LGAL/AXD Alexandroupolis "Dimokritos"

  • Thread starter Anonymous
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Παλια(πριν κανα 5 μηνο) εξυπηρετουσε η Ολυμπιακη....δεν ξερω αν αλλαξε κατι απο τοτε
 
Ο δήμος Αλεξ/λης σε συνεργασία με την Egnatia Aviation φέρονται να έχουν καταθέσει πρόταση-εκδήλωση ενδιαφέροντος στο ΤΑΙΠΕΔ για τον "Δημόκριτο"
:arrow: http://traveldailynews.gr/news/article/54510
 
Καλησπέρα, γνωρίζει κανείς εν τέλη το τι πτήσεις θα γίνουνε από το αεροδρόμιο τους προσεχείς μήνες ( καλοκαιρινή σεζόν )? Υπάρχει κάποιο επιπλέον ενδιαφέρον από κάποια ξένη αεροπορική εταιρεία?
 
Την πιό έγκυρη εικόνα θα στη δώσει η ίδια η ΥΠΑ είτε τοπικά είτε από Αθήνα.
 
Γνωρίζει κανείς, εάν φέτος το καλοκαίρι θα εκτελούνται δρομολόγια εξωτερικού από την Αλεξανδρούπολη?
 
Γνωρίζει κανείς κόστος πάρκιγκ? Θέλω να το αφήσω 15 ημέρες. Στο τηλ/κο τους κέντρο 25520-89300 δεν απαντά το γραφείο πληροφοριών μέρες τώρα που προσπαθώ να μιλήσω.... :rant:
 
Καλησπέρα,
Το τηλέφωνο που γράφεις το 25520-89300, δεν αντιστοιχεί σε κάποιο νούμερο του αεροδρομίου, γιατί ο κωδικός 25520 είναι της Ορεστιάδας. Δοκίμασε το 25510 που είναι της Αλεξανδρούπολης και γενικότερα της ευρύτερης περιοχής και του αεροδρομίου. Δικιά μου συμβουλή ή άφησέ το απέναντι από το αεροδρόμιο που τα παρατάνε πολλοί ή κάνε τον κόπο να το κατεβάσεις κάτω στην πόλη και να το παρκάρεις σε ένα σημείο που επιτρέπεται και από εκεί να πάρεις το αστικό που πάει αεροδρόμιο. Το Parking δεν φυλάσσεται και δεν έχει κάγκελα, είναι ανοιχτό από παντού, άλλωστε έτσι σαν τα μούτρα τους που το κάνανε το αεροδρόμιο με το να προσγειώνεται μόνο ο γλάρος για κλείσιμο το βλέπω, μιας και δεν ταξιδεύουν και πολλοί είτε επειδή θα είναι πανάκριβο το εισιτήριο είτε επειδή φέρνει τον σαλαμοκόφτη συνέχεια... Δοκίμασε και αυτό το νούμερο 2551089300 είναι του αεροσταθμού μήπως και ξέρουν αυτοί, αν δεν στο σηκώσουν μην αγχωθείς, θα είναι από τις πολλές ώρες που δουλεύουν και τις πολλές πτήσεις που δέχονται..!!
 
Ναι εκ παραδρομής έγραψα λάθος το αριθμό. Δεν το σηκώνει κανείς. Να το αφήσω απέναντι που; Φοβάμαι μην μου κάνει κάποιος ζημιές. Μόνο αυτό.

Καλησπέρα και ευχαριστώ.
 
Θα δεις και άλλα αυτοκίνητα...αν πάλι φοβάσαι κατέβασέ το κάτω στην πόλη που απέχει 5χλμ. Δεν πρόκειται να στο κάνει κανένας τίποτα. Παρόμοιο σκηνικό με μένα στη θεσσαλονίκη, το άφησα 1 εβδομάδα στο πάρκινκ του ΙΚΕΑ και δεν το κάνανε τίποτα.. Γενικά μην σε παρασύρω παραπάνω, κάνε ότι νομίζεις!! Εγώ πάντως σε καμία περίπτωση δεν θα το άφηνα στο αεροδρόμιο μέσα, από την στιγμή που δεν υπάρχουν περιφράξεις γύρω γύρω, όσο καινούριο και αν είναι το αμάξι μου!!
 
Αεροπορική σύνδεση Γερμανίας - Αλεξανδρούπολης ζητούν οι Θρακικοί Σύλλογοι Ευρώπης

http://www.alexpolisonline.com/2016/01/ ... t_603.html


η επιστολή:

Αξιότιμε κ. Βασιλάκη,
Αξιότιμα Στελέχη της Αεροπορίας Αιγαίου Α.Ε,

Θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε το αίτημα όλων των μελών - συλλόγων μας, καθώς και της μεγάλης μερίδας της ομογένειας στην Γερμανία που αφορά την αεροπορική σύνδεση των αεροδρομίων ή έστω κάποιου αεροδρομίου της Γερμανίας με το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Καθ' όλη τη διάρκεια της πολυετούς μας διαμονής και δραστηριοποίησής μας στην κεντρική Ευρώπη, έχουμε πολλές φορές εκφράσει σε αρμόδιους φορείς και τοπικούς παράγοντες την αναγκαιότητα απ' ευθείας σύνδεσης κάποιου αεροδρομίου της Γερμανίας με το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, που εξυπηρετεί και καλύπτει την ευρύτερη περιοχή του Έβρου και της Θράκης.

Τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα την τελευταία πενταετία ο αριθμός των Ελλήνων συντοπιτών μας, οι οποίοι αποφάσισαν να κάνουν μια νέα αρχή στην κεντρική Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στην Γερμανία, λόγω της εξαντλητικής λιτότητας και της κρίσης που αντιμετωπίζει ακόμη και σήμερα η χώρα, έχει αυξηθεί δραματικά. Οι ίδιοι και οι συγγενείς τους, καθώς και άτομα της ομογένειας που διαμένουν στο εξωτερικό αρκετά χρόνια τώρα εκπροσωπούν το αγοραστικό κοινό της εταιρείας σας, και με αυτήν την ιδιότητα αποφασίσαμε να απευθυνθούμε σε σας.

Αφορμή για την επιστολή μας αποτέλεσε μια ακόμη σχετική επιστολή που απεστάλη σε σας από την Βουλευτή του Έβρου την κα. Γκαρά εκφράζοντας το ίδιο αίτημα και θεωρήσαμε την χρονική στιγμή κατάλληλη ώστε να παρέμβουμε κι εμείς, καθώς η Ομοσπονδία μας αποτελείται από κατοίκους της Θράκης, οι οποίοι πλέον έχουν εγκατασταθεί στην Γερμανία.

Συνοψίζοντας, θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε το μήνυμα πως οι Θρακιώτες της Γερμανίας με πολύ μεγάλη χαρά θα υποστηρίξουν ένα τέτοιο εγχείρημα, καθώς το φαινόμενο της δυσαρέσκειας λόγω της άβολης μετακίνησης μέσω της Θεσσαλονίκης, αλλά και της Αθήνας και λόγω των αρκετά υψηλών ναύλων, είναι εμφανές σε ολόκληρη την ομογένεια.

Παράλληλα, παρατηρείται πολύ συχνά το φαινόμενο της μετακίνησης τους από και προς τη Γερμανία μέσω των πολύ κοντινών στην περιοχή μας αεροδρομίων της Σόφιας και της Κωνσταντινούπολης, καθώς πραγματοποιούνται καθημερινά πτήσεις και συνήθως με πολύ ανταγωνιστικές τιμές εισιτηρίων. Γεγονός που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη δέουσα προσοχή, καθώς η στήριξη της εγχώριας και τοπικής οικονομίας, με όλους τους δυνατούς τρόπους αποτελεί τον πρωταρχικό μοχλό επανεκκίνησης της ανάπτυξης για τη χώρα.

Εκτός αυτού, αξίζει να λάβουμε υπ' όψιν πως η πραγματοποίηση της συγκεκριμένης αεροπορικής σύνδεσης ενισχύει και τις εμπορικές και οικονομικές δραστηριότητες των Θρακιωτών που ζουν σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας αλλά και επίσης θα μπορούσε να ενισχύσει επιτέλους την τουριστική ανάπτυξη της Θράκης.

Επίσης, ακριβώς επειδή δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε κατά πόσο εφικτό και επικερδές είναι ένα τέτοιο εγχείρημα για την εταιρεία σας, όπως και το πως θα εξετάσετε το ζήτημα, θα θέλαμε εδώ να αναφέρουμε πως ακόμη και η σύνδεση της Γερμανίας με τη Θράκη κατά τους θερινούς μήνες ή τις εορταστικές περιόδους, κατά τη διάρκεια των οποίων οι περισσότεροι από εμάς επιλέγουμε να επισκεφθούμε την πατρίδα, θα ήταν για όλους εμάς τους Θρακιώτες της κεντρικής Ευρώπης αλλά και της Γερμανία μια μεγάλη ανακούφιση και ένα ισχυρό κίνητρο.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων,

Με εκτίμηση,
ο Πρόεδρος ο Γραμματέας
Αθ. Μουτάφης Η. Νταλακίδης

για Κωνσταντινούπολη ΟΚ να το καταλαβω (γνωριζω...οτι το κανουν) αλλα Σοφια? αντε 6-7 ωρες να πας (απο αλεξ/πολη) και 3 ωρες πτηση (+ οι "παρελκομενες" ωρες) συγνωμη αλλα στον ιδιο χρονο...(more or less) το κανεις οδικως (πλεον) και "φτηνοτερα" (i guess...)


δεν σχολιαζω την "παρακληση"... γιατι καθε 6μηνο "φευγει" προς πασα ενδιαφερομενο... 99,99% σιγουρος οτι κρατανε "κοπια" για να μην την γραφουν ξανα και ξανα :twisted:
 
Top