Άγονες Γραμμές

  • Thread starter OA701
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Άγονες Γραμμές - 2012 edition

Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση (επειδή πρόκειται για άγονη γραμμή), εφόσον έχουν δηλώσει στη σύμβαση σαν αεροσκάφος 320 (με εναλλακτικό 319?) , θα πρέπει να εκτελείται με αυτά. Οτιδήποτε άλλο επισύρει πρόστιμο έως και αποκλεισμό (να θυμηθούμε και την περίπτωση της Athens)

Για τη γραμμή της Καλαμάτας το γραψα και στο άλλο topic
 
Re: Άγονες Γραμμές - 2012 edition

Εξαιρετικά γόνιμες για τις αεροπορικές εταιρείες θα είναι οι άγονες γραμμές μας!

:arrow: 39.4 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο θα μας στοιχήσουν οι 24 άγονες (41 εκ. αν βάλουμε και τις δύο καινούριες ZTH/JSY). Το κόστος στον προηγούμενο διαγωνισμό ήταν 22.1 εκατομμύρια / χρόνο (πριν την έκπτωση της Athens).

:arrow: Η Α3 τελικά θα αρκεστεί σε μία γραμμή (ATH-SKU), η ΟΑ κρατάει τις 13 γραμμές που είχε, η Α2 με τις γνωστές 5 και η GQ με τις επίσης γνωστές 5.

:arrow: Φιλί ζωής για την ΟΑ που έχει λαμβάνειν περίπου 27.4 εκ. ευρώ ετησίως! Η GQ εκμεταλλεύτηκε το ότι έπαιζε μόνη τις στις γραμμές της και έχει λαμβάνειν 8.8. εκ. ευρώ ετησίως (αναλογικά πάνω από μύριο για κάθε γραμμή!).

:arrow: Ιδού το έγγραφο κατακύρωσης από τη "Διαύγεια" και αναλυτικά τα αποτελέσματα στο συνημμένο (φυσικά με επιφύλαξη λαθών).

:arrow: Το πρώτο συμπέρασμα είναι πως και ακριβότερα θα μας στοιχήσουν οι επιδοτήσεις των γραμμών αλλά και ακριβότερα θα είναι τα εισιτήρια (καθώς για δεύτερη φορά μετά το 2010 οι τιμές παίρνουν την ανιούσα). Και όλα αυτά στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε...
 

Attachments

  • AGONES.png
    AGONES.png
    67,6 KB · Προβολές: 2.137
Re: Άγονες Γραμμές - 2012 edition

Πρώτα σχόλια...
1. Προικοδοτήθηκε καλά η ΟΑ, άντε κ καλά στέφανα
2. Φιλλλί ζωής :?: κ για την SEH
3. Τελικά, είναι πολλά τα λεφτά Άααααρη
4. Ραντεβού σε 4 χρόνια, εκτός απροόπτου
 
Re: Άγονες Γραμμές - 2012 edition

Ρε παιδια η skyexpress απο Σκυρο-θεσσαλονικη 90,85ευρω?Με το ανεμοπτερο?θα τρελαθουμε?Η aegean εριξε την τιμη στα 33ευρω απο αθηνα απο 51ευρω που ειχε η Sky και με airbus.H sky αντι να κατεβαση την τιμη την ανεβαζει?Ωρε κλωτσιες που θελουν!!!!!!! :wall:
 
Re: Άγονες Γραμμές - 2012 edition

Το SKG-LXS δεν τοδα πουθενα στα άγονα απο καμία εταιρεία...Ουτε από SkyExpress..Τοφαγε η μαρμαγκα..?
 
Re: Άγονες Γραμμές - 2012 edition

jerry":3jopymbr said:
Η γραμμή SKG-LXS-JIK δόθηκε στη Sky Express για την τετραετία 2010-2014 (πιο συγκεκριμένα 1η Σεπτεμβρίου 2010 έως 31 Αυγούστου 2014), οπότε δεν πάει πακέτο με τις υπόλοιπες.
 
Re: Άγονες Γραμμές - 2012 edition

Το ίδιο ισχύει και για το Αθήνα-Κοζάνη-Καστορία αν δε κάνω λάθος :?:
 
Re: Άγονες Γραμμές - 2012 edition

Πριν απο μερικές μέρες ο αδερφός μου βρήκε στη σελίδα της Astra τιμή για το skg - SMI 50 €. Λίγες μέρες αργότερα η τιμή πήγε στα 66 € . Ερωτιση 1η : δεν είναι συγκεκριμένη η τιμη που πληρώνει ο επιβάτης στις άγονες γραμμές με βάση την προσφορα που κατέθεσε η αεροπορική εταιρία στον διαγωνισμό ? Ερωτιση 2η : υπάρχουν 2 τιμες για το συγκεκριμένο δρομολόγιο είναι κ αυτό λογικό ? Ερωτιση 3η που μπορω να δω την επίσημη προσφορα που κατέθεσε η εταιρία στον διαγωνισμό όσον αφορά το αντίτιμο του ναυλου ? Η κοπέλα στα εκδοτήρια υποστήριξε ότι η μειωμένη τιμη ήταν "προσφορα" και ότι η κανονική τιμη είναι τα 66€....
 
Re: Άγονες Γραμμές - 2012 edition

Η σύμβαση του διαγωνισμού αναφέρει πως:

Η τιμή αναφοράς απλής διαδρομής οικονομικής θέσης δεν μπορεί να υπερβαίνει τα ποσά [...]

βάζει δηλαδή ένα άνω όριο. Στην περίπτωση της Σάμου αυτό είναι 84.4 ευρώ. Η εταιρεία μπορεί να πουλήσει όπως θέλει αρκεί να μην ξεπεράσει ο ναύλος της παραπάνω τιμή.
 
Re: Άγονες Γραμμές - 2012 edition

Σε ευχαριστώ για την απάντηση ! Όμως η ανάθεση δεν εχει να κάνει κ με το ποια εταιρία έκανε την καλύτερη προσφορα ? και ένας παράγοντας δεν είναι κ η τιμη?? Εκτός κ αν για το συγκεκριμένο δρομολόγιο δεν υπήρξε προσφορα απο άλλη εταιρία ! Επίσης σε περίπτωση ακύρωσης στον φτηνό ναυλο χάνεις ολόκληρο το πόσο ... Είναι νόμιμο αυτό στις άγονες γραμμές ? δηλαδή τα 66 € τα κρατάνε σαν ακυρωτικά τέλη?
 
Top