Air China στην Αθήνα

  • Thread starter IATA
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Χθες γίνανε τα εγκαίνια;!;!; Αφού είχε ξανάρθει στις 11 και τις 14 του μήνα, περίμεναν να τριτώσει για να σιγουρευτούν οτι θα γίνεται το δρομολόγιο; :wall:
 
Αμέσως μετά την πτήση μου προς Μόναχο με την Air China, έλαβα από την Star Alliance e-mail στο οποίο υπήρχαν ερωτήματα σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες της CA στην συγκεκριμένη πτήση. Απ' ότι φαίνεται τσεκάρουν τους Κινέζους, πιθανολογώ μετά από παράπονα επιβατών ή απλά από καχυποψία για το προϊόν που προσφέρουν και το πόσο συμβατό είναι με τα standards που η Star Alliance επιθυμεί στις πτήσεις των μελών της. Να σημειώσω πως το mail μου το βρήκαν (όπως οι ίδιοι ανέφεραν στο μήνυμα τους) από τον λογαριασμό M&B μου της Α3!
 
Δεν εχει καμμιά σχεση το ότι πεταξες με China, είναι πολιτική της StarAlliance. Τον τελευταίο χρόνο έχω λάβει ίδια e-mail έχοντας πετάξει με Thai και Singapores.
 
Καλησπέρα και καλή χρονιά,

Μιας και είχα την τύχη να ταξιδέψω στο Μόναχο πήγαινε έλα με Air China Α332 ,θα ήθελε αν σας αναφέρω την εμπειρία μου με την εταιρεία. Αρχικά από η τιμή του εισιτήριου μέσα στα Χριστούγεννα (28/12-04/01) ήταν εξαιρετική 146,65 ευρώ και μάλιστα 3 βδομάδες πριν είχα κλείσει τα tickets.
Tο Α330-200 ήταν σε πάρα πολύ κατάσταση και μάλιστα καθαρό (το αναφέρω μιας και είχε μόλις 45 λεπτά παραμονής στο αεροδρόμιο), το προσωπικό του αεροσκάφους ήταν ευγενέστατο άσχετα αν πάθαιναν black out όταν προσπαθούσαν να εξηγήσουν στα αγγλικά κάτι περίπλοκο (είπαμε κινέζοι είναι αλλά προσπαθούσαν). Κατα τη διάρκεια της πτήσης είχαμε την ευκαιρία μιας να λιώσουμε λιγάκι στην ατομική μας τηλεόραση με κάποιες ταινίες ή μουσικές επιλογές ή ακόμα και παιχνίδια (κάποια βέβαια δεν έπαιζαν καθόλου αλλά μικρό το κακό) ή και να βλέπουμε το κλασικό χάρτη με το που βρισκόμαστε . Και έρχεται η ώρα του φαγητού.........όπου είχαμε 2 επιλογές μοσχάρι η ψάρι και εκεί που νομίζαμε ότι ο θεός και η ψυχή τους τι θα μας ταϊσουν τα περίεργα φαγητά τους βλέπουμε ετικέτα Olympic catering όπου ανακουφιστήκαμε (ήταν πτήση από Αθήνα για Μόναχο και έκανε ανεφοδιασμό στην Αθήνα , στην επιστροφή από Μόναχό είχε πρωινό της Lufthansa :cool: ).
Γενικά πέρα από αυτα που σας ανέφερα μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις (και μίλια στην miles andbonus) για τέτοια πτήση (Αθήνα-Μόναχο) η Air China απλά η ψηλοταλαιπωρία ήταν η πτήση από Μόναχο προς Αθήνα λόγω της ώρας αναχώρησης 06:55

Απλά παρατήρησα σήμερα στο site της Air china ότι άλλαξε το δρομολόγιο και Αθήνα-Πεκίνο θα γίνετε μέσω Παρισίου και όχι Μονάχου πλέον http://www.airchina.com/gr/en/travel_information/flight_information/route_maps/international.shtml

Αυτα από εμένα και πάλι καλή χρονιά σε όλους
 
Να ρωτησω κατι ή μονο εγω εχω αυτο το προβλημα.

Στο σαιτ της air china μου εμφανιζει προορισμο αθηνα-πεκινο.Μεχρι εδω ενταξει.

Μετα μου εμφανιζει μονο μια ημερομηνια,οπου και αυτη δεν μπορω να την αλλαξω.
Και γενικοτερα προσπαθουσα να κλεισω εισιτηριο αλλα δεν εβγαζα ακρη.Μονο οταν αλλαζα χωρα και εβαζα ιταλια ή καποια αλλη.

Ξερει κανεις κατι σχετικο,καποια βοηθεια?
 
jimAEL το ελληνικό σάιτ όντως φαίνεται να είναι προβληματκό. Μπες σε μια οποιαδήποτε σελίδα άλλης χώρας και κλείσε το εισιτήριο Αθήνα - Πεκίνο κανονικά. Εγώ για παράδειγμα μπήκα στη γερμανική σελίδα και το έκλεισα από εκεί ( έκανα βέβαια και ένα τσεκ στις τιμές και από άλλες σελίδες μήπως υπάρχει διαφορά στην τιμή και δεν βρήκα κάτι τέτοιο).

Air Jamaica":fnz3oeax said:
Απλά παρατήρησα σήμερα στο site της Air china ότι άλλαξε το δρομολόγιο και Αθήνα-Πεκίνο θα γίνετε μέσω Παρισίου και όχι Μονάχου πλέον http://www.airchina.com/gr/en/travel_information/flight_information/route_maps/international.shtml

Αυτα από εμένα και πάλι καλή χρονιά σε όλους

Ο χάρτης ή είναι τελείως άσχετος ή έχει γίνει μπέρδεμα λόγω της παλιάς διαδρομής του δρομολογίου. Η σελίδα τους συνεχίζει να πουλά κανονικά το Αθήνα - Μόναχο και μάλιστα και το καλοκαίρι. Αν πάλι άλλαξε κάτι τόσο ξαφνικά και ενημερώσανε μόνο το χάρτη και οχι το σύστημα κρατήσεων ( πράμα ολίγον άρρωστο) δεν θα έπρεπε να με ενημερώσουν οτι η πτήση μου το σάββατο ακυρώθηκε ?
 
καλημερα!
θα ηθελα να αναφερω κατι και να κανω και την ερωτηση μου ταυτοχρονα για αυτη την εταιρια.

πριν λιγες ημερες εκανα κρατηση για 3 εισητηρια μεσο αυτης της εταιριας για μπανκονκ , οπου στον πηγαιμο κανει σταση στο αμστερνταμ για 16 ωρες , ενω στην επιστροφη κανει σταση για 12 ωρες στην κινα.
και οι 2 αναμονες ειναι κατα τη διαρκεια της νυχτας και μαλιστα στην κινα φτανουμε στις 00.30 οπου δεν γνωριζω αν θα υπαρχουν καν συγκοινωνιες.

ενω ειχα κανει την κρατηση μου , πηρα τηλεφωνο την αεροπορικη και τους ρωτησα αν μας προσφερεται καταλημα και μεταφορα για τις αναμονες αυτες , της ειπα οτι εχω κανει κρατηση και εντελως τυχαια της ειπα τον αριθμο της δικης μου κρατησης.μου ειπε οτι απ οσο γνωριζει δεν προσφερεται κατι τετοιο,αλλα αν δεν εχει τον αριθμο εισητηριου δεν μπορει να μου πει κατι σιγουρο.. και της ειπα οτι θα το ελενξω τοτε παλι αφου πληρωσω το εισητηριο μου πολυ ευγενικα.

την αλλη μερα πηρα τηλεφωνο στο ταξιδιωτικο να επιβεβαιωσω οτι δεν εχει αλλαξει κατι με τις τιμες για να πληρωσω και μου ειπαν οτι οι 2 κρατησεις ισχυουν κανονικα και οτι η δικη μου κρατηση , κατα ενα περιοργο τροπο ακυρωθηκε απο την ιδια την αεροπορικη χωρις καν να τους ενημερωσει(ενω ειχε αλλες 4 μερες ισχυη).

εγω εκανα παλι την κρατηση (την ιδια ακριβως) με τα ιδια χρηματα και μετα τις πληρωσα ολες μαζι και παρελαβα με εμαιλ τα εισητηρια.

τωρα η ερωτηση μου ειναι, εφοσον δεν υπαρχει πτηση της ιδιας εταιριας με μικροτερο χρονο αναμονης καμια ημερα (ολες οι πτησεις τους προς μπανκονκ εχουν αναμονη πανω απο 12 ωρες σε καποιο αεροδρομιο) , δεν θα επρεπε να μας προσφερουν τα
απαραιτητα?
 
όπως σου απαντήσαμε κι στο άλλο φόρουμ

μπορεί, δε είναι αναγκασμένοι να σου δώσουν κατάλυμα
 
Εννοείται πως δεν είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν. Νομίζω πως μόνο οι εταιρείες του Κόλπου και οι Τουρκικές Αερογραμμές το προσφέρουν πλέον.
 
Η ΕΚ το προσφέρει μόνο σε C/F ενώ η ΤΚ προσφέρει βόλτα στην Κων/πολη για να περάσει η ώρα...
Οπότε αγαπητέ έχεις πολύ ώρα για planespotting...
 
Top