Καινούριος ψάχνεται για δίπλωμα αεροπλάνου

  • Thread starter Jackv
  • Ημερομηνία δημιουργίας

Jackv

Νέο μέλος (Tourist)
Εγγραφή
21/03/2012
Μηνύματα
4
Likes
0
:) Καλησπέρα σε όλους και σε όλες:)Είμαι νέος στο forum.Βρήκα το site απο το google καθώς έψαχνα κάποια αερολέσχη.Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα ένα τόσο ενημερωμένο και ευρύ απο άποψη πληροφοριών site.Το μικρόβιο των πτήσεων είναι τελικά περισσότερο διαδεδομένο απο όσο πίστευα και περισσότερο προσβάσιμο,πράγμα που με χαροποιεί ιδιαίτερα :banana: Απο μικρός είχα μανία με τα αεροπλάνα τον ουρανό και τα ύψη...Τώρα πήρα την απόφαση να κάνω το παιδικό μου όνειρο πραγματικότητα :) Θα χρειαστώ όμως λίγο την βοήθειά σας...Θέλω να κάνω πτήσεις όποτε θέλω σαν hobby.Δε θέλω να γίνω επαγγελματίας πιλότος.Με καλύπτει ένα μικρό μονοκινητήριο να κάνω τις βόλτες μου και να γυρνάω πάλι πίσω.Τί δίπλωμα χρειάζομαι;πόσο κοστίζει αυτό;και που πρέπει να απευθυνθώ;σε ιδιωτικές σχολές; Ή μήπως αυτές είναι μόνο για επαγγελματίες;ξέρω ίσως ρωτάω πολλα και κουράζω αλλα ετσι λίγο που έψαξα δεν βρήκα τις απαντήσεις μου.Επίσης έχω ακούσει για τις πτήσεις εθισμού.Είμαι είδη εθισμένος αλλα θα ήθελα να κάνω και μια πτήση σαν συγκυβερνήτης για αρχή :) που μπορώ να το κάνω αυτό;Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και συγγνώμη αν σας κούρασα...Ελπίζω να μπω στον υπέροχο χώρο και κόσμο σας και να τα πούμε και απο κοντά γιατι σίγουρα απο ότι κατάλαβα υπάρχουν παιδιά με πολλές γνώσεις εδω μέσα :!: :!: :!:
 
Δεν μας είπες τη σημαντικότερη πληροφορία... Πού μένεις?
 
Σωστή παρατήρηση :) μένω Αθήνα...
 
Μια καλή περίπτωση για όσους διαμένουν στον νομό Αττικής είναι η σχολή της GLOBAL,τόσο για το INTEGRATED όσο και για το MODULAR και το οποίο συνιστώ ανεπιφύλακτα.

ΦΙΛΙΚΑ

ΝΙΚΟΣ :great:
 
μα αφού σου λέει:
jack.b":1aehf4vg said:
Θέλω να κάνω πτήσεις όποτε θέλω σαν hobby.Δε θέλω να γίνω επαγγελματίας πιλότος.Με καλύπτει ένα μικρό μονοκινητήριο να κάνω τις βόλτες μου και να γυρνάω πάλι πίσω.

Γιατί να κάνει integrated και modular εκπαίδευση;
Πιστεύω σε μία αερολέσχη θα είναι κομπλέ!
 
Μπορεις να κοιταξεις για καμια αερολεσχη στο Τατοι ,εκει ειναι συνηθως ποιο φτηνες απο αλλες σχολες που προσφερουν και επαγγελματικη εκπαιδευση,
το κοστος περιπου 8.000ε σε αερολεσχη και 10.000 σε επαγγελματικη,το πτυχιο που θελεις να παρεις ειναι το PPL(A) ,αν δεν κανω λαθος υπαρχει πλεον και το LAPL(A) που επιτρεπει αποκτηση πτυχίου σε 30ωρες εκπ/ση, μεταφορα εως και 3 επιβατων σε α/φος με MTOM<2000Kgr
 
Καλημέρα σε όλους και ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις :) Θα κάνω ένα τηλεφωνάκι τότε στην αερολέσχη αθηνών να μου πουν ακριβώς :)Η διαφορά μεταξύ της τιμής της αερολέσχης και της επαγγελματικής δεν είναι μεγάλη.Το πτυχίο είναι διαφορετικο; Για πτήση εθισμού.Μπορώ να κάνω κάπου :?:
 
Ακομα και στην Αθηνα το που μενεις παιζει πολυ ρολο. Αλλο πραγμα να μενεις Μαρουσι Κηφησια και να πηγαινεις Τατοι και αλλο πραγμα να μενεις Ελευσινα οπου τοτε πρεπει να κοιταξεις για Μεγαρα. Για μενα η αποσταση απο το αεροδρομιο ειναι ο πιο καθοριστικος παραγοντας. Δεν ειναι οτι καλυτερο να οδηγας εκνευρισμενος μιαμισι ωρες στην κινηση και μετα να μπαινεις σε αεροπλανο. Στο τατοι τα πργματα ειναι απλα: Μπαινεις στο ιντερνετ, βρισκεις το τηλ απο μια απο τις 2-3 αερολεσχες εκει και κανονιζεις ρεντεβου για να τους δεις απο κοντα. Περνας απο ολες τις αερολεσχες στο Τατοι για να παρεις μια γενικη εικονα. Η προσωπικη επαφη και χημεια παιζει σημαντικο ρολο με τους εκπαιδευτες. Το ιδιο μπορεις να κανεις και στα Μεγαρα μονο που εκει ειναι λιγο πιο αχανης η κατασταση και πρεπει να ψαχτεις παραπανω. Επιπλεον στα Μεγαρα εχει και υπερελαφρα για πιο φθηνα (μιση τιμη). Η επιλογη ειναι δικη σου και μονο κατοπιν προσωπικης επικοινωνιας θα καταλαβεις τι θελεις. Υπολογισε 160 ευρω την ώρα πτησης + παραβολα + θεωρητικα + εξετασεις + γιατρό που ειναι περιπου 7 με 8 χιλιαρικα. Ελπιζω να βοηθησα!
 
jack.b":3ghxvzbk said:
Καλημέρα σε όλους και ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις :) Θα κάνω ένα τηλεφωνάκι τότε στην αερολέσχη αθηνών να μου πουν ακριβώς :)Η διαφορά μεταξύ της τιμής της αερολέσχης και της επαγγελματικής δεν είναι μεγάλη.Το πτυχίο είναι διαφορετικο; Για πτήση εθισμού.Μπορώ να κάνω κάπου :?:
Τι εννοεις δεν ειναι μικρο??????? Ειναι τεραστιο και μαλλον δεν σου εχουν πει ολα τα κοστη. Και τι να το κανεις? παιρνεις ακριβως το ιδιο πτυχιο!
 
evarestos13":1356r4ur said:
,αν δεν κανω λαθος υπαρχει πλεον και το LAPL(A) που επιτρεπει αποκτηση πτυχίου σε 30ωρες εκπ/ση, μεταφορα εως και 3 επιβατων σε α/φος με MTOM<2000Kgr
Ισχύει αυτό τελικά;Το έχω διαβάσει και εγώ αυτό.Έχει αρχίσει να εφαρμόζεται;
 
Top