Etihad Airways

H οποία έστειλε αυτό σήμερα στο Ελ. Βενιζέλος!
 
Ανακοινώθηκαν και οι πρώτοι προορισμοί των 787(η εταιρία τα παίρνει το 2014).Δουβλίνο,Φρανκφούρτη,Κουαλα Λουμπουρ,Πεκίνο,Ναγκογια,Δελχί,Κωνσταντινούπολη.

http://www.businesstraveller.com/middle ... ner-routes
 
Μάλλον θα προχωρήσει η εξαγορά ποσοστού 24% της Ινδικής προβληματικής Jet από την Etihad έναντι $400 εκατ.
Θα είναι η πέμπτη εξαγορά μετά του 40% της Air Seychelles, 29,21% της airBerlin, 4,99% της Virgin Australia, 3% της Aer Lingus.
Στα σχέδια συνεργασίας με την Air Seychelles σχεδιάζεται η σύνδεση με Α332 αεροσκάφος της ΗΜ του Mahe με Άμπου Ντάμπι και Χονγκ Κογκ από τις αρχές του 2013 τρεις φορές την εβδομάδα. Κάτι παρόμοιο κάνει και με το Phuket που με αεροσκάφος της airBerlin συνδέει το Άμπου Ντάμπι με το νησί. Τέλος η συνεργασία με την Garuda συνδέει την Τζακάρτα με το Άμπου Ντάμπι και το Άμστερνταμ με Α332 τέσσερεις φορές την εβδομάδα.
Επίσης σε συνεργασία με την Vietnam airlines καλύπτει και τη SGN.
Οι μόνες πόλεις που δεν καλύπτει είναι οι Osaka & Guangzhou που καλύπτει η Emirates, και η Chongqing που καλύπτει η Qatar, αλλά η Qatar δεν καλύπτει NRT & SGN.

http://www.vccircle.com/news/2012/11/23 ... ge-premium
 
O James Hogan Πρόεδρος & Δ.Σ της Etihad ανακοίνωσε νέα δρομολόγια για Ουάσιγκτον DC τον Μάρτιο 2013 και Σάο Πάολο τον Ιούνιο 2013.
Λόγω ελλείψεων αεροσκαφών η εταιρεία μάλλον χάνει τον πόλεμο στην επέλαση της Αμερικανικής ηπείρου, μόνο 5 πόλεις τo 2013 έναντι 11 πόλεων της Emirates και 10 της Qatar και 7 της Turkish Airlines.
Επίσης και η συνεργασία της με την ΑΑ δεν πάει και πολύ καλά καθώς η American Airlines συνεργάζεται με την Qantas και τώρα μάλλον θα συνεργασθεί με την Emirates.
Αν γίνει αυτό η κίνηση που απομένει στην Etihad είναι να συνεργασθεί με την Delta καθώς η Etihad συνεργάζεται με την AF/KL/ME/OK και την ΑΖ που θα ανοίξει νέο δρομολόγιο FCO-AUΗ από 1 Δεκεμβρίου 2012.
 
Μπορεί η Etihad να μπήκε στην Sky Team αλλά μπορείς να συγκεντρώσεις μίλια μόνο στις ακόλουθες εταιρείες:
Alitalia, CSA, Bangkok, Ukraine International, Virgin Australia. OXI AF/KL…. :( :cry:
Επίσης μπορείς να συγκεντρώσεις μίλια στις εταιρείες της Star
Asiana, ANA, Air New Zealand, Brussels
Τέλος μπορείς να συγκεντρώσεις μίλια στις εταιρείες της One world
airBerlin, American, Malaysia, Sri Lankan, & Jet

Άλλη μια συνεργασία που έκανε η Etihad με την Hainan είναι η πτήση της από Πεκίνο για Λουάντα να σταματά στο Άμπου Ντάμπι (έναντι του Ντουμπάι που γινόταν), και με αυτό τον τρόπο επιβάτες της Hainan θα μπορούν να πηγαίνουν για Ευρώπη αλλά και για CMN,TIP, KRT, LOS, NBΟ, SEZ που δεν υπάρχει απευθείας πτήση από Πεκίνο.
Έτσι και αλλιώς δεν είχε νόημα η πτήση να σταματά στο Ντουμπάι και να ανταγωνίζεται τις πτήσεις των Air China, China Southern, Emirates. :)
 
Top