Iberia στην Ελλάδα

Re: Iberia στην Αθήνα

θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας μια αξεχαστη εμπειρια που εζησα χρησιμοποωντας το online συστημα κρατησεων της Iberia.
μια κρατηση μεσω της ιστοσελιδας τους δινει στο χρηστη τη δυνατοτητα στον υποψηφιο επιβατη να κλειδωσει μια τιμη και να την αγορασει αν θελει εντος 48 ωρων (που στην πραγματικοτητα σου λενε οτι ειναι 48 αλλα αμεσως διαπιστωνεις οτι ειναι 46, αλλα οκ παμε παρακατω)
εκανα λοιπον μια κρατηση και μπηκα αργα βραδακι -μερικες ωρες πριν ληξει- για να την αγορασω. εκει αρχισαν τα δυσαρεστα καθως το συστημα μου εμφανιζε την κρατηση αλλα εβγαζε οτι εχουν γινει αλλαγες στις πτησεις μου και θα επρεπε να αποδεχτω το νεο πλανο. αφου εξετασα να δω ποιες ηταν οι "αλλαγες" αλλα δεν διαπιστωσα κατι, προσπαθησα να κανω accept ουτως ωστε να προχωρησω στην εκδοση του εισητηριου. εκει εβγαζε ολικο σφαλμα. αφου προσπαθησα 3-4 φορες και δεν ειδα καμμια προκοπη αποφασισα να τηλεφωνησω στη γραμμη τους στην ισπανια προκειμενου να μου λυσουν το θεμα.
εκει ακολουθησε μια δευτερη εκπληξη καθως ζητησα να μιλησω με αντιπροσωπο τους στα αγγλικα καθοτι τα ισπανικα μου δεν ειναι αρκετα ωστε να συννενοηθω για κατι τετοιο και μαλιστα σε μια χαλια γραμμη που δεν ακουγα κιολας και αφου αρχικα με ενημερωσαν οτι κατι τετοιο ειναι αδυνατο (!!) τελικα αφου περιμενα παρα πολυ ωρα βρεθηκε ενας νεαρος να μιλαει αγγλικα και μου ειπε πως ξεμπλοκαρε την κρατηση και μπορω πλεον να την αγορασω.
κλεινω τη γραμμη και ερχεται η επομενη εκπληξη καθως διαπιστωνω οτι η κρατηση μου φαινεται πλεον κανονικα αλλα δεν εχει επιλογη αγορας! η ωρα ειχε παει πολυ αργα, η κρατηση εληγε σε μερικες ωρες και μια αναζητηση μου για την τρεχουσα τιμη του εισητηριου προκειμενου να αγορασω ενα νεο και να απαλλαγω απο το βραχνα μου εδειξε οτι οι τιμες για την πτηση που με ενδιεφερε ειχαν ηδη ανεβει στα υψη.
ακολουθησε δευτερο τηλεφωνημα, δευτερη φορα μια κοπελλιτσα που με ενημερωσε οτι lo siento αλλα δεν μιλαει κανεις αγγλικα εδω μεσα, αλλη μια φορα να προσπαθω να της εξηγησω οτι μολις πριν λιγο μιλουσα με αγγλοφωνο συναδελφο σας που προφανως σας ξεφυγε στο interview και βρηκε δουλεια στην εταιρια σας παροτι γνωριζε καί αγγλικα, και δευτερη φορα να καταληγω μετα απο 20λεπτη αναμονηστον αγγλοφωνο Αλεξ! αυτη τη φορα με ενημερωσε οτι δε μπορει να κανει τιποτα και οτι οι τιμες για την πτηση μου εχουν ηδη ανεβει οποτε δεν εχω και πολλες επιλογες. συμφωνα λοιπον με τον αγγλοφωνο Αλεξ ο ιδιος δε μπορουσε να κανει τιποτα ωστε να μου πουλησει το εισητηριο στην τιμη κρατησης μου παροτι την εβλεπε στην οθονη του, και οτι η μοναδικη μου ελπιδα ηταν να προσπαθω να κανω refresh την κρατηση μεχρι το πρωι που θα εληγε με την ελπιδα να ξεμπλοκαρει το συστημα και να την αγορασω.
το συστημα βεβαια δεν ξεμπλοκαρε ποτε. απο οτι καταλαβα ισως μπλοκαρονται αυτοματα οι φτηνοτεροι ναυλοι και δεν τους αφηνουν να αγοραστουν οταν εχουν ανεβει οι τιμες παροτι μπορει να υπαρχει ενεργη κρατηση σε φτηνοτερο.
επισης το φαινομενο σε τετοιου μεγεθους αεροπορικη εταιρια να ψαχνεις αγγλοφωνο υπαλληλο με το τουφεκι ειναι εντελως απαραδεκτο. σε παλαιοτερες πτησεις εχει τυχει να διαπιστωσω οτι ακομα και μελη του πληρωματος καμπινας ηταν αποκλειστικα ισπανοφωνοι, οποτε ηξερα πανω κατω τι παιζει, αλλα και παλι η προσπαθεια μου να βρω μια ακρη και να μη μπορω να βρω ανθρωπο να μιλησω ηταν εκνευριστικη. φανταστειτε μια ελληνικη αεροπορικη εταιρια στο μεγεθος της iberia οπου οι υπαλληλοι θα μιλουσαν μονο ελληνικα και θα περιμεναν και απο τους πελατες τους να κανουν το ιδιο. επισης μιλαμε για την iberia και οχι καμμια regional της Γουατεμαλας.
οσο για μενα οι επιλογες πλεον ειναι η να ξηλωθω κανονικα η να ξεχασω το ταξιδι που σχεδιαζα..
 
Re: Iberia στην Αθήνα

Μπορεί να μην αρέσει η απάντηση μου στο γεγονός ότι δε μιλάνε Αγγλικά,αλλά "μαγκιά" τους.Έχουν μια γλώσσα που σαν μητρική ομιλείται από το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη,και αν δεν κάνω λάθος είναι η δεύτερη στον κόσμο μετά των Μανδαρίνων,και την τιμούν.Εμείς δε μιλάμε καν Ελληνικά πλέον,μια από τις αρχαιότερες γλώσσες,και πασχίζουμε να αποδείξουμε ότι μάθαμε καλά τα Αγγλικά μας στα φροντιστήρια.
 
Re: Iberia στην Αθήνα

Φοβερή μαγκιά τι να σου πω... ειδικά σε περίπτωση στραβής θα σου μιλάνε Ισπανικά κι εσύ θα κάνεις τον σταυρό σου...
Τώρα τα ρέστα είναι εθνικιστικές κουταμάρες τα οποία δεν χρειάζονται σχολιασμό...
 
Re: Iberia στην Αθήνα

Τα πληρώματα ξέρουν Αγγλικά,και αν γίνει η στραβή θα σε βγάλουν από το α/φος.Τα εθνικιστικά μην τα σχολιάσεις δε χρειάζεται.
 
Re: Iberia στην Αθήνα

Έχω την εντύπωση ότι το πρόβλημα βρίσκεται σε discrepancy ανάμεσα στο RESIBER και το Amadeus Altea. Η Iberia χρησιμοποιεί διαφορετικό σύστημα για την διαχείριση του inventory (θέσεις) και διαφορετικό σύστημα για την κράτηση και πώληση των θέσεων. Κάποιες φορές, τα δύο συστήματα δε "συγχρονίζουν" σε πραγματικό χρόνο και όταν οι θέσεις ενός booking class είναι περιορισμένες, ενδεχομένως το Amadeus να πουλήσει ή δεσμεύσει θέση, η οποία να μην υπάρχει πλέον στο inventory του Resiber. Όταν τα δύο συστήματα "συγχρονίσουν", τότε απορρίπτονται οι λάθος κρατηθείσες θέσεις και παίρνουν status ΗΧ.

Μου είχε τύχει κι εμένα, αλλά είχα ήδη βγάλει το εισιτήριο, οπότε δεν είχαν επιλογή να μη μου το φτιάξουν, επειδή ακριβώς ήμουν "του επαγγέλματος" και ήξερα τι είχε συμβεί.
 
Re: Iberia στην Αθήνα

Πτήσεις από Μαδρίτη για Μύκονο από 1JUL12 και την IB Express, χωρίς άλλες πληροφορίες προς το παρόν.
http://airlineroute.net/2012/03/23/i2ib-s12/
 
Re: Iberia στην Αθήνα

Με μία επιφύλαξη για τροποποιήσεις:

Code:
.2.4.6.  MAD  JMK  0225  0705  VY2562  320
......7  MAD  JMK  0715  1155 @IB2602  32S

Code:
.2.4.6.  MAD  JMK  0225  0705  VY2562  320
......7  MAD  JMK  0715  1155 @IB2602  32S
 
Re: Iberia στην Αθήνα

Σταματούν οι πτήσεις της Iberia στην Αθήνα από τα μέσα Ιανουαρίου, στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης της εταιρείας και το κόψιμο ζημειογόνων γραμμών. Τα σχετικά αποσπάσματα από το email που έλαβα (τα ορθογραφικά λάθη είναι και στο πρωτότυπο):

"Routes such as Cairo, Istanbul and Athens will be suspended from mid-January, and other long-haul routes, such as Havana, Santo Domingo will be suspended from 1 April."

"Customers holding tickets for flights on the routes to be dropped will be offer full refunds or alternative travel on other carriers - on Vueling to Athens, Egyptair to Cairo, Turkish Airlines to Istanbul, and Air Europa to Santo Domingo and Havana."
 
Re: Iberia στην Αθήνα

Φαίνεται πως οι πτήσεις της IB από Αθήνα προς Μαδρίτη, θα ξεκινήσουν και πάλι στις 25 Μαρτίου 2013.
 
Top