Νέα Δρομολόγια Cyprus Airways

dimsp81":2tqu353i said:
είδα ότι οι ναύλοι και για τους δύο είναι 40 ευρώ,και τα υπόλοιπα είναι 145 ευρώ σε φόρους και τέλη.Έλεος ρε παιδιά..Τι πράγματα είναι αυτά;Τι πληρώνουμε σε φόρους και τέλη;

Αν κοιτούσες δύο δημοσιεύσεις πριν από τη δική σου, είχα εξηγήσει γιατί οι "φόροι" των Κυπριακών Αερογραμμών φαίνονται πως είναι υψηλότεροι από τους αντίστοιχους φόρους των άλλων εταιρειών του δρομολογίου.
 
Φίλε aakunz, γνωρίζεις σε πρακτικό επίπεδο πια είναι η διαφορά από το να έχεις χαμηλό ναύλο και ψηλότερο επίναυλο (Κ.Α.) από το να έχεις ένα σχετικά χαμηλό επίναυλο και να αυξομειώνεις τα ναύλα όταν αυξομεινώνεται η τιμή των καυσίμων (Α3)?
 
Η Α3 έχει τον ίδιο επίναυλο (ή σχεδόν τον ίδιο) με τις Κυπριακές Αερογραμμές, μόνο που η Αιγαίου/ΟΑ τον ενσωματώνει στο ναύλο και όχι στους φόρους ως Q surcharge . Στο παράδειγμα που σας ανέβασα στην προηγούμενη σελίδα, βρείτε το Q13.00 και έχετε μπροστά σας τον επίναυλο! Σαν φόρος YQ στην Αιγαίου σημειώνεται μόνο το επασφάλιστρο!

Στις πλείστες των περιπτώσεων, οι αυξήσεις γίνονται στον επίναυλο. Ο ναύλος που αντιστοιχεί σε κάποιο fare basis παραμένει ίδιος για όλη την περίοδο για την οποία ισχύει, και έχει δημοσιευθεί και κοινοποιηθεί στην ΙΑΤΑ και τις συνεργαζόμενες εταιρείες σε όλον τον κόσμο. Πρόσφατο παράδειγμα είναι η αύξηση που (ταυτόχρονα) έκαναν Αιγαίου και Ολυμπιακή, ανεβάζοντας τον επίναυλο εσωτερικού από τα 11.00 στα 13.00 ευρώ. Την ίδια πρακτική εφαρμόζει το γκρουπ της Lufthansa, μόνο που σε αυτήν την περίπτωση, ο αυξημένος επίναυλος φαίνεται στο πεδίο YQ των φόρων. Οι δύο ελληνικές εταιρείες τον ενσωματώνουν στο ναύλο και έτσι, δεν φαίνεται στο πεδίο των φόρων, παρά μόνο ως "επασφαλιστρο" (3 ή 4 ευρώ ανά πτήση).

Με τον τρόπο που γίνεται η πώληση των εισιτηρίων, εσάς σας χρειάζεται μόνο το PNR ή ο αριθμός εισιτηρίου και το σύνολο της αξίας. Όσοι δουλεύουν στο ticketing δίνουν περισσότερη σημασία στο πώς είναι "κατασκευασμένος" ο ναύλος (fare construction) επάνω στον οποίο έχει τιμολογηθεί ένα δρομολόγιο.

Πρακτική διαφορά δεν υπάρχει, εκτός πλέον από τις ελάχιστες εταιρείες, που εξακολουθούν να κάνουν refund τον επίναυλο, ως φόρο YQ ή ΥR, στα non-refundable αχρησιμοποίητα εισιτήρια.
 
Ευχαριστώ, νομίζω κατάλαβα ακριβώς πως λειτουργεί το σύστημα. :great:
 
Σε 3 πτήσεις/ημέρα (319, 320 και 321) περιορίζεται το LCA-ATH το χειμώνα και σε 2 πτήσεις/ημέρα (με 319 και 320) το ATH-SKG. Το ATH-LHR όπως το ξέρουμε.
 
Τις τελευταίες μέρες γίνεται ένα χάος με ακυρώσεις και αλλαγές σε όλο το πρόγραμμα των Κυπριακών Αερογραμμών μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, ακόμα και για το καλοκαιρινό πρόγραμμα δρομολογίων.
 
Ναι γιατί φαίνεται πως περιορίζεται το ATH-SKG από 3 καθημερινές σε 2 από αυτό το καλοκαίρι (και όχι από το χειμώνα μόνο). Φαίνεται πως δε μπορούν να σηκώσουν τις 3 πτήσεις...
 
Δεν είναι θέμα ότι δεν μπορούν να σηκώσουν τις 3 πτήσεις.Απο ότι ακούγεται τα 321 αναμένονταν νωρίτερα και λόγω καθυστέρησης παραλαβής τους σε συνδυασμό με την αποχώρηση των 2 319 ο στόλος είναι μείον 2 αεροσκάφη και γι αυτο το προγράμμα προσαρμόζεται μέχρι να έρθουν τα 321.
 
Απο τις 18 Μάρτη που έχει επαναρχήσει το δρομολογίο Λάρνακα-Ερμπίλ,έχουν πραγματοποιηθεί 15 πτήσεις(κάθε Κυριακή) και προστίθεται δεύτερη εβδομαδιαιά (Πέμπτη) ενώ σήμερα το πρωί αφιχθηκέ και η πρώτη πτήση απο Sulaimaniyah,Ιράκ και αυτή.Ενδιαφέρον αεροδρόμιο και σχετικά καινούργιο(
http://en.wikipedia.org/wiki/Sulaimaniy ... al_Airport) ενώ οι Κ.Α. είναι μόλις η δευτερή αεροπορική εταιρία απο χώρες της Ε.Ε. που επιχηρεί σε αυτό μετά την Γερμανική Germania.
 
mxnk":3ik53mih said:
"Πυκνώνει" τις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού από Θεσσαλονίκη η Cyprus Αirways

http://www.express.gr/news/greek_tourism/585338oz_20120405585338.php3

Βλέπω την Aegean να γίνεται Κυπριακή εταιρεία και τη Cyprus Ελληνική! Μα τι ανωμαλία κι αυτή!


Βρίσκω τόσο στο airtickets.gr όσο και στο skyscanner, για τις 21/12/2012 πτήση CY633 HER-SKG απευθείας, ώρες 12:15-13:30 με Α320 σε τιμή €53, τουλάχιστο €40 λιγότερο από την αμέσως επόμενη τιμή που δίνει η ΟΑ. Στο site όμως της cyprus μου λέει ότι δεν υπάρχει αυτή η πτήση. Ξέρει κανείς τι ισχύει; Θέλω να κλείσω αλλά φοβάμαι μη βρεθώ στο αεροδρόμιο και μου πούνε: "ξέρετε δεν υπάρχει τέτοια πτήση" ή ακόμα καλύτερα: "ξέρετε θα πάτε μέσω... Λάρνακας", λέμε τώρα...
 
Top