Εορταστικό Αεροπορικό Κουίζ Gonso 2011

  • Thread starter gonso
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Αγαπητά μέλη, προσωπικά θα περάσω σε πιο ιδεολογικά θέματα επί τω κουίζ, καθ' ότι.. οι μικρές μας διαφορές, τα κινεζικά αεροδρόμια που και γω ψώνισα (αλλά ήταν μεγάλο το σούπερ μάρκετ και η μέρα μικρή :mrgreen: ), τα αντικείμενα που έδειχναν μαύρα και στρογγυλά αλλά είχαν και καλώδιο, τα μαρκούτσια που πρέπει να μεταφράσεις μετά το PPL, οι εταιρειοτύποι εταιρειών που μπλέξαμε τα θρότλ μας, ο κακός μας ο καιρός που πρέπει να μου έλιωσε 3-4 πλήκτρα στον η/υ, η μεξικάνα που τη γύρευα στη σκανδιναβία και την αργεντινή.. κλπ κλπ.. ήταν όλα στα όρια των ανθρωπίνων επιλογών όσων αποφάσισαν να εισέλθουν. Πιό δύσκολο από πέρσι το Δ. Για μένα και με συνθήκες πίεσης χρόνου. Ωραία ήταν όμως. Μπήκα νωρίς στο τρυπάκι παρόλα τα προβλήματα και δεν μπορούσα να μείνω απ' έξω γιατί το άτιμο στο σκαρί μου προτιμά να ψαρεύει γνώση με τέτοιο τρόπο και να το φχαριστιέται. Πόσο μάλλον όταν όλα ξεκινούν από έναν άνθρωπο που επίσης αφιέρωσε χρόοοονο πολύ για να μας "φτιάξει". Οι καιροί δύσκολοι αλλά και το τριπάκι τριπάκι. Ευχαριστώ για όσα έμαθα, χάρηκα το ταξίδι και από τη στιγμή που άνθρωποι φτιάξαν λέξειες και λόγια, λάθη θα γίνονται, μ%$*$#&ς θα γίνονται, τσατήλα θα πέφτει και θα γινόμαστε πάντα κάθε γιορτές μία υπέροχη παρέα. Θα απολαύσω την ανταλλαγή "τεχνογνωσίας" και επσιτρέφω στο ταξίδι. Μπράβο στους νικητές και μπράβο στους πονεμένους. Γκόνσο φχαλιστούμε.

δικός σας
 
gonso":2jg3kxll said:
Ασχέτως αυτού, πρέπει να βάλω όρο ότι δεν πρέπει να μιλάνε οι απ'έξω, σαν το τάβλι. Πήρες μέρος στο κουίζ πουλάκι μου ?

Είμαι εξωτερικός παρατηρητής... :p
Δεν είχα καθόλου χρόνο φέτος... και όταν πήγα να το πιάσω νομίζω είχα απαγόρευση συμμετοχής ελέω ILS :p
 
Re: Ένσταση

fotis":3kkil0yt said:
Στην Ε2 (νομίζω πως) θα πρέπει να προστεθεί και η βελγική ΤΝΤ η οποία έχει στο στόλο της Α300-600. Β737, Β747, Β757, Β767 και Β777.Επίσης, ίσως θα έπρεπε να θεωρηθεί σωστή (ή τουλάχιστον να μη θεωρηθεί λάθος) και η DHL Express.
Στην Ε10 η Βοσνία έχει την East Air (Boeing 737-300) με έδρα την Tuzla και η Συρία έχει την Cham Wings Airlines (MD83) η οποία έχει έδρα τη Δαμασκό.

Για την ΤΝΤ, απάντησε ήδη κάποιος πιό πάνω. Για την DHL Express, δεν την παρέλυψα. Απλά πήγε πακετάκι με την άλλη DHL (Eurotrans), μιάς που ουσιαστικά είναι μία εταιρεία η μαμά, η DHL. Και όπως είχα γράψει διευκρινηστικά στην ερώτηση (παράδειγμα με την Delta) , δεν μετράνε έξτρα. H East Air, ποιά είναι, που πηγαίνει τουρίστες στην Τούζλα? Εγώ ξέρω μία East Air με 737 στο Καζακστάν.
Η Charm, στο ίδιο της το site γράφει:

Despite efforts by a number of airlines within the Syrian private sector to launch and develop scheduled air services, Cham Wings has succeeded where others have not.

Εγώ, πώς να την πάρω για τουριστική τσάρτερ? Μπορεί να αναφέρει μία εταιρεία ότι κάνει και Τσάρτερ πτήσεις, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι Τσάρτερ. Και η British Airways πετάει τσάρτερ την Εθνική Αγγλίας από εδώ και από κεί.


fotis":3kkil0yt said:
Για την Ε10, θα συμφωνήσω με τον christos_uoa σχετικά με την Arkia η οποία θεωρεί(ται) ότι πραγματοποιεί scheduled πτήσεις και επιπροσθέτως να πω σχετικά με την Air Cairo ότι δεν την έλαβα υπ' όψη γιατί τη θεώρησα θυγατρική της Egyprtair (άρα scheduled).

Για την Αρκία απάντησα πιό πάνω.
Επειδή η μαμά μιάς εταιρείας είναι scheduled, δε σημαίνει ότι είναι και η ίδια. Δεν είχα εξαιρέσει τις θυγατρικές σε αυτή την ερώτηση.

george_a":3kkil0yt said:
εστειλα προσωπικό email στο φωτογράφο

.......αυτά είναι !!
 
flesland":2ql76imz said:

Άρρωστο site! Το ανακάλυψα πρίν 4-5 μήνες τυχαία, και κόλλησα για 2-3 βδομάδες! Φαντάζεστε να υπήρχε ένα τέτοια site για καμμιά πιό "προς τα'δώ μεριά" εταιρεία? Απίθανο.

Και πάμε και στις ενστάσεις του mernion, περί πύργων και τύπων.

Δεν χρειάζεται να περιγράψω κάν το όλο σκηνικό με τους τύπους. Όταν μου έστειλε ο Mernion (νομίζω) το εξής ζευγάρι τύπου/εταιρείας : Gnosspelius Gull > Gull Air, κατάλαβα ΑΜΕΣΩΣ σε τί λούμπα είχα ρίξει τον εαυτό μου!

MerNion":2ql76imz said:
gonso":2ql76imz said:
BAE Jetstream 31 - Jetstream International Airlines (μονο ο George_a και ο spinal)

Ειχες πει μόνο 2 λέξεις, τον τύπο και air/airlines/airways/lines κλπ...

Και είχα ρωτήσει συγκεκριμένα για αυτό γιατί είχα βρει και άλλες πολλές με τον τύπο και 2 λέξεις (όχι 1)..

ΕΡΩΤΗΣΗ Δ8


ΜΟΝΟ το όνομα του τύπου και η λέξη airlines/air/airways/lines/κλπ θα θεωρηθούν σωστά.


Έχεις απόλυτο δίκιο, δεν πρόσεξα κάν ότι λεγόταν Jetstream International. Αφαιρούνται 6 βαθμοί και από τους δύο παίκτες (spinal και Γεώργιο τον Α').

Επανέρχομαι προς απάντηση για τους πύργους. Computerize, κάνε λίγο υπομονή να τελειώσω με αυτόν τον πελάτη και είσαι ο επόμενος !!!!
 
Αναφορικά με τους πύργους.

Ερώτηση που απαιτώ απόλυτη ειλικρίνια πρώτα προς τον mernion. Τα ειχες βρεί εσύ αυτά τα αεροδρόμια της Κίνας, και τα απέρριψες ως σωστές απαντήσεις? Εγώ παραδέχομαι ότι μόνο το Πεκίνο ήξερα!

Πάμε αναλυτικά. Είναι προφανές, ότι οι Κινέζοι τους κοιτάνε πολύ τους πύργους τους, και τους αρέσει το σπόρ της διαφήμισης απάνω. Τίς σκέψεις που έκανες εσύ, τις έκανα και εγώ και με το ακόλουθο σκεπτικό τις έλαβα σωστές ή "ημίσωστες".

Η φωτό του Πεκίνου, είναι προφανώς από την περίοδο των Ολυμπιακών και προφανώς η China Mobile ήταν μέγας χορηγός. Θα συμφωνούσα με αυτό που λές, αν η διαφήμιση ήταν ένα τεράστιο σήμα των αγώνων, και στη γωνίτσα είχε και την εταιρεία. Την εταιρεία όμως διαφημίζει, που τυγχάνει να είναι χορηγός. Επιπλέον, ακόμα και το 2011, είχε αυτό πάνω:
http://www.airliners.net/photo/China-So ... 76928283ec

Το έψαξα και μου φάνηκε ότι είναι το Peking University (ιδιωτικό κολλέγιο).

Στο Guiyang, έχει ένα τεράστιο μουκάλι ....μπυράλ ο πύργος. Ναι, προφανώς και η εταιρεία του ποτού είναι και χορηγός. Αλλά αν δεν είναι αυτή διαφήμιση προιόντος, τότε τί είναι?. Γνωρίζω ότι είπα ότι δεν θα δεχθώ διαφημίσεις για προσωρινά γεγονότα. Το ποτό όμως, δεν είναι προσωρινό, εκτός και αν είσαι τύφλα, πού είναι προσωρινό, εκτός και αν είσαι .....άσχετο.

Στο Yanan, το ίδιο. Βγάζει μάτι η China Mobile, και μάλιστα σε αυτή, δεν έχει πάνω σήμα αγώνων. Στην άλλη πλευρά έχει που δεν ξέρω κάν τι διαφημίζει.

MerNion":3qqcht8g said:
Επίσης Xi'an Xianyang κλπ με αυτό πάνω:
http://www.jetphotos.net/viewphoto.php? ... 5&nseq=610
(λέει απλά Made in China), καμία σχέση με διαφήμιση προιόντος/εταιρίας..
Το ίδιο και στα Harbin-Yanjiagang - ZYHB, Guilin Airport - ZGKL και όπου αλλού υπάρχει αυτή...........Nanjing - ZSNJ:
http://www.jetphotos.net/viewphoto.php? ... 0&nseq=895
Διαφιμίζει την συνεργασία του δήμου/κοινότητας της περιοχής με μια εφημερίδα για την "silicon valley" της Ασίας
Ουτε πάλι διαφήμιση προιόντος/εταιρίας


Δεν είχα κινέζικο πληκτρολόγιο έυκαιρο για να τα γκουγκλάρω και γι'αυτό, λόγω αμφιβολιών, πήραν τη μισή βαθμολογία. Μιάς που το μετέφρασες, για να λέει made in China, μήπως ο πύργος είχε κάτι άλλο στην άλλη πλευρά? Δεν το ξέρω ούτε'γω ούτε εσύ.

Όπως και να έχει, εάν, στις τρείς πρώτες παραπάνω που πήρε πλήρεις βαθμούς, έπαιρνε μηδέν, και στις υπόλοιπες (που είχα αμφιβολία) που πήρε μισούς βαθμούς έπαιρνε μηδέν, στο τελικό συνολικό σκόρ του κουίζ θα είχε κερδίσει ο Spinal με περίπου 18 πόντους διαφορά, μείον τους 6 που έχασε πιό πάνω = 12. Εκτός και αν υποννοείς ότι όλες αυτές (Πεκίνο κλπ), έπρεπε να έπαιρναν αρνητική βαθμολογία. Σε αυτήν την περίπτωση θα γελιοποιούμουνα στην οικουμένη, βαθμολογόντας αρνητικά τα τεράστια china mobile και τα μπουκάλια.

Είναι θέμα ποιά από τις δύο λογικές είναι περισσότερο τραβηγμένη από τα μαλλιά.
 
Μία ωραία ατμόσφαιρα

Ας το πιάσουμε ανάποδα φίλε μου Computerise,


COMPUTERISE":1j1tr0a4 said:
Μήπως λοιπόν πρέπει να γίνει για την τάξη κάποια αναβαθμολόγηση?

Όσες θέλεις. Στείλε μου με πμ το email σου, και σου έρχονται πακέτο όλα τα πμ με τις απαντήσεις (44 τον αριθμό, μόνο για το εύκολο) και με την άνεσή σου. Χρόνος....όσος θές. Συνέχεια λέω να κάνει και κάποιος άλλος την "μάνα"

COMPUTERISE":1j1tr0a4 said:
Επίσης... το αεροπλανάκι στη φωτό με το Μπαλαμό και το χασάπη είναι Α310... απόδειξη αυτού η φωτό που μας παρουσίασε ένας φίλος που γράφει μάλιστα και πιο είναι το αεροπλάνο... άρα με πια λογική είναι σωστή η απάντηση του Α300-600?

Με τη λογική της διευκρίνησης που ποστάρισα εδώ στη σελίδα 1, δύο μέρες μετά την έναρξη το κουίζ όπου γράφω (σε απάντηση παίκτη):

gonso":1j1tr0a4 said:
ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ-ΕΥΚΟΛΟ ΚΟΥΙΖ



Ε11: Το συγκεκριμένο cockpit νομίζω είναι παρόμοιο, αν όχι ακριβώς το ίδιο, σε δύο τύπους αεροσκάφων. Θεωρούνται και οι δύο σωστοί σαν απάντηση;

Για τα "ψαγμένα" παιδιά, είναι δυνατό να ξεχωρίσεις πιό από τα δύο είναι. Αλλά επειδή το κουίζ είναι το εύκολο, θα δεχθώ και τα δύο σαν σωστά. Ανάλογα με το πώς θα κυλίσουν οι απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση, ίσως τσιμπήσουν μισό βαθμό παραπάνω αυτοί που θα απαντήσουν ακριβώς το σωστό τύπο. Βασικά η ερώτηση μπήκε έτσι (αλλιώς την είχα προγραμματίσει), μιάς και ...ερωτεύθηκα τη φωτογραφία!

Έτσι όπως εξελίχθηκαν οι απαντήσεις, δεν επηρρεαζόταν η κατάταξη, οπότε! Βασικά ήταν η ερώτηση "Το αφεντικό τρελλάθηκε και πουλάει όσο όσο". Α300-600 ή Α310 να ήταν και νο πρόμπλεμ


Παλαιστίνη, Μονακό και άλλες συμμαχικές δυνάμεις :

Όπως εξήγησα και στο Χρήστο πιό πάνω, για κάθε έναν που παραπονιέται για το άν είναι χώρες, θα υπήρχε και κάποιος άλλος που θα παραπονιόταν αν τις υπολόγιζα σωστές απαντήσεις. Το βλέπω το έργο "Από πού και ώς πού χώρες......κλπ κλπ"

Θα σου δείξω ένα έτοιμο γκάλοπ. Από τους 15 συμμετέχοντες, οι 7 απάντησαν Μονακό και μόνο οι 3 Παλαιστίνη. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι χώρες? Προφανώς και όχι. Σημαίνει όμως ότι θα τα "άκουγα" από τους 8 που θα λέγανε ότι δεν είναι χώρα το Μονακό και από τους 12 που θα λέγανε ότι δεν είναι χώρα η Παλαιστίνη. Εσύ, με πόσους θα προτιμούσες να τα βάλεις? Πέρα από πλάκα, δεν μέτρησε το πλειοψηφικό, απλά έτυχε η δική μου εκτίμηση σχετικά με τη συγκεκριμμένη ερώτηση και το πνευμα της, να συμφωνεί με την πλειοψηφία.

Τέλος, και για να σε γλιτώσω από τη βάσανο της επανακαταμέτρησης, αν τις δεχθούμε ώς σωστές, θα έπαιρνες δύο βαθμούς και θα ισοψηφούσες με το Σοφό Παιδί στους 58 βαθμούς. Στην κορυφή, δεν άλλαζε η κατάσταση. Αν θές να το επιβεβαιώσεις, είπαμε, πμ με το email σου.
 
Ιστορικά και επειδή πρόκειται για Ελληνική active εταιρία που έχει όνομα αεροπλάνου, είναι η Hermes Airlines (με το HP Hermes http://en.wikipedia.org/wiki/Handley_Page_Hermes ) ;)

Πληροφοριακά, τα DC-8 της ΟΑ θα έπαιρναν τα πρώτα νηολόγια που τελικά δόθηκαν στα 707 (SX-DBA & SX-DBB) :rolleyes:
 
Re: Μία ωραία ατμόσφαιρα

Σε πιάσαμε όλοι από τα μαλλιά και σε δέρνουμε κι αυτό είναι τουλάχιστον άδικο... πρώτα απόλα να πω ένα ευχαριστώ, γαϊδουριά που δεν το είπα νωρίτερα,για το κουιζάκι, που ήταν ότι έπρεπε για να μάθουμε κάτι παραπάνω και να ανάψουν τα αίματα...

Τώρα που έχεις δίκιο και που όχι...

Δίκιο έχεις σαφώς στο Α310... το είχες πει σχεδόν από την αρχή και δεν το είχα προσέξει... αν και είναι άδικο γιατί οι απαντήσεις δεν πρέπει να είναι στο περίπου, το είχες επισημάνει και στο κάτω κάτω εσύ βάζεις τους κανόνες και όποιος γουστάρει παίζει όποιος όχι κάθεται στα αυγά του...

Άδικο έχεις όσον αφορά τις χώρες... τους κανόνες εσύ τους θέτεις όπως είπα παραπάνω και είμαι σίγουρος ότι δεν τίθεται θέμα με πόσους τα βάζεις αλλά με το τι είναι σωστό... σιγά μην χαλάσεις για ένα κουίζ τις δημόσιες σχέσεις σου ή τις φιλίες σου... μην τρελαθούμε, ένα παιχνίδι είναι... η Παλαιστίνη και το Μονακό είναι χώρες, είτε το γουστάρουν 2 από τους 15 είτε 14 από τους 15... αυτό δεν αλλάζει με κανένα σκεπτικό... για το Μονακό δεν υπάρχει κανένα θέμα μια και είναι μέλος του ΟΗΕ και για την Παλαιστίνη το εξήγησα παραπάνω, αναγνωρίζεται από τα 2/3 των χωρών της γης και είναι περίπτωση πάνω κάτω Ταϊβάν που κανένας πιστεύω δεν αμφισβητεί...

Φιλοδοξίες εγώ να κερδίσω την πρώτη θέση στο κουίζ δεν είχα, ούτε έχω... υπάρχουν άλλοι πολύ καλύτερα ενημερωμένοι από εμένα και πολύ πιο σχετικοί με το αντικείμενο... εγώ χομπίστας είμαι που αγαπάω τα αεροπλάνα και απλά έχω την ικανοποίηση ότι ασχολήθηκα, έψαξα, το πάλεψα και δεν τα πήγα και άσχημα... οι δύο βαθμοί λοιπόν παραπάνω είναι για μένα ηθική ικανοποίηση και τίποτε παραπάνω... σιγά τα αυγά αν βγήκα όγδοος αντί δέκατος... από εκεί και μετά από την όλη κουβέντα που χαζοκάνουμε σχετικά με το θέμα χώρες πιστεύω ότι πολλοί θα έμαθαν κάτι παραπάνω γιατί ελάχιστοι πιστεύω θα ήξεραν το καθεστώς αυτών των δύο περιπτώσεων (Μονακό- Παλαιστίνη)...

Αυτά τα ολίγα και να είμαστε όλοι καλά να πετάμε...

Υ.Γ. Για εκείνη την Bluebird δεν μας είπες δυο λογάκια... εκτελεί κανονικά δρομολόγια και τα πουλάει στο site της ναι ή όχι?
 
Τώρα που οι ρυθμοί των κτύπων της καρδίας (από την αγωνία για το πώς πήγαμε στο quiz) επανήλθαν στο ...φυσιολογικό, να καταθέσω μερικές ακόμα παρατηρήσεις. Πρώτα πρώτα, η ποικιλία των ερωτήσεων (δεν ήταν μόνο αποτέλεσμα του τι φωτογραφίες έχουμε δει στο .net), η χρονική τους έκταση (έπρεπε να γνωρίζουμε από τα πρώτα τετρακινητήρια εν Ελλάδι μέχρι το νεώτερο Μεσογειακό αεροδρόμιο), αλλά και η φαντασία μας (που δεν δούλεψε στον κακό μας τον καιρό).

Το μόνο αρνητικό (το λέω με πίκρα που έχασα την πρώτη θέση ;) ) είναι η υπερβολική εξάρτηση της κατάταξης από μία- δύο ερωτήσεις. Θα μπορούσε, δηλαδή, κάποιος να απαντήσει μόνο για τους πύργους, καμία άλλη σωστή, και να βγει πρώτος!!! Τώρα, θα πρότεινα -για του χρόνου, ασφαλώς-, η κατάταξη να γίνεται πρώτα με βάση τον αριθμό των σωστών απαντήσεων σε όλο το quiz, και μετά οι ισοψηφούντες να 'ζυγίζονται' με βάση τους απόλυτους αριθμούς. Πρόταη κάνω, μη βαράτε!!!
 
Ναι νομίζω κι εγώ πως οι ερωτήσεις ενός quiz πρέπει να είναι ισοδύναμες μεταξύ τους. Αυτό νομίζω ίσχυε και στα παλιότερα quiz. Δεν γνωρίζω γιατί άλλαξε φέτος. :?:

Όσο για το τι είναι χώρα, με κάλυψε πλήρως ο Computerise. Το τι ορίζεται ως ανεξάρτητη χώρα ή κράτος δεν είναι θέμα προσωπικής εκτίμησης. Υπάρχουν αντικείμενικα κριτήρια γι'αυτό. Στην Ευρώπη υπάρχουν αρκετά τέτοια κράτη που δεν μας γεμίζουν το μάτι, αλλά δεν παύει να είναι ανεξάρτητα κράτη (βλ. Ανδόρα, Σαν Μαρίνο, Λιχνεστάιν, Μονακό, Βατικανό). Δεν έχει σχέση αν είναι πριγκιπάτο ή δουκάτο (Λουξεμβούργο): δεν παύει να είναι ανεξάρτητο κράτος. Και δεν θεωρώ ότι αυτό πρόκειται για εξεζητημένη γνώση όπως θα μπορούσε να θεωρηθεί η έννοια "διεθνές αεροδρόμιο", ή τι είναι "εταιρεία charter". Είναι απλή γεωγραφία δημοτικού. :D ;)
 
Top