρομίου». Έως τώρα, πάντως, όπως επισήμαναν οι ελεγκτές, ο έλεγχος των αποσκευών γίνεται μόνο δειγματοληπτικά και όχι σε όλες τις αποσκευές."
 
Top